Сега цялата отговорност падала върху Слави Трифонов

Божанков: Пропилее се шансът, Борисов се връща "на бял кон"
198
Сега цялата отговорност падала върху Слави Трифонов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Цялата отговорност сега пада върху Слави Трифонов“, заяви Явор Божанков от гражданската квота на БСП пред bTV.
По думите му ако се пропилее настоящия шанс за съставяне на правителство, това означава, че Бойко Борисов ще се върне "на бял кон" след по-малко от една година.

Още по темата
Единственото важно нещо сега е какво ще направи Трифонов“, каза Божанков.

Според него именно тази ситуация не налага обсъждането на смяна на лидера на БСП Корнелия Нинова.

Припомняме, че изпълнителното бюро на партията подаде оставка след лошите резултати на парламентарните избори, но самата Нинова – не.

Божанков смята, че ако сега се прави смяна на лидера, това ще пропилее шанса за "демонтиране" на управлението на Бойко Борисов.

"Процедурата е тежка, продължава три месеца. Влезе ли БСП в тази процедура по избор на лидер, това означава по време на преговорите за кабинет, БСП да бъде безполезен партньор. Това означава, че подаряваме властта на Борисов", смята Божанков.

По думите му левицата не се страхува от нови избори.

"Сега имаме шанс да направим ревизия на 10-годишния модел на Борисов. Ако пропилеем този шанс, това ще е историческа и тежка отговорност", каза Божанков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
2
 
10
 
! Отговори
до 65 преди 3 години
Преди да го каже, трябва първо да му го измислят и сложат на аутокюто.
61
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пък затова няма да направи коалиция и ще изчака балотаж.За да докаже, че наистина не иска и няма да направи коалиция. Затова и ще върне парите когато ги получи. Като първи мандат на нова партия трябва да докаже, че ще правят това което обещават.. после ще се корумпират :)Дали ще му се получи на Трифонов е друга работа..
60
1
 
13
 
! Отговори
Със Слави преди 3 години
се случи същото като с Гинка, дето без малко да купи ЧЕЗ. Някой се направи на хитър. Затова Корнелка не си подава оставката, Слави изчезна а Боко се изявява като миротворец - големите батковци решават. Ако ги тегли на запад и искат да въведат еврото ще се направи експертно правителство, за да спрат руската агентура. Ако са ни продали на Кремъл - ще се прави служебно правителство и Радев управлява.
59
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хаха и ГЕРБ-СДС и БСП сънуват кошмари от повторни избори :)само заради това вече и на мен ми се иска да повторим изборите, макар че Славиту ще обере каймака
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП то да се позамислят защо най-силните им кадри Мая и Румен предпочитат Слави пред Корни.
57
16
 
3
 
! Отговори
до ннт преди 3 години
Да управляваш държава е по-лесното отколкото да правиш шоу. Щом еднокнижецът се справи с калинки в небрани градинки, смятам че 50% от "матряла" би се справил без особен проблем. Тя административната машина си работи. Лева е вързан към еврото. Законодателството е вързано към европейското. Има да се рови в съдебната и здравната система и да се спре кръвопиенето от икономическите кърлежи гравитиращи около Герб и БСП/ДПС . Особено сложност няма ако има воля. 25 човека + силен прокурор стигат
56
0
 
5
 
! Отговори
Като му вземат ска-- преди 3 години
--лпа ще поомекне ,сега още се прави на вожд . Не знае ,че е паднал в ръцете на вожда Дронатанга ,който го дебнеше докато спи с бръмчащата птица и му прати златната Хари да го омае като последния гриинхорн-- затова сега ще посети вечните ловни полета ,само трябва да се смени жреца на племето от вожда Дългата цигулка и другите вождове и се е простил с племето ,,,Язък няма вече да язди големия кон и да хвърля от него бизонско месо само на най--верните от племето,,
55
2
 
33
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Слави мълчи умно и гледа в една точка, докато започнат да му се виждат две. Все пак ще дойде ден, в който ще му се наложи да каже нещо (не казвам умно, защото няма да е такова).
54
2
 
28
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Според мен Слави въобще няма идея с какво се захваща. Държава не се управлява лесно, както повечето хора си мислят. Жалкото е какво показват резултатите с избора на тази партия. Осакатяването на българите като нация от нехайството и вечната далавера на всички правителства до тук. Жалко много жалко.
53
5
 
23
 
! Отговори
Академик преди 3 години
Стига сте разтягали пичия масал,че целият народ искал оставката на Борисов?!Не се ли усещате вие,чалгарите и крадците на ДДС колко сте жалки?Явно има едни общо 30% та крадци,нар ко мани,чалгаджии и всякакви ***,най вече петоколонници и продажници на България на КГБ и Рашата,които додрапахте под формата на 4,5 набързо скалъпени партийки до парламента и човека ви казва в прав текст,че трябва да управлявате,длъжни сте!?А вие пак се гуцате и повтаряте като откачени Борисов,та Борисов?Ами Доган
52
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чалгара да не издава нов албум? Защо се е скрил? Къде се крие?Новият му албум ще е със заглавие: Леле, мамо. какво *** пиле укълва!
51
2
 
10
 
! Отговори
обикновен преди 3 години
Смях, горките се надяват, че Слави ще ги покани, щото са "честни пионерчета"! Смях!Те трябва да са готови да отговорят твърдо "Да" на подобна покана, затова, Нинова не подала оставка, че ще изпуснат "единственият им шанс" за власт в следващите 100 г! Смях!
50
1
 
24
 
! Отговори
ннт преди 3 години
Не са очаквали този резултат и сега се чудят какво да правят..То да управляваш държавата не е като да правиш шоу!!!
49
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко да не изтърве имунитета и да се върти около властта на всичко ще се съгласи.. и мажоритарни избори, и без субсидии за партиите....Той хвърляше оставки като нямаше алтернатива, сега що не я хвърли тази оставка. Раето ще е модерно на есен. Герберите да погледнат новите тенденции от централния софийски
48
9
 
2
 
! Отговори
Гроби Таласома преди 3 години
До АнонименИ пак ша гласувам за тех, въпреки опитите на некои масонски ложи, вече в продължение на 30 години да въртят изтърканата песен "Техноимпекс";))) А Нинова се оказва проблем за всички? Това не е малко, а твърде съмнително послание, което означава само, едно, че Нинова пречи на големи групи от хора, които искат да управляват вечно или им разваля схемите дети искат да напраат. Ами, това е много добре! Затова трета, четвърта без значение, Нинова в Парламата!
47
2
 
8
 
! Отговори
пепи преди 3 години
станиШЕФ р ОВЧАРоф ПИРИНски ....НЕЛИЯ а сега БОЖАНКОВ. отивайте да берете божанки хем червени хем засмени хем и за балъци ни мислят.
46
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега Слави и Тошко да си изпълняват обещанията от 2016г1. Мажоритарна системама 2 тура2. 120 народни представители3. Задължително гласуване4. Електронно гласуване5. Субсидия 1 лев6. Избор на началници на РУ на МВР и директори в полицията мажоритарно в 2 тураЗа да си изпълнят обещанията най-напред да свикат ВНС след това да променят конституцията и накрая да проведат нови избори по новите правила.
45
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какво стана много мълчи Слави да не е предозирал
44
0
 
8
 
! Отговори
ха-ха преди 3 години
Заглавието традиционно кърти миФки , подзаглавието - също !Пореден опит да надминем себе си , щото освен регистратори на събития , друго не можем да бъдем , недай си Боже да изразим мнение !
43
4
 
29
 
! Отговори
Чакаме преди 3 години
Слави се скри при протестите, докато Мая, Христо Иванов, адвоката бяха там. Накрая те обраха негатива, а той само хейтеше от студиото. Тогава всеки ден и скандал бяха в негова изгода. Сега нещата се обърнаха. Народът му каза: Стига голослови и плю от скамейката, извикан си на арената, идвай. А той е напълно неподготвен. Аз не виждам полезен ход. И с всеки изминал ден, в който се крие, губи подкрепа. "Карантината", след вируса му изтича до няколко дни и народа чака отговори, а той е пат.