Сега цялата отговорност падала върху Слави Трифонов

Божанков: Пропилее се шансът, Борисов се връща "на бял кон"
198
Сега цялата отговорност падала върху Слави Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов“, заяви Явор Божанков от гражданската квота на БСП пред bTV.
По думите му ако се пропилее настоящия шанс за съставяне на правителство, това означава, че Бойко Борисов ще се върне "на бял кон" след по-малко от една година.

Още по темата
Единственото важно нещо сега е какво ще направи Трифонов“, каза Божанков.

Според него именно тази ситуация не налага обсъждането на смяна на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Припомняме, че изпълнителното бюро на партията подаде оставка след лошите резултати на парламентарните избори, но самата Нинова – не.

Божанков смята, че ако сега се прави смяна на лидера, това ще пропилее шанса за "демонтиране" на управлението на Бойко Борисов.

"Процедурата е тежка, продължава три месеца. Влезе ли БСП в тази процедура по избор на лидер, това означава по време на преговорите за кабинет, БСП да бъде безполезен партньор. Това означава, че подаряваме властта на Борисов", смята Божанков.

По думите му левицата не се страхува от нови избори.

"Сега имаме шанс да направим ревизия на 10-годишния модел на Борисов. Ако пропилеем този шанс, това ще е историческа и тежка отговорност", каза Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако толкова им е нужно за нещо, готов съм да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят."- Той ДАВА депутати, които ще подкрепят, каквото им ЗАПОВЯДА!ЕЕЕЕЕЕЕЕ, това ли вкара пак в парламента бе Борисов - марионетки, без собствено мнение?
81
2
 
20
 
! Отговори
нещо не е наред преди 3 години
Къде е?Какво става,защо никакъв го няма?Защо не направи изявление по Фейсбук,ако е болен?
80
0
 
19
 
! Отговори
Хъм преди 3 години
Славчо се ожени за мъжкото магаре.
79
0
 
17
 
! Отговори
.......... преди 3 години
Борба за кокала, никой не го е грижа за българина. Пандемията отнема животи, ваксини няма, цените скачат.....Къде е българският народ? Една част живеят извън страната, а тези, които останаха вече не знаят на кой свят се намират.Хубавото е, че поне чувството за хумор е останало. И Надеждата за по-добър и качествен живот!!!
78
8
 
3
 
! Отговори
Фуртуната и Хасинта преди 3 години
Братиньото, Пекапето , Мишо бирата, Вальо Танов, чекмеджетата - няма проблем борисов действа като всеки нормален ***, наш човек е народен. Да се чуди човек кой гласува за чалгар, ама то пък чалгата е на мода у бегето, даже борисов слушаше такава на един от записите, *** той не е чалгар , той е алфа мъжкар, самец дето може да пази стадото от руски вълци.
77
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бацето колко заеми нагълтучи през силното си управление. Война ли имаше, суша ли?
76
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази шушумига Божанков не мога да я разбера. Хем народа не искал Борисов, хем щял да се върне на бял кон..........Кое е вярното?
75
7
 
28
 
! Отговори
Анонемен преди 3 години
Боже,божеее...няма такъв пр0ст народ като българския,да гласува за Чалгар да му съставя правителство и да го управлява,то бива да си ***,ама ние сме не само *** ами и вдлъбнати.
74
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко принизи администрацията и управлението като цяло до мутренски събор за да се чувства в свои води и беше силен много ясно. В такава вода е трудно да се управлява, но ако се мине към нормално функционираща държавна машина нещата не са толкова сложни, както Бойко ги описва - мъка, мъка, само той единствен от "жипката" ги може тез работи....
73
9
 
8
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Борисов използва службите за тероризъм срещу неудобни от това по зло няма!
72
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дебелият лъжлив плондир от село Банкя защо не състави правителство?Нали е победител и народът го е избрал?Ха ха ха
71
1
 
6
 
! Отговори
Сорбоната преди 3 години
До До Чакаме Голяма част и силата на протестите я дадоха младите студенти които лятото се прибраха ваканция от учението си в чужбина ... Ваканцията свърши и останаха само яхащите протеста.... Сега младите които не са ваканция пак от вън се видя че гласуваха активно ... това е голата истина ;-)
70
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да влиза в парламента дългия и да му извадят кирливите ризи от де има пари за кампании, телевизия, екип, хора, че и държавни пари да връща.От заплати в бтв ? От концерти ? Мама Славка ли му праща парички още?
69
7
 
7
 
! Отговори
щото Винету беше преди 3 години
Много подготвен да язди, като се мяташе на коня и падаше от другата страна-- а със другите вождове и до днес говори с езика на жестовете .... Добре ,че за където е много послушен и праща най--тихите пратеници в големия съвет .Вожда на германското племе го финансира по програмата за най-бедни и болни индианци с най-- много починали с някое индиянско евро .... и сега е голям зор точно сега вожда Голямата цигулка да ги спипа ,а него да го тури на кола на мъчението ,
68
8
 
9
 
! Отговори
до 76 преди 3 години
Защото България е пълна с некадърници дърпащи за властта , а не за ползу родину и падаха правителства заради вътрешно партийни борби , не заради външни фактори. В момента имаме външно наложен "стабилитет" и държавата е в едни релси, по които не е трудно да буташ. Бойко нищо не правеше осен до "усвоява" финанси течащи от Брюксел. Каква инциатива негова реализира? Шкафчето ли?
67
3
 
19
 
! Отговори
Чиновник преди 3 години
Сега известно време ще си почиваме и ще гледаме цирк, как напълно неподготвени и нискоинтелигентни чалгарчета, xaджигейчета, черепчета и оня, дето звънял на Маджо се опитват да управляват държавата. На тях очевидно, хич не им се управлява, но народа на тези избори, така надроби попарата, че щат-нещат, ще трябва те да управляват.
66
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това сополиво келешче не струва даже и един от билбордовете с неговото лице!Под крилото на гълъбица Корнела му беше уютно, отсега цялата им дружинка вече е на тръни!Иде време разделно.
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Гледна точкаВ твоите очи провалени правителства, в тяхните банкови сметки - успешни :)
64
6
 
23
 
! Отговори
ФАКТ преди 3 години
Византийците не успяха, османците не успяха, руснаците не успяха НО чaлrapите ще успеят затpият БЪЛГАРИЯ!!!
63
3
 
19
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Картата на България, с изключение на Ямболски и Плевенски окръзи, се оцвети открай-докрай в синьо - това как дава дори някакво право на БСП да говори за някаква евентуална тяхна победа?!? ГЕРБ-СДС получават 828 628 гласа, а БСП са с 476 354 гласа. - Какъв е гласа на народа?