Възможно е да има нови избори след вота на 4 април

45-ото Народно събрание може да не формира управление
96
Възможно е да има  нови избори след вота на 4 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Живко Георгиев след изборите е възможно да се стигне до предсрочен вот.

„Може да се стигне до правителство на малцинството, но малко преобладава възможността да има правителство с широка парламентарна подкрепа, все едно е кои ще са в коалицията и кои ще са само подкрепящи", коментира той пред БНР, но не изключи възможността 45-ото Народно събрание да не успее до формира управление.

Още по темата

Според него няма убедително лидерство на партийно равнище.

"Голяма част от т.нар. лидери, в това число и в лидерските партии, са поизчерпани и амортизирани. Има заявки за нови лица, но те бяха подтиснати от обстоятелствата. Епидемичната ситуация ограничи изявите им. Медийният ресурс е по-скоро достъпен за партиите на властта, а новите проекти се оказаха до голяма степен изолирани от публичните медии", каза той.

Георгиев посочи, че това е причината да не се случат сериозни предизборни дебати между политиците, които са важни за избирателите.

"Това, което можехме да следим по време на кампанията, не очертава еднозначно това, което ще се случи на изборите", коментира той и тогава ще стане ясно дали партиите са намерили контакт с избирателите.
Между 5 и 8 ще са политическите формации, които ще влязат в следващия парламент, смята той и подчерта, че много трудно ще се формира управленска коалиция.

Социологът прогнозира изненади в резултатите от вота, ако избирателната активност е над 3 милиона души. Според него около 50% ще е активността на 4 април.

"Ще има едни 10-15%, които ще вземат в последния момент решение за кого да гласуват, но това не е новина", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 16Ще ги помете финасовата безизходица, която сами си сготвиха, здравната криза, външнополитическият натиск - много са факторите. Само гледайте. Нямат ход този път.
24
10
 
5
 
! Отговори
Предсказател преди 3 години
Който раздаде най много пачки из маалите той ще е!Ама Бойко има доста натрупани и май ще е той!После ще си върне раздаденото като вдигне още кожодерските данъци и сложи нови, както се очертава!Така че стягайте още каиша след 4 и дyne да ви е яко!
23
7
 
8
 
! Отговори
КЛ преди 3 години
Аз съм за експертно правитлство поне 10 години. Да направи необходимите реформи, да разчисти връзкарите от администрация, прокуратура, съд и т.н.Да заработи пазарната икономика, да се усвояват парите от ЕС по предназначение.Да се направи земеделска борса и т.н. и т.н. още много задачи.След това не ми дреме коя партия ще е на власт. При уредена държава, от управляващите почти нищо не зависи.
22
8
 
22
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Опозицията е пълен Ташкент:):):)Като минеш през Партизаните с Румен Гечев,Депесето с Феса,Шоуто на Слави,Бойкикев и Гнома,смешните мутри на Мая Галева и Бабикян:):):)Естествено,че Бойко пак ше ги мине с 200:):):)
21
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Девизът над Народното събрание не случайно е Съединението прави силата.ГЕРБ се разцепиха на ГЕРБ и Цветанов."Патриотите" се разцепиха на 3. СДС са разцепени на СДС, Да, България и КОД. И така оттук по процент оттам по процент и не може да се формира мнозинство. И ще има служебно правителство на най-слабият президент в историята на България.
20
4
 
8
 
! Отговори
Празников преди 3 години
След 4-ти се очаква пак сутрин да изгрява слънцето!!! Хахахахаха А ако не ви харесват резултатите...избори до дупка, докато не изберат вашия човек!!!
19
14
 
13
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
ГЕРБ на 100% ще направи пак кабинет Борисов43:):):)После некви 1000 оръфляка мятащи яйца и домати нека свалят това правителство:):):)
18
13
 
12
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
35% ще е активността на фалшивите ви избори като от тях 10% ще са гласували по съвест а останалите са платени индийци,пришълци от Турция и онези задължените на държавна ясла!Тиквите пак ще са подкрепени от 10% а останалите 90 % ще са против тях!
17
1
 
4
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ВИЖДАМ НОВО НЕБЕ И НОВА ЗЕМЯ ЗАЩОТО ПЪРВОТО НЕБЕ И ПЪРВАТА ЗЕМЯ ПРЕМИНАХА И МОРЕ НЯМАШЕ ВЕЧЕ. ОТКРОВЕНИЕ НА СВ. ЙОАН 21:1
16
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
като демонтираме модела на ГЕРП, след това трябва и да почистим мръсотията
15
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма партия в България на която липсата на достъп до медиите да и е проблемът. Проблемът е, че са все цър ву ли втора употреба които и за че п за зеле не стават. Ще отида да гласувам за ГЕРБ просто защото протестърите, Слави и Корнелия ме отвращават. За съжаление обаче най-вероятно резултатът ще е точно такъв. ГЕРБ печели, но няма с кого да се коалира и следва служебно правителство на фигуранта таварищ Радев. Най-добрият вариант е коалиция Герб, Христо Иванов, ВМРО, но едва ли ще стане.
14
10
 
13
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
Кое ще ги помете, народа от 30 лентяи на кръстовището?
13
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 12няма кой да ги бие, защото българинът обича "сам да се бие". Няма друго такова саморазрушително племе. И все пак, вероятно ГЕРБ ще спечелят с 3-4%, но няма да могат да направят правителство. А и да направят, това, което се задава до месеци ще ги помете.
12
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига бе! Ама нали социологичните агенции показват, че ГЕРБ води с 10% пред БСП?!Май сметките не излизат!Гласувайте! Има модерни малки партии, с интересни програми,на които не се дава достъп до медиите!Гласувайте! Това е нашият шанс да изринем статуквото!
11
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото и да се пънат разни мишоци, ГЕРБ нямат алтернатива и няма кой да ги бие на избори.
10
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аааа гладните за власт, Мая Манолова, ***, Слави, ще намерят причина да се обединят, не ги подценявайте. Пък ДПС е винаги там да ги подпре.
9
19
 
16
 
! Отговори
1280 преди 3 години
На 5/4 Борисов 4 продължава започнатото от Борисов 3. Пълното мнозинство и над 120те депутатски места го осигуряват. Следващите избори ще са за президент, а след тях си отива и последната жалка фигура в новата ни история
8
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само като гледам снимката с какъв скапан обектив е направена, представям си какъв парламент ще си изберете.
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мига са си представя как ше ни управлява някой без джипка и с преки включвания от новоасфалтираните участъци. За Бога - гласувайте пак за Тиквето!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Възможно е. Сега доволни ли сте ?