Тошко Йорданов след изказване на ДБ: Ставате за смях!

Стефан Тафров от ДБ коментира какви са привържениците на партията
8 апр 2021 07:00,
739
Тошко Йорданов след изказване на ДБ: Ставате за смях!
Снимка: БГНЕС

В интервю за "Дойче веле" дипломатът Стефан Тафров от "Демократична България" обясни, че привържениците на "ДБ" и "Има такъв народ" се различават: "Нашите привърженици задават трудни въпроси. Те се интересуват от програмата ни, от намеренията ни, спорят с нас. Докато изглежда, че – това е лично мое впечатление – привържениците на "Има такъв народ" са запленени по-скоро от харизмата на лидера. Ние сме различни като политическа субстанция и като политическа стилистика."

Затова и Демократична България е "готова да поеме правителствена отговорност".

Още по темата

"Имаме изключително добре подготвени експерти, но към този момент картината е твърде неясна, за да поемаме някакви ангажименти", каза Тафров. "Ангажименти ние сме поели най-вече към нашите избиратели, тъй че много трудно ще се състави мнозинство", допълни той.

Реакцията от страна на ИТН не се забави. "Айде малко да спрем с импровизациите, че ставате за смях". Така зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отговори в Туитър на Стефан Тафров. Йорданов е водач на листата на ИТН в Пловдив и на един от МИР-овете в София.

Йорданов публикува и таблица от социологически разбивки на вота за парламент. Те анализират образователния ценз на избирателите на различните формации.

От таблицата става ясно, че от хората, гласували за Има такъв народ с "висше/полувисше“ образование са 18% - колкото и за Демократична България. Средно образование имат – 16 на сто от хората, гласували за ИТН, основно - 6%. В колонката на "Демократична България“ със средно образование са 4 на сто, с основно и по-ниско – 2 на сто.

Според Тафров "номинално лявата партия БСП, която претърпя съкрушително поражение на тези избори, всъщност е една консервативна партия. И то консервативна националистическа партия. А пък тези, които са "десни", се оглавяват от бившия бодигард на Тодор Живков. В българските условия ориентир е по-скоро отношението към ЕС и европейската интеграция, а Демократична България несъмнено е най-проевропейската сила на българската политическа сцена".

Тафров коментира и изказването на премиера Бойко Борисов от изборната нощ, че млади и буйни привърженици на ГЕРБ можело да атакуват неговите противници: "Господин Борисов явно си дава сметка, че това е краят на неговата политическа кариера. Избирателите му нанесоха един звучен плесник, той е изолиран, сам и без никаква обществена и лична перспектива като политик. И това пролича много ясно в тези му твърде невъздържани изявления.".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


739
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
531
2
 
5
 
! Отговори
Вин Дизел преди 3 години
Те отдавна са станали за смях, не е от сега
530
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Може ли Тошко Африкански, МаяМата, Христо Маджото да са алтернативата на управлението на страната?
529
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Няма индулгенцииКойто не си плаща сметките редовно е нормално колекторите да го годят. Решението е да ходиш обаче редовно на работа, не е страшно да се работи, опитай!
528
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите от ДБ са най- наглата и корумпирана шайка, която може да съществува!
527
2
 
7
 
! Отговори
. преди 3 години
Едно време какви Тодоровци имаше, а сега Тошковци.
526
1
 
11
 
! Отговори
българин преди 3 години
В българия имало русофили.Може,но аз понеже тук съм се родил и живея търся българофили.Другите "фили" не ме устройват.Русофилите също,защото в Русия бензинът е два пъти по евтин.Ако беше два пъти по евтин и аз щях да съм русофил.И американофил не съм защото там заплатите са по високи.Така,че ние българите дето живеем тук търсим българофили.Само те ни устройват.
525
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако в гласувалите за мен са само 18 % висшисти,от които повечето са с "вишо",не бих се хвалил,като Тошко Африкански,а бих се скрил
524
7
 
21
 
! Отговори
БЕЛО СЛАФ преди 3 години
ТОШКО СПРИ АЛКОХОЛА- НЯМА СТРАШНО!
523
3
 
11
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Тошко........кво ше праиш с уфсете...надяват ти се. Тежка е царската корона.
522
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко,изкъпи се бе!,Не е страшно
521
4
 
16
 
! Отговори
Кика преди 3 години
Те от ДБ вече станаха за смях! Хората ги разбрахме вече!
520
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 558ХахахахСветльо Витков Президент!
519
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вземе ли предателя Слави власт, отиде коня у ряката, защо всички партии не се обедините срещу него? Тоя ще повлече на дъното България и ще ви донесе кръв и убийства!
518
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
45 НС може да се окаже много успешно, ако ИТН излъчи правителство с подкрепа от ГЕРБ и от ДПС. Тези две партии са достатъчно авторитетни, могат да дадат принос за развитието на България. Нека направят усилие да преодолеят детинските остатъци в политическото си развитие. ДБ също да опита преодоляване абсолютните си нагласи.
517
9
 
11
 
! Отговори
Няма индулгенции преди 3 години
И да даваш пари на манастирите грешния си е грешен ! Що не дадеш пари на ровещите по казаните ,при теб те катастрофално нарастнаха по стар мутренски обичай изпълнители и колектори върлуват навсякъде милионите нарастват ама бедните се увеличават ,младежите бягат ,селата запустяват имаш една тясна потрошена магистрала и безброи скапани второкласни и третокласни пътища ,правиш се на големия стройтел ама това си е едно хвалене,,,
516
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди време написах , че ще почнете да мечтаете за времето , когато сте мечтали за промени . Този момент скоро ще дойде . О неразумни юроде ........
515
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 550Тошко не е нарекъл Каракачанов Шкембе войвода, само спомена някой Шкембе войвода, а Каракачанов сам се е разпознал, вероятно.
514
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предусещам,че тоя нагъл навлек и предател,ще донесе катастрофа за България!Обединете се срещу Слави,той е най-голямото зло,което ще влезе в парламента,Бойко ще ви се види като кротко мишленце,а БСП като дева Мария в сравнение със Слави!
513
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако новите избраници продължават така , хората на следващите избори пак ще върнат ГЕРБ да управляват-------Никога :)))ГЕРБ ще бъдат доубити, включително и заради тази тролска кампания по медиите, които ка путът от Банки плаща. Казах ви, че си изпусна нервите в изборната нощ и при следващото явяване ще надене овчата кожа и ето - днеска отишъл в Рилския манастир да разиграва кротък дарител.
512
2
 
19
 
! Отговори
баланс преди 3 години
вечерта след изборите този Тошко нарече министър Каракачанов шкембе войвода, като си решил да ставаш политик трябва да намериш баланса между просташкия хумор в шоуто и новото си поприще,защото звучи грозно и нелепо и още нещо ДНЕС и вие сте смешни като триете коментари без грам обиди и цинизми