СДС се съюзил с ГЕРБ, за да не допусне БСП във властта

Коалицията не била самоцел, а осъзната необходимост
309
СДС се съюзил с ГЕРБ, за да не допусне БСП във властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, осъзната. Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот”, коментира лидерът на СДС  и водач в 23 МИР – София град от ГЕРБ /СДС Румен Христов пред Нова телевизия.

Още по темата
По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница, за разлика от разединената левица.

„Де факто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната формация, според социологическите проучвания”, посочи той.

„Съгласен съм, че ГЕРБ е по-центристка партия. Тя е много голяма партия и има хора, които я подкрепят от центъра. И в този смисъл ние сме по-радикално десният субект в коалицията. Но да не забравяме, че те са най-голямата партия, член на европейското семейство на Европейската народна партия – ние пък сме най-старият”, заяви Христов.

Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било. „Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем влизането на БСП във властта”, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
228
2
 
5
 
! Отговори
5 преди 3 години
Какво стана с подновяването на масовите протести?
227
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има ли още *** да се хващат на мантрата "за да не дойдат комунистите" защото тя мафията няма цвят и тия от мъртвото отдавна СДС са готови с дявола да се съюзят и с тоя *** Боко само и само да лапкат парички и да лъжат и крадат
226
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заглавието на статията трябваше да бъде:,,СДС се съюзи с Герб за да лапат заедно."
225
1
 
11
 
! Отговори
Смешниик преди 3 години
Като сте толкова гъсти с герб и заедно борите комунистите защо заместник председателя на тн партия сдс, областният управител на Бургас изобщо не е в общата ви листа, бе ***. Една каруца хора сте и пак се изяждате един друг. И явно успешните ви хора не се тачат, само такива като тоя космат плондер в ляво на снимката. Щото е много умен и обичан явно.
224
1
 
16
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Голямо самочувствие за 1% електорат.
223
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен, к.236Каква връзка има лицето, което питаш, с Навални?! Ами чел е по медиите нещо и сега ти настоятелно искаш да се изкаже за Навални,от когото танте Меркел и Байдън очакваха героизъм, а сега бягат от него като дявол от тамян! Прочети немските и американските вестници, ако знаеш съответните езици и след това няма да го питаш.
222
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези привърженици на С(ДС) могат ли да напълнят два сдвоени автобуси ? Преди няколко дни бяха поканили Ст.Софиянски, бивш лидер на бившето ССД. Този човек говореше с такова самочувствие, като че ли зад него стои поне 20-хилядна маса електорат, а не 2 хил. души остатъци от някога славната фракция на СДС...
221
5
 
5
 
! Отговори
Много ми е забавно, преди 3 години
като пишат някои съфорумци,че еди кой си преди 32 години е бил комунист.Ще обяснят ли,ако искаше да се докажеш като специалист в нещо,да заемашръководно или престижно място в обществото,как би го направил,ако не си от БКП?Всички не членове на БКП,дори и от съюзника и във властта БЗНС тогава,бяха за партийните величия втора категория хора,за които имаше таван на израстване.Така че печат за отвратителност трябва да бъде слаган само на тези,които сабили щатни,назначавани партийни секретари.
220
3
 
8
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
Не можете да напишете СДС без ДС :)
219
1
 
13
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Охранени ***,които сложиха началото за ограбването на държавата ни,днес с очи на *** излизат пред българите,за да ги баламосат за пореден път.Забележете побелелите тикви на тези,които са живели по времето,когато БКП беше на власт.Къде бяха тогава според вас драги ми читателю тези го..да?
218
3
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До АнонименСтига с тоя "Дневални" бе!Къде е темата на статията,къде е претъпото ти клише?!като толкова ти е мило за него,ами бегай у Рашата и там бъйти тъпана на тъпотията си!
217
3
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
На времето от осъзната необходимост се пръкна СДС, после от същата осъзната необходимост се пръкна НДСВ, така и от крайно осъзната необходимост се пръкна ГЕРБ. Но винаги зад всички стой БКП/БСП .............
216
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще ми се да чуя от подопечните на Мая "Системата ни убива", "Отровното трио" и майките с колички , дали одобряват вкарването на Навални в затвора.
215
2
 
9
 
! Отговори
Избирател преди 3 години
И тези ли от СДС са бивши комунисти като Метоидев Борисов. Събрали са се правят коалиция, вместо да си станат отново БКП. Честито на политическите лидери, на които вече не им стават костюмите от преяждане !
214
1
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
смешковци!..това мога да кажа..Тия още от създаването си тръгнаха като аслани,а приключиха като ..по-сраани...изобщо,трагедия!..Родната майка на "г-н Десет процента" и на Великия "приватизатор"-специалиста по КОМУНИСТИЧЕСКАТА Политикономия-драгалевския../автоцензурирано/..ТИЯ ПОСТАВИХА ОСНОВИТЕ на това,което става ДНЕС!.а Сашко Й. е ЦИРЕЯ на тая инфектирана "организация"...Но,да пожелаем /НЕ/успех на тая ялова СВАТБА!
213
1
 
4
 
! Отговори
123 преди 3 години
герб,бсп,вмро,дпс,сдс все тая.Все едно да избираш какъв вид рак да имаш.
212
1
 
3
 
! Отговори
защо преди 3 години
Тя снимката говори.
211
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Младияпремиерсхарема И ще си го "тури" наново! Поне псувай наволя, все пак демокрация (Да не те спипа лаещото куче-Фейса?!!)
210
0
 
4
 
! Отговори
Мустафа паша Ататюрк преди 3 години
Неооблшевиките се съюзяват в името на либералния Интернационал! "Вся власть *** либералистам" !!!Пропаднали комунисти или техни отрочета широкоотверстни!
209
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия, на снимката, цялото СДС ли са или има и от другаде?