Сега цялата отговорност падала върху Слави Трифонов

Божанков: Пропилее се шансът, Борисов се връща "на бял кон"
198
Сега цялата отговорност падала върху Слави Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов“, заяви Явор Божанков от гражданската квота на БСП пред bTV.
По думите му ако се пропилее настоящия шанс за съставяне на правителство, това означава, че Бойко Борисов ще се върне "на бял кон" след по-малко от една година.

Още по темата
Единственото важно нещо сега е какво ще направи Трифонов“, каза Божанков.

Според него именно тази ситуация не налага обсъждането на смяна на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Припомняме, че изпълнителното бюро на партията подаде оставка след лошите резултати на парламентарните избори, но самата Нинова – не.

Божанков смята, че ако сега се прави смяна на лидера, това ще пропилее шанса за "демонтиране" на управлението на Бойко Борисов.

"Процедурата е тежка, продължава три месеца. Влезе ли БСП в тази процедура по избор на лидер, това означава по време на преговорите за кабинет, БСП да бъде безполезен партньор. Това означава, че подаряваме властта на Борисов", смята Божанков.

По думите му левицата не се страхува от нови избори.

"Сега имаме шанс да направим ревизия на 10-годишния модел на Борисов. Ако пропилеем този шанс, това ще е историческа и тежка отговорност", каза Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСПто се пребоядиса и преименува но си остана партията на "другарите"олигарси. Никаква социална партия не е, сега се крие зад ИТН който да и свършат работата против ГЕРБ и си въобразява,че те ще се върнат на белия кон в политическия живот.Да,ама ,не.Мечтата на Славчо още преди да направи партия е да е три в едно-Борисов,Пеевски и Доган.Нищо повече.А БСП=БКП=ДС е обречена да изчезне.Друга формация,не от стари муцуни и олигарси ще заеме лявото пространство.
101
1
 
21
 
! Отговори
Тръмп нерде преди 3 години
Какви 4 години за Слави? Той Тръмп беше груб, но жизнен с дар слово, с идеи. Слави се крие като партизанин, не може да стои прав, не вижда...Даже гласувалите за него скоро ще намерят нови водачи и до края на годината, ако въобще ги има още, ще са пълен маргинал.
100
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А къде е самият Славчу? Болееен. Ама дали ковид или се е на?с?рал от страх или *** пи?шоците на ББ или Доганя, никой не знае. Да се покриеш, като мръсен плъх, трябва да говори много на избирателите му в какво са се набутали.
99
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До края на годината, извън парламентарни...
98
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави, колко ти е часа?
97
1
 
3
 
! Отговори
До 111 преди 3 години
Негласувал, разбира се. А ако аз съм ***(допускам, че е възможно), то вие сте някакво едноклетъчни, драги... Добре,, че съм доста далече за да не усещам вонята. Съжалявам само, че няма да мога да ви наблюдавам лично физиономиите само след година
96
0
 
18
 
! Отговори
хах преди 3 години
Ами не е само негова отговорността и на сценаристите му също се пада не малък дял отговорност. Даже в момента Савчо упорито мълчи, говори единствено Тошко.
95
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще призная Слави и за политик тогава когато ку - ку - бенд изпее пред камерите в народното събрание - "корона чао " т.е - Борисов чао още в първиян ден.
94
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да приемем, че 7/8 има хора по-умни и премислящи думите си преди да ги произнесат.. Очевидно ИТН не са предполагали, че ще станат първа опозиционна сила и сега им дойде изневиделица. Нямат организационни структури по места, изяснена политика, поне засега отрязаха другите партии и щат- не щат или трябва да се съюзяват с ***, или да свалят *** пред Боко, което е много, ама много противопоказно. Другият вариант е да се премине през служебно правителство и за 6 месеци да правят всичко. Екзотика!
93
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По Станиславски - гаранция за висококачество.
92
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен - Прос так. Това е единственото определение за лицето Трифонов. Бандит - лицето Борисов, крадла и лъжкиня - зад Ника Нинова, двуличен и лъжовен - Иванов, престъпна и лъжлива - манолова (като всеки комунист). ДПС са пределно ясни...Пропуснал си да се определиш - Г Л У П А К, гласувал или негласувал на парламентарни избори в БГ.
91
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ИТН и Слави Трифонов са като Тръмп в САЩ, след 4 години ще са доказалаи колко са некадърни и ще са аут...поредната простотия в българския политически небосклон.
90
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Kurnelke do sq go lapa na Bojko sq shi go lapash na Slavi
89
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ей, *** що не искате Славиту да ви е командир, сестра Галева да заседава с мутрите си в 45 НС, а жокей Нинова да влиза и излиза с групата си на заседанията.
88
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прос так. Това е единственото определение за лицето Трифонов. Бандит - лицето Борисов, крадла и лъжкиня - зад Ника Нинова, двуличен и лъжовен - Иванов, престъпна и лъжлива - манолова (като всеки комунист). ДПС са пределно ясни. Честито на "мъдрия" български народ. Накъдето и да се обърне - помия и ***. Такива са всички, защото други отдавна няма. Край.
87
1
 
26
 
! Отговори
G преди 3 години
Един ден дочух поговорка: " Само на този на който не съм се присмивал, такъв не съм станъл". Цял живот се присмиваше на политиците, и ето Го Политик г-н Трифонов.
86
4
 
8
 
! Отговори
Точно преди 3 години
заради такива като това четвърто поколение КОМУНИСТЧЕ хората се дистанцират от терористичната организация БСП ааа да не забравим и РОГЛьо.
85
4
 
8
 
! Отговори
Радев мисли само да преди 3 години
Орешарски 2 ще цъфнем защото герб все пак са най много , освен това патриотите са извън парламента гарантирано да една година нови избори
84
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
А другарят в количеството си на какъв се изказва?
83
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави е новият "Господар на мълчанието", като Крадлив Симо.Найо Тицин пак е лапнал микрофон, и може да пита и преследва Слави да му каже колко му е часа.