Мицкоски сигурен, че с жена си имат единствено македонски паспорт

Той опровергава новината, че съпругата му е с български корени
26 фев 2021 07:20, Петя Славова
141

Снимка: БГНЕС

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски публикува кратък пост във Facebook, в който казва, че "той и жена му притежават само и единствено македонски паспорт". Той пише, че "ще продължава да защитава македонските национални интереси и колкото повече лъжат, толкова повече, ще удрят по мафията".

Така Мицкоски коментира новината, че е "женен за българка", предава БГНЕС. Изданието отбелязва, че Стевица Янева, която е сестра на съпругата на Християн Мицкоски Роза, има българско гражданство. Това става ясно от избирателните списъци за предстоящите парламентарни избори у нас на 4-ти април.

Стевица, която работи като нотариус в град Струмица, има български паспорт. Тя може да получи този важен документ само въз основа на доказан български произход и самоопределение.

Стевица Янева фигурира в списъците за предстоящите парламентарни избори в секция 47 на община Петрич, която се намира само на няколко километра от родната Струмица.

Още по темата

Нейният съпруг Йорданчо Янев притежава най-големия ресторант в центъра на Струмица. Той също е български гражданин и фигурира в избирателните списъци, само че в Благоевград. Ако желае, може да упражни правото си на глас в секция 25 във Второ основно училище "Димитър Благоев".

Ако Стевица Янева има българско гражданство въз основа на доказан произход, защото такова се дава само при положение, че предците ти са българи, тогава излиза, че и Роза Мицкоска е българка.

Настоящият лидер на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски е известен със своята остра антибългарска риторика, която много често излиза извън добрия тон. Той дори си позволи да заяви неотдавна, че ако някой каже, че Гоце Делчев е българин "ще направи дипломатически скандал в световен мащаб".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
43
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Такива са те макетата - двуличници.Псуват ни,а през това време напират за българско граждансво и пращат децата си да учат тук и си търсят българки.Изобщо не трябва да ги взимаме на сериозно каквото и да кажат. Пълен игнор.
84
3
 
20
 
! Отговори
Скопски историчар преди 3 години
Наш'то момиче явно яко му вгорчава живота,щом толкова ни мрази...Кой знае как в късни доби подсмърча покрай спалнята жално мрънкайки на сърбоалбански... Дай либе да те бодна, пък аз ще се женя за комшийката - ето това е нашенска работа на политиканте у Македония! И на веруищите у тях!...
83
0
 
3
 
! Отговори
до 5-ко преди 3 години
До 5- ko на сърбомакедонски 5 не се ли чете *** ? и ща за име си си избрал .Много ти отива!
82
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нито 5 % од тези северномакедонци които притежават български пасапорти, се с българско самосъзнание..Претполагам това на сите е ясно..Иначе Мицкоски, който е вероятно бъдещ македонски премиер, се като и целата му партия патолошки българофоби...Родом е иначе од Кичево, кадето винаги е била силна сръбската идея.. а в Струмица има голен процент власи и грковласи...
81
0
 
21
 
! Отговори
песен за Мице преди 3 години
Край Вардарооо...шум се вдига,марсианци ронът сълзи и пъшкат скубейки косите си...ето Самуил пристига и гальовно воеводи си зовееее...Съберете се воеводи Зайо Байо ке ви води към Еуропската уния...Гоце Делчев пищова си изпуца,рече и отсече:БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАМ ПЪРВА РАДОСТ Е ЗА МЕН!
80
2
 
28
 
! Отговори
Алберт Айнщайн преди 3 години
"Само две неща са безкрайни - вселената и македонската глупост, като за първото не съм сигурен."
79
2
 
20
 
! Отговори
проф.Димитров преди 3 години
А бе има нещо гнило във ВМРО-ДПНМ...жена му руса татарка,а той античенБОКЛУК...В задачата се пита какъв им е ИНТЕНЗИТЕТО????
78
14
 
7
 
! Отговори
Виктор преди 3 години
Само на мен ли ми прави впечатление че започват отново война в Сирия, с разрешение на презитента на Щатите, и можеби сме отново на ръба на 3та св. война, а вие се занимавате кой с какъв паспорт бил?
77
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Есички македонски политици и безнесмени имат БГ паспорти.Те и децата им са ***.Това го знаят дори и в Белград.А когато излизат в Западна Европа се представят за българи и никога за македонци.Въпрос на интерес.
76
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Публикацията е подвеждаща.Фамилното име на двете сестри не се споменава.По мъж едната е Янева,а другата Мицкоска.Ако съпругът на г-н жа Янева е с български произход по тази линия тя има ли право на българско гражданство?
75
1
 
18
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
До Касандар Македон 25..Татарин е бил и дядо ти.Ти бе промитият със сръбска вода,като дядо ти е бил татарин,ти какъв си...Не се обаждай неподготвен..
74
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мицко има изразена татарска мутра, нещо бяга от произхода си.
73
1
 
16
 
! Отговори
АБе преди 3 години
Мицко,А бре що си толкоз лажен
72
2
 
17
 
! Отговори
Абе преди 3 години
На татарин ми прилича нещо !
71
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моята покойна баба имаше трима братя,тя и двама братя бяха българи,единият обаче беше горд етнички македонец,по едно време и синът му беше такъв,и един братоячед на майка ми,това в град в Пиринска Македония!Македонизмът е като сектанството,хване ли те рядко пуска!Иначе някои наричат РСМ-РСВ=Република северен Вардар,почти като РСВ=Ресторанти и Спални Вагони на БДЖ хахахаха!!Вардар е БЪЛГАРСКОТО име на реката но античните сърбомани не го знаят и това.
70
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 5- Ко 63 Какво трябва да значи българи- нови.Това,че сърбоманите в РСМ бият и тормозят по етнически признак повод за гордост ли е.
69
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СТЕВИЦА??Стевица не може да е българка,ТАА Е СРБИНКА а сЕстра и може и да е >бу=гАрка>по пасош!!Там в южна сърбомания живее един безаналогов т.н. народ,без аналог са по про.стотия!Тоя на снимката в деня на рождението на Делчев като >доказателство>показа текст от Яворов-най-добрият приятел и личен биограф на Делчев.Е,колко трябва да си нагъл,защото това не е обикновена простотия,колко трябва да си долен?Да,при етничките може от двама еднакви родители от различни етноси деца,така е в лудницата.
68
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно двете сестри са от различна майка.Може и да са от една и пак да са от различна народност де, в Северномакедонската медицина всичко е възможно.
67
2
 
31
 
! Отговори
хан Крум преди 3 години
Да преследваш ,тормозиш, биеш хора да рушиш паметници на хора за това което са , а не за това което са направили се нарича ФАШИЗЪМ . На такъв фашистки тормоз са подложени българите в Македония.Докато македонците не отхвърлят СЪРБОФАШИЗМА нямат място сред цивилизованите европейски народи и са обречени да стоят в комунистическата сърборуска ***. КАЗАХ!.
66
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До К.М. Цитирах автора на " Параграф 22". Клавиатурата не ми позволява да изпиша правилно името- инициали Дж.Х.На ме не ми допада нито яденето нито хвърлянето на л....***,но това се превърна в национален спорт по форумите и от двете страни на границата.