СДС се съюзил с ГЕРБ, за да не допусне БСП във властта

Коалицията не била самоцел, а осъзната необходимост
309
СДС се съюзил с ГЕРБ, за да не допусне БСП във властта
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

“Коалицията с ГЕРБ не е конюнктурна. Тя е идеологическа, осъзната. Тя доказа своите успехи на европейските и на местните избори. Почти съм убеден, че приносът ни ще бъде по-голям, отколкото това, което бихме завоювали като депутати. Целта ни обаче е да обединим десния вот”, коментира лидерът на СДС  и водач в 23 МИР – София град от ГЕРБ /СДС Румен Христов пред Нова телевизия.

Още по темата
По думите му за пръв път на тези избори има обединена десница, за разлика от разединената левица.

„Де факто формациите, които имат възможност да влязат в парламента, единствено ГЕРБ и СДС са дясната формация, според социологическите проучвания”, посочи той.

„Съгласен съм, че ГЕРБ е по-центристка партия. Тя е много голяма партия и има хора, които я подкрепят от центъра. И в този смисъл ние сме по-радикално десният субект в коалицията. Но да не забравяме, че те са най-голямата партия, член на европейското семейство на Европейската народна партия – ние пък сме най-старият”, заяви Христов.

Според него в партията си дават ясна сметка, че СДС не е това, което е било. „Акумулираме около 80-100 хиляди гласа, които не са достатъчни, за да прескочим бариерата. Коалирането ни с ГЕРБ не е самоцел. Целта е да не допуснем влизането на БСП във властта”, категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


309
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шропширският Прасун Ал Айо ... Гласувайте за него ... Ха ха ха ... Прилича ми на Императрицата на Бландингс ... Грух... грух .. грух ...
247
2
 
6
 
! Отговори
дтз преди 3 години
Комунисти и фашисти станаха центристи.
246
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Истукан264 Комунистите, които се пребоядисаха за една нощ, и които се внедриха в СДС, провалиха синята идея и самия съюз. Една от тях е госпожа-лъжа Нинова, великата приватизаторка, която тогава бе от СДС. Средва лекето Божанков, пак наврял се сред сините, а сега е първи до пребоядисаната седесарка Нинова. БСП е безпринципна, безидейна, безсъдаржателна ,трудно е, да кажем партия, която не може да управлява себе си, камо ли, държавата.
245
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДС трябваше да забрани руската БКП/БСП, още в началото на прехода. Жельо Жельв не само че не забрани комунистите от БСП да получават власта в България, но запази парите им, които бяха крали от държавата толкова години. За съжаление, червените кхмери са опозиция, а в една демокрация, такава трябва да има. Може би, ако още 20 години стоят в залата, на мястото на опозицията, ще се вразумят и ще закрият криминалната си банда- БСП. АБВ, може би ще стане официална опозиция в България.
244
1
 
3
 
! Отговори
Местния преди 3 години
Въй
243
0
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
А не е ли този съюз за кокала.Нали ги видяхме преди години какво направиха за народа.Едно голямо нищо
242
1
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Народът прати СДС по дяволите извън парламента, а те си мислят, че са нещо като се съюзят с ГЕРБ, за да са на власт.
241
1
 
7
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
СДС, ГЕРБ, БСП има ли разлика?
240
0
 
6
 
! Отговори
Шопар преди 3 години
Има ли класически стари шедешари дет ше гласуват за тиквите?
239
2
 
10
 
! Отговори
Чао Би би и седераст преди 3 години
И не забравяйте шайкаджии... ПРОТЕСТА не е угаснал.ПРОТЕСТА не ви е забравил... ПРОТЕСТА тлее и ви чака и всеки момент ще избухне с още по голяма сила.... Де да имате нахалството и да направите правителство "TYЛYП-4, а започва тpичането и ще бъдете публично опозорени(eBaни) ...ей, събудете се и си бегайте по живо по здраво.Светът ще ви се стъжни, Бг-то ще ви е тясно.....ЧАО TYЛYП, ЧАО ШАЙКА, бай Ставри ви чака!!!!
238
4
 
8
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
И какво стана накрая от протеста остана само БСП всичко останало е потенциална ПАТЕРИЧКА на байХ0я.... А уж всички искаха да го свалят!!!!! Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП... Не се ли обедините около най голямата опозиционна партия в случая БСП (добра или лоша), която е единствена партия способна да гътне TYЛУПА и ДОГАНЯ, ще му хапнете отново маркуча... Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП! Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП И
237
1
 
8
 
! Отговори
Ангелче преди 3 години
До АнонименКоалиция от крадци и национални предатели ! Чудя се КАК човек може да бъде толкова алчен, безпринципен и изобщо да не се самоуважава ? Какво останало един достоен човек да им се възхити и ... благодари за свършеното за избирателите и за целия български народ .....
236
1
 
12
 
! Отговори
Има такъв избор преди 3 години
Сериозно, а ние простите да си мислим че е за пари. Между другото учих с дъщерята на Йорданов, Зори, във Фрнация. Тя не успя и една година да изкара, но пък е фенка на Герберите. Сигурно и това е заради бсп, не е за това че пратиха баща и в брюксел за евро заплата. Ние колко сме прости, така да се объркаме,
235
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук някой споменава Стефан Софиянски - усмихнатото лице на корупцията, първият изпран от съда политик. Та този самодоволен мастит политик за тези избори е в коалиция... с БКП(без майтап, има такава партия). А някога този синковец орева света, че няма партиен билет. Неведоми са пътищата Господни!
234
2
 
4
 
! Отговори
Много е важно! преди 3 години
Оставането на европейските българи във властта е много важно, защото в предстоящата война с враговете на Свободния свят, Българската армия трябва да се командва от българи евро-атлантици, а не от други. Президентсата институция също ще бъде прочистена...
233
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я, тримата *** са се снимали и искат и нас да направят на ***,ама тая мантра не хваща декиш вече
232
3
 
7
 
! Отговори
Една Болярка преди 3 години
СДС...Най-големите комбинатори и нагаждачи с единствена цел...облагодетелстване...само лично!
231
0
 
5
 
! Отговори
веднъж се ебе преди 3 години
До Анонименмъжко дупе
230
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма коалиция - ГЕРБ-СДС-ДПС-ВМРО
229
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако резултатите от вчерашните и летните кметски избори се преповторят според симпатии към партии,ГЕРБ ще имат 100 депутата а БСКП 50,ДПС поне 30,другото кой предвари!