Тошко Йорданов след изказване на ДБ: Ставате за смях!

Стефан Тафров от ДБ коментира какви са привържениците на партията
8 апр 2021 07:00,
739
Тошко Йорданов след изказване на ДБ: Ставате за смях!
Снимка: БГНЕС

В интервю за "Дойче веле" дипломатът Стефан Тафров от "Демократична България" обясни, че привържениците на "ДБ" и "Има такъв народ" се различават: "Нашите привърженици задават трудни въпроси. Те се интересуват от програмата ни, от намеренията ни, спорят с нас. Докато изглежда, че – това е лично мое впечатление – привържениците на "Има такъв народ" са запленени по-скоро от харизмата на лидера. Ние сме различни като политическа субстанция и като политическа стилистика."

Затова и Демократична България е "готова да поеме правителствена отговорност".

Още по темата

"Имаме изключително добре подготвени експерти, но към този момент картината е твърде неясна, за да поемаме някакви ангажименти", каза Тафров. "Ангажименти ние сме поели най-вече към нашите избиратели, тъй че много трудно ще се състави мнозинство", допълни той.

Реакцията от страна на ИТН не се забави. "Айде малко да спрем с импровизациите, че ставате за смях". Така зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отговори в Туитър на Стефан Тафров. Йорданов е водач на листата на ИТН в Пловдив и на един от МИР-овете в София.

Йорданов публикува и таблица от социологически разбивки на вота за парламент. Те анализират образователния ценз на избирателите на различните формации.

От таблицата става ясно, че от хората, гласували за Има такъв народ с "висше/полувисше“ образование са 18% - колкото и за Демократична България. Средно образование имат – 16 на сто от хората, гласували за ИТН, основно - 6%. В колонката на "Демократична България“ със средно образование са 4 на сто, с основно и по-ниско – 2 на сто.

Според Тафров "номинално лявата партия БСП, която претърпя съкрушително поражение на тези избори, всъщност е една консервативна партия. И то консервативна националистическа партия. А пък тези, които са "десни", се оглавяват от бившия бодигард на Тодор Живков. В българските условия ориентир е по-скоро отношението към ЕС и европейската интеграция, а Демократична България несъмнено е най-проевропейската сила на българската политическа сцена".

Тафров коментира и изказването на премиера Бойко Борисов от изборната нощ, че млади и буйни привърженици на ГЕРБ можело да атакуват неговите противници: "Господин Борисов явно си дава сметка, че това е краят на неговата политическа кариера. Избирателите му нанесоха един звучен плесник, той е изолиран, сам и без никаква обществена и лична перспектива като политик. И това пролича много ясно в тези му твърде невъздържани изявления.".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


739
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
511
3
 
15
 
! Отговори
баланс преди 3 години
вечерта след изборите този Тошко нарече министър Каракачанов шкембе войвода, като си решил да ставаш политик трябва да намериш баланса между просташкия хумор в шоуто и новото си поприще,защото звучи грозно и нелепо и още нещо ДНЕС и вие сте смешни като триете коментари без грам обиди и цинизми
510
1
 
4
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Разбира се, за журналистите такива ерчения са манна небесна. Статийка, коментари от политолози, гледали сме го не веднъж.
509
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако новите избраници продължават така , хората на следващите избори пак ще върнат ГЕРБ да управляват Преди само Борисов се смяташе за единствен по рода си . Сега си имаме още завършени егоисти като Трифонов и Иванов . Сигурно на втората седмица ще започнат да се карат и край с управлението им .
508
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отива се към нови избори, видно от реакциите на партиите. Щом така се ръфат партии, които се очаква да се разберат, евентуално да се коалират - работата е ясна. Нито ДБ искат да си мешат капите с чалгарчетата, нито онези горят от желание да са слуги на батковците от градската десница.
507
3
 
9
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
До Анонимен 524: Ще трябва да сядат и да се разбират, щат-не щат. Но първо може да се пробват на още едни избори, и тогава, ако тръгнат надолу, ще им дойде друг акъл. Лошото е, че Бойко това чака. Сетне и да подскачат цяло лято пред Министерския съвет, полза няма да има.
506
9
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Работата е там че следващите избори ще са най-рано след 6 месеца, през които 6 месеца служебното русофилско правителство на РадеФ ще вършее с пълни шепи.--------Е, и какъв ти е проблема?В България има и русофили, ако не знаеш.И те имат право да управляват, колкото и ти.
505
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шепа селяни на които единствените постижения са някакви т7 пи песни и едно крадено от Джей Лено шоу ще участват в управлението на страната. НЕма такъв цирк.
504
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И чакай после тези да сядат да се разбират , да правят компромиси . По-зле от децата са .
503
5
 
15
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
Тошко Йорданов би трябвало да приказва по-малко. Ако от ИТН ще се изкарват по-по-най от другите ще си докараме пак Бойко.
502
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Слави премиер!Аз не съм гербер, Слави винаги ми е бил неприятен,противен и знам, че е предател спрямо България.Това, че се вихри в шоуто си ,не ми пречи,но такъв тип да ми влиза в управлението на държавата и да представлява държавата, ми идва прекалено в повече!
501
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Шаран на гола кука не се лови , но ако е в човешки образ е лесна работа , стига да има умели манипулатори популисти - видяхме ги в няколко държави и ние сме в кюпа .
500
5
 
6
 
! Отговори
1212 преди 3 години
До Герберуги и ***- Нито съм герберуга, нито комунагя. Кое е по-доброто-да има правителство съставено от тия, дето заявиха, че са против ГЕРБ или да се лутаме нон стоп в избори, които няма да променят кой знае какво. Като праснете изборите посред лято, колко ще е избирателната активност според теб и до какво ще доведат те?
499
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 533"Аз лично нямам никакъв проблем да има избори и през месец, ако трябва!"То и аз нямам против, стига изборите да са след месец. Работата е там че следващите избори ще са най-рано след 6 месеца, през които 6 месеца служебното русофилско правителство на РадеФ ще вършее с пълни шепи.
498
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Герберуги и ***"Аз лично нямам никакъв проблем да има избори и през месец, ако трябва!"То и аз нямам против, стига изборите да са след месец. Работата е там че следващите избори ще са най-рано след 6 месеца, през които 6 месеца служебното русофилско правителство на РадеФ ще вършее с пълни шепи.
497
8
 
4
 
! Отговори
Герберуги и комуняги преди 3 години
До 1212Аз лично нямам никакъв проблем да има избори и през месец, ако трябва! А популистки изказвания от сорта на "Можеше да ги дадемЕ на пенсионерите" не вървят. Много бързо забравихте как Баце си подаде оставката, когато Радев спечели изборите просто, заради егото му. Тогава нямаше проблем да дадем 150 милиона, така ЛИ?!?!
496
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледайте какви мъдри държавнически мисли изказва тоя тъ пан горе:"Само този, който не иска парите, славата и властта, няма да се възползва от тях "Ето това го вълнува прасето лайн овоз!
495
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Знаете ли вица за казаните в ада и защо само до българския казан нямало дявол.
494
1
 
9
 
! Отговори
1212 преди 3 години
Тия взеха да си мерят ***....айде уйде коня у ряката. Пак ще се потрошат милиони за нови избори и пак нищо накрая.
493
2
 
8
 
! Отговори
Да има обединение преди 3 години
Това ДБ-то нали са комсомолците на Костов /Гаргамел/ тия дето ни приватизираха та не еваха майката и сега ни лук яли, ни лук мирисали!!!! Същите разсипници са като мутрите, а и са управлявали с Т0лупа!!!! Така, че по спокойно, присъедините се към антигроб коалиция, но по смирено и при вас и при мутрите комунистите са повече отколкото в БСП....Така, че със или около БСП ще е по добре да сте!!!!За целта има народна мъдрост: Врагът на моя враг ми е приятел
492
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По всичко личи, че Тошко ще е новия премиер