Борисов: Длъжни сме да предложим вариант за управление!

ГЕРБ може да отиде на нови избори, но какъв е ефектът от това, попита той
Обновена: 7 апр 2021 11:44 | 7 апр 2021 10:08, Веселина Йорданова
1522
Борисов: Длъжни сме да предложим вариант за управление!
Снимка: Правителствена пресслужба

В първото заседание на правителството след изборите премиерът Бойко Борисов подчерта, че победата на ГЕРБ-СДС е убедителна и с 10% пред следващия.

Той заяви и че са изпълнени всички поети ангажименти и обещания през тази година.

Още по темата
Длъжни сме заради нашите избиратели да предложим вариант за управление. Виждам огромна безотговорност в другите политически партии, посочи той.

По думите му въпреки похарчените пари, тези партии изпитват нужда от нови избори. С удоволствие ще се явим и на такива, но да допуснем какъв е ефектът от това, каза Борисов, но подчерта, че страната няма нужда от това изгубено време и че нови избори не са решение. Според него "тяхната игра" ще бъде да предизвикат още хаос.

"С над половин милион избиратели колегата политик Слави Трифонов трябва да си поеме отговорност. Ние ще предложим, те няма да го изберат и ще дойде той на ред. Затова най-колегиално моля да започнат да си правят състава на правителството, парламента", каза Борисов и допълни, че това е тежка и сложна задача, която изисква време.

"Да не дезертират, да не се оправдават, че не им достигат гласове, ако толкова им е нужно за нещо, съм готов да имам 10 дежурни депутати, които да ги подкрепят. За мен е важно да има стабилно управление в държавата", подчерта Борисов.

В изборната нощ лидерът на ГЕРБ предложи експертно правителство на опонентите си. Като друг вариант днес той даде и "свикване на ВНС, Радев да внесе неговия проект за Конституция, започване на чисто".

Лесно и хубаво е да протестираш, но някой трябва да работи, сега е техният ред, от заявките, които чувам, надали ще стане, коментира премиерът.

След това да се съберат и да си направят правителство, само след няколко месеца хората ще поставят на везната. Това сме го гледали при Орешарски, ще го гледаме в по-лош вариант, нека е обратното, нека съм лош пророк. За мен е важно България да има стабилно управление, каза още Борисов.

Премиерът каза още, че ако не са се разединили, патриотите щяха да са в парламента, а пък от опозицията не само не са се вдигнали, но и са се сринали като резултат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1522
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Длъжни сте и да дадете обяснения за чекмеджетата.
1
 
8
 
! Отговори
Do 1372 преди 3 години
Ами интересна логика. Значи за Борисво гласували 5% от българите защото избирателната активност била 40%. А за другите партии колко процента от българите гласуваха в същия контекст? За Слави 2.5%; За БСП 2%; За ДБ 1%; За мая 0.1%Значи ако 95% от българите са заявили,че са против Борисов, то 97.5% от българите са заявили че са против Слави; 98% са против БСП; 99% са против ДБ; 99.5 % от Българите са против Мая. Та значи най-малък процент от хората са против Борисов. Мисли малко.
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук няколко биполярни пишат, че народът не искал Борисов. Той, народът го избра с немалко болшинство, те си повтарят глу.постите. Лекувайте се, бе хора!
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че си върши работата е истина. Но има много.неща за които може да влезне в затвора и не само той,много.от.министрите може да влезнат.В Македония осъдиха премиера и министър на МВР за неизгодни зделка за покупка на автомобил. Премиера избяга ,а министъра на МВР(жена) е в затвора,мисля.че беше за 5 години.
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов,Захариева и Каракачанов в затвора.
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марш при бай Ставри бе!
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пор,говори с цифри ,факти и конкретика бе !Кое е проваленото от ГЕРБ ?Ти от Марс ли падаш ? Помниш ли какво беше тук преди 10 години !?Кви са тия мелодраматични словесни цапаници със смехотворни претенции за аналитичност ?Пак те питам ,посочи провалите на ГЕРБ с факти,конкретика,цифри !!!
3
 
11
 
! Отговори
Само преди 3 години
Бате Слави всичко ще оправи.
5
 
19
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 3 години
Няма област и действие,в което ГЕРБ да не са я провалили,няма някакви суми отпуснати по програма и те да не са ги откраднали.Няма нещо,с което са се захванали ГЕРБ и да не са се провалили.Техният девиз е една фраза ,която била казана от мадам Помпадур,"След нас и потоп".Искаха победа,ето имат я.Е,не можаха техните патерици да влезнат и сега за това е плача.Който в моментавлезне в сговор с Борисов се превръща политически труп.На Борисов,му е необходим някой върху,който да стовари всичко
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българин ако те мрази, значи си вършиш работата както трябва. Бойко го мразят и е видно защо. От 2000г. непрекъснат растеж на икономиката. Не го твърдя аз, суровите данни са такива. Питайте чичко Гугъл Bulgaria GBP и вижте чарта който излиза. Нормално е куманистите да мразят успешните хора. Бойкикев е с тъмночервен, нищо че се е боядисал в синьо.
6
 
12
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Аз не знам защо Баце не тресне противниците си с по две три чекмеджета и да го оставят на власт до живот!!!!Или пък да касира изборите щото са фалшифицирани от управляващите ....Ей тоя народ не го оценява и ще му образува кръвно....
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
народа не го ще, ама той е ПОСТАВЕН там и е УДОБЕН, движи чужди интереси, за това не може да се махне много лесно, ама няма нищо вечно
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Психопатологичен въпрос ... Тоя изобщо има ли връзка с реалността ... Народът не го ще ... Утре ще уволним Каскета и Прасето от Конпи ... Остава му един самолет и една къща в Барселона с кисела мома ... Много интересно, какво си мисли ... Питам само заради моите пациенти в ... Няма значение ...
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бутик за булкиЩо, бе, тоя "софтуер" си е *** майката ... АЗ по-тъпо нещо не съм виждал ... А уж се занимавам със софтуер ....
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тролчетата тук ще се скъсат да правят лъжливи внушения за по 50 лв на ден. Да не говорим за екипчето на Фестър Адамс. И в същото време ни водят към икономическа катастрофа, уж твърдейки че ни спасяват.
3
 
11
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Махнат ли се олигарсите, голеите държави спрат ли да мачкат държавата ни, ще се инвестира и за кратък период ще настигнем стандарта на нормалните държави и всеки българин ще живее като тия които ги гледаме по-телевизиите
2
 
9
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Сега е момента да решим, ще ставаме ли Швейцария или ще сме бандитска територия като от дивия запад и който може да емигрира
2
 
6
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Сегашните политици всички са крадци на милиарди, дойде времето нормалните хора да градят, а не само крадците да мачкат народа, ще си вземем държавата вижда се,че докато олигарсите командват само се краде, като си вземем държавата ще има истинско развитие а не мираж край на миража дойде развитието, всеки ще получи своя шкаф а не само разни бизнесмени, артисти и певци
1
 
3
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 3 години
Всички сегашни политици особено,Борисов,Трифонов,Иванов,Атанасов,Нинова,Манолова,копейкин,Москов,Каракачанов,патриотарите и по-младите им варианти в партиите им и тнт са зависими от олигарсите, като направим партията на безпартийните политици ще са млади и независими, обикновени, слаби хора всички политици,социолози,говорители и тнт над 40 45 годишни са старо зло,което от 20 30 години е обхванало държавата и трябва да се махнат и независиите обикновени,млади, слаби хора да изградим държавата си
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прасета в свинеферма ... Това са депутатите на ГЕРБ ... Щом свинярят каже, остават отвън ... Да е6а тия клоуни, поне малко самоуважение към себе си нямат ли ... ???#Поздрав за всички от ГЕРБ - https://youtube/watch?v=85cPb_12m_M