Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко

Според Кольо Колев хората са гласували за промяна
6 апр 2021 12:40,
547
Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко
Снимка: БГНЕС

Хората не виждат как тези политически субекти, които преди това са се отричали взаимно, ще могат да се прегърнат. Това заяви пред БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Още по темата

"Няма място за компромиси в тази политическа битка, това е основната теза на опозицията", смята социологът Кольо Колев.

Според него чисто математически не може да се състави правителство на мнозинството, но може да се състави правителство на малцинството. Например, ако Слави Трифонов се обедини с партиите на Христо Иванов и на Мая Манолова, и подобно правителство бъде подкрепено от ГЕРБ и БСП. Но според мен такова правителство няма да издържи дълго, ще бъде кратко като време", заяви Колев.

Вотът в чужбина проф. Христова определи като наказателен, както и вотът в столицата. "София наказа, тя си намери културалния израз", каза проф. Христова.

По думите й не може да се пренебрегне изборът на гласоподавателите в лицето на ГЕРБ - партията е загубила толкова, колкото и останалите, уточни проф. Христова. Колев обаче не подкрепи това мнение - според него хората са гласували за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


547
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
435
1
 
4
 
! Отговори
Nobody преди 3 години
Славчо очакваше да го играе балансьор в парламента и да си осребрява присъствието там, ама сега се насади на пачи яйца. Полезен ход няма. Сега ше го играе болен, ще се откаже да е депутат, после няма да се яви и за получаване на евентуален мандат, и партията му се спихва.Жокер: Вижте ухилената физиономия на Мустафа Карадайъ в изборната нощ, и увесения нос на Тошко Африкански
434
2
 
7
 
! Отговори
Биляна Лилова преди 3 години
Лакардиите за "преобладаващата маса" не значат нищо защото това просто е математически сбор от диаметрално разположени в интересите си партии.Шаренията няма даде нищо добро, а след нея идва анархията и беззаконието.Има една партия която е безпорен победител и това всеки нормално мислещ човек ще потвърди.За съжаление (също като през 2013г.) наивния народец пак беше излъган.Дано резултата не е същия като тогава !
433
1
 
4
 
! Отговори
софиянец преди 3 години
На изборите на 04.04.2021 кандидатката за народен представител от партията "Има Такъв Народ" Ружа Райчева -наследник на Андрей Райчев не успя да влезе в новият парламент. Та кой не разбра , че БСП1 победи БСП2 най-накрая след 12г. Та в държава където 4-5 групи олигарси дърпът черджето към тяхните нужди вие си мислите , че имате ИЗБОР.Блаженни са Вярващите тяхно е Царството Небесно.
432
3
 
4
 
! Отговори
К преди 3 години
Не съм гласувал за Слави или за Черепа, но с кои очи герберският *** в този форум пише, че на тези избори връх е взела глупостта и чалгата, защото хората са гласували за тези две личности?!? Та именно Бойко винаги е бил олицетворение на понятията "мутри" и "чалга". *** и нахален бодигард, скитал с *** по чалга заведения цял живот...
431
3
 
0
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 3 години
Много се надявам новата патерица на Бочко да не се окаже Слави. Че това фръцване и цупене срещу БСП може да всъщност да цели връщането на Бочко и Карачанката на бял кон на следващите избори. Не е лошо да направят вече някакво изявление, че с това мълчание нещата не вървят на добре.
430
0
 
6
 
! Отговори
Фръц преди 3 години
Много се пенявите, но резултата от изборите е що-годе реалното отражение на мненията в обществото. Със 100% сигурност може да се каже, че преобладаващата маса не припозна ГЕРБ, а потърси някаква алтернатива (или по-скоро реши да гласува назидателно). Тази дефрагментация във вота, се дължи единствено и само на липсата на лице-обеденител, което е единственото положително в случая. Това е момента, в който коя да е партия работейки за народа, ще изгради и себе си!
429
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако до няколко дни не бъдат арестувани крадците на милярди народни пари и тяхните закрилници, суверенът просто ще си ги вземе обратно, както стана с властта.
428
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още ли не разбрахте кой спечели изборите с 8% разлика пред втория?Какви правителства съставяте бре.Къде Ви е Славуца? Болна била? Чудите се защо не се появява?Няма и да се появи, симптомите ще се засилват, задължителна карантина, ама дотогава Парламента вече ще е съставен. Славуца като леко болнава ще си отстъпи депутатското място и няма да и видите очите повече. Честито на глупаците. Гласувахте за промяна, получихте подмяна.
427
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо Борисов, Гешев, Цацаров, Пеевски и Мавродиев са още на свобода? Арестувайте и ръководствата на службите за противоконституционни паравани на мафията. Искам протокол с 20 имена всеки ден.
426
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"С лесна ръка попиляхте бъдещето на детето ми."То ако е кат тебе ... язък че са е родило....
425
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 485Ако закриеш всички казина, ще се нароят 5000 нелегални такива, а с корумпирана пролуратира, кат наштъ, само ще стане по-зле.
424
3
 
5
 
! Отговори
Щщщ преди 3 години
Ще върнат мутрите отпреди 89 г.
423
4
 
4
 
! Отговори
До 480 преди 3 години
А заблуда си.В България ДПС има 1% от гласовете;малко повече от Сидеров.Другите са от чужбина.
422
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Христо Иванов - смях в залата, та той мънка като наплашена гугутка, тя Мая Манолова е по-мъж от него.
421
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прехода не е свършил другари и другарки,а се възражда чрез неговите създатели които купиха държавата ,криминалните олигарси и по нов начин обучени от фирми конктролират наивните .Тези които си напазаруваха протестиращи и ги манипулираха и дирижираха като в зоопарк.Щом тълпата гласува на Божков ,преставете си колко сиво е останало и колко де.б.и.л има в наличност.
420
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде тез от протеста на Божков дето гониха "мутрите" или "мутрите " ги сготвиха да поискат закриване на свърталищата казина на всеки км ,най вече в кварталите ,защото те са мутренски и повече от средните училища.Да ги преустроят в центрове за иновации и творчество.Защото простотията,вкл.и чалгарията взе връх ,създаде първосигнали които единствено пълнят гушите на създателите на корупцията и деградацията,мутрите от прехода днешните олигарси,като Черепа и подобни.а
419
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ умря,да живее България!
418
13
 
6
 
! Отговори
Сопол преди 3 години
Прехода ще приключи с разстрела на тиквата и потъването на бсп . Значи още година две макс
417
11
 
0
 
! Отговори
Mстия преди 3 години
Аз си принтирах 2х3 метра плакат на чекмеджето. Сега е в рамка над леглото.
416
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с лъжите, че ГЕРБ манипулира изборите? Какво стана със 100те хиляди наблюдатели на ***? Някаква обратна връзка от тях? Или трябва да признаят, че Христо Иванов лъга цяла година? Ама само е загрявал.