Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко

Според Кольо Колев хората са гласували за промяна
6 апр 2021 12:40,
547
Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко
Снимка: БГНЕС

Хората не виждат как тези политически субекти, които преди това са се отричали взаимно, ще могат да се прегърнат. Това заяви пред БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Още по темата

"Няма място за компромиси в тази политическа битка, това е основната теза на опозицията", смята социологът Кольо Колев.

Според него чисто математически не може да се състави правителство на мнозинството, но може да се състави правителство на малцинството. Например, ако Слави Трифонов се обедини с партиите на Христо Иванов и на Мая Манолова, и подобно правителство бъде подкрепено от ГЕРБ и БСП. Но според мен такова правителство няма да издържи дълго, ще бъде кратко като време", заяви Колев.

Вотът в чужбина проф. Христова определи като наказателен, както и вотът в столицата. "София наказа, тя си намери културалния израз", каза проф. Христова.

По думите й не може да се пренебрегне изборът на гласоподавателите в лицето на ГЕРБ - партията е загубила толкова, колкото и останалите, уточни проф. Христова. Колев обаче не подкрепи това мнение - според него хората са гласували за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


547
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
415
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не са пропилели задграничните българи, освен собствения си живот да направят нещо смислено. Българете в чужбина избират 1, максимум 2 депутата за Народно Събрание. Много шум за нищо.А ти по-добре научи детето си на всичко, което знаеш, че виж едни други поколения как са покосени от глупост.
414
11
 
18
 
! Отговори
Nobody преди 3 години
Опашки за гласуване в Евопа - браво.Ама опашки за гласуване в Москва няма.Мили братя зад граница, избягахте на запад, а с гласуването си ни пратихте на изток.С лесна ръка попиляхте бъдещето на детето ми.Ей затова стойте си там и не се връщайте. Скъсайте си и българските паспорти....***.
413
4
 
5
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
До Taliban@"АБСОЛЮТНА ГАВРА Е СКРИТИТЕ УПРАВНИЦИ МИЛИЦИОНЕРИ ДА ДОПУСНАТ ТОЗИ ДОЛЕН НАДРУСАН ЧАЛГАР ДА РЕГИСТРИРА ПАРТИЯ."---Точно Те, скритите управници милиционери, избират подобни послушни и не особено умни - да не кажа по-силна дума - индивиди да "ръководят" България.На Тях не им трябват умни хора, а послушни oлигофрени.Умните хора могат да мислят и са заплаха за хората в сянка.
412
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повръща ми се от тези мутри от снимката, от истеричката Мая, от Буйкикев и призраците на Позитано 20. Това не е България.
411
3
 
15
 
! Отговори
Къде е батко? преди 3 години
Къде в Славуца? Откакто спечели го няма. Даже не гласува и даже не поздрави феновете си след това. Нали той беше главен контрол, че Бойко не ходел в НС. Аз залагам, че той няма да отиде и веднъж. Ще бута напред Тошко африкански да ръси спуснатите тези. То в парламента няма ауто кю и трябва да говориш каквото имаш в главата, а в неговата са текстовете на няколко народни и кавърите на турски и гръцки хитове. Може пък да пее. На избирателите му и това ще стига. Само да зърнат спасителя за малко.
410
4
 
9
 
! Отговори
Едно въпросче преди 3 години
Слави нали ще участва в управлението? Щото ние сме гласували за него - не за някакви дето не ги знаем изобщо. Много моля! Без измъкване! Предлагам Бойко Борисов пък да си направи шоу и там да ги спуква всички от бъзик.
409
2
 
5
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Предлагам да разделим страната на 2: едната част ще се управлява Герб, другата от останалите и да видим коя част ще се справи по-добре. Второ - като те наемат на работа има изпитателен срок - за депутатити, министри и тн колко е? Някой знае ли?
408
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е по-червен от Корнито, едно време ходи в Москва лично да се среща с шефа на газпром, покойния Рем Вяхирев, а Сашо Дончев му е пръв другар. На печелившите честито, вкарахте дявола в парламент.а
407
4
 
5
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Абсолютно без проблем гласувах с машина, а и с преференция за 30 сек. Бюрокрацията преди и след това бе по-дълга.
406
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се нспъвайте герберски *** , напразно е. Герб загуби и взе тези гласове с измами и купуване. Хайде ЧАО, свърши се с хунтата и нейните ***.
405
4
 
23
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 3 години
Е ...КАТО ГЕРБ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП, ЗАЩО ТОГАВА ЧАЛГАРО НЕ СИ ИЗКАРА МАНДАТА ЗА 4-ГОДИНИ.... А БЪРЗА ДА НАЗНАЧИ "ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО" И ДА БЕГА ДО 3-4-МЕСЕЦАХА....ХА,ХАААА??!!ГОНИ ВИ ШУБЕТО НЕЩО, НЕКАДЪРНИЦИ ..!МАЙ ДА ВИКАШ ПО УЛИЦИТЕ И ДА ЛЕЖИШ ПО ТРОТОАРИТЕ Е КЪДЕ-КЪДЕ ПО-ЛЕСНО ОТ ТОВА ДА УПРАВЛЯВАШ ДЪРЖАВАТА!НАЛИ , ЩЕХТЕ ДА ОПРАВЯТЕ ДЪРЖАВАТА И ДА ПРАВИТЕ "ПРОМЯНА"?
404
6
 
24
 
! Отговори
4epa преди 3 години
МАЯ КОСТИНБРОДСКА- ГАЛЕВА , ХРИСТО ИВАНОВ - МАДЖОВ И СЛАВ4О УЛ4ИНДОЛСКИ С ПОДКРЕПАТА НА КОРНЕЛИЯ - ИМПЕКСОВА !!!!!!!!!!!!! ЕПА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА !!!!!!!!!
403
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герберските тролчета ще са пукнат от ядгерб вече са политически труп
402
3
 
29
 
! Отговори
0 преди 3 години
Слави без сценаристите си е кръгла нула и това го знаят всички а на изборите се видя, че се скри и не коментира нищо защото бяха изненадани от резултата и не му бяха написали какво да каже.
401
5
 
35
 
! Отговори
истина преди 3 години
Сега България ще бъде управлявана от сценаристи на едно шоу което вече никой не го гледаше по БТВ и накрая беше спряно, защото беше омръзнало на всички, от жена която не се поколеба да използва деца с недъзи за собственото си политическо издигане след провала на кметските избори в София и от политически хамелеони от начело с Христо Иванов.
400
5
 
35
 
! Отговори
0 преди 3 години
Слави, Христо и Мая - брутален ужас. Слави е надут злобар който и понятие си няма от управление на държавата, Христо беше и в СДС и в ГЕРБ и Мая е същата политическа пеперуда. Каква промяна със стари мутри в нови партии и скрити зад гръмки фрази.Сега може Мая пак да назначи мъжът си за военен министър или ще му намери друго хубаво място.
399
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами тя самата Корнелия Нинова призова Слави, Мая и Христо да се опълчат на ГЕРБ.Тя малко издаде хората на БСП, като се опита да ги активизара твърде рано. Преди да има сформирана коалиция и правителство.Ама прекалено е изгладняла и избързва.
398
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Со----рос,бе коронясан?
397
3
 
19
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 3 години
МАЙ ЧАЛГАРЯ СЕ Е ПРОДАЛ НА ЧЕРЕПА ТОТАЛНО ,ПЪК КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИ.ВА. НЕКА СЕ ПЕНИ -МУТРИ ВЪТРЕ !!!! ААААААА?ЩЕ НИ СЪСИПЯТ ДЪРЖАВАТА!!!!!
396
4
 
15
 
! Отговори
СОФИЯНЕЦ преди 3 години
МАЙ ЧАЛГАРЯ СЕ Е ПРОДАЛ НА ЧЕРЕПА ТОТАЛНО ,ПЪК КЮСТЕНДИЛСКАТА СЛИ.ВА. НЕКА СЕ ПЕНИ -МУТРИ ВЪТРЕ !!!! ААААААА?