ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НС

"Няма да подкрепим правителство на срутилите се ГЕРБ и БСП"
445
ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НС
Снимка: БГНЕС

ДПС може да подкрепи кабинет, съставен от новите партии в Народното събрание, без да участва в него.

Няма да подкрепим правителство на срутилите се ГЕРБ и БСП, подчерта лидерът на партията Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро на ДПС.

Още по темата
Той цитира думи от слово на почетния председател Ахмед Доган от 2018 г., защото били актуални и сега: "Програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората, да покажем, че има светлина в тунела".

Карадайъ предложи и примерни цели на новия кабинет, които могат да бъдат подкрепени - борбата с ковид и икономическите и социални мерки за подкрепа на хората и бизнеса, плана за възстановяване и устойчивост.

Ако трите нови партии не успеят да съставят кабинет, сме готови за предсрочни избори още сега, уточни той.

Оценката на ДПС след обявяване на окончателните резултати от ЦИК е, че са постигнали много добър резултат.

ДПС е единствената партия от последното Народно събрание, която увеличи своя резултат на тези избори, докато другите две основни партии ГЕРБ и БСП загубиха над 300 хил. и над 450 хил. гласа, или 20 и 37 мандата, ДПС увеличи своите гласове с над 20 хил., а мандатите си с над 4, заяви той.

По думите му не е загубен и нито един мандат от тези, които Движението е имало в предишното НС.

Той посочи още, че партията разчита вота на избирателите като желание за промяна. Заложихме на младите още от 2019 година, ДПС започна промяната от себе си, заяви Карадайъ. Според него от партията са "в тон и в крак" със заявеното от българските избиратели и с програмата си.

Призоваме всички партити и коалиции за диалог и отговорност, обобщи Карадайъ.

На заявката на ВМРО за искане на касиране на вота в Турция той каза, че всяка партия има това право. От ДПС се разсмяха на твърдения в публичното пространство, че Слави Трифонов е свързан с Движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
1
 
11
 
! Отговори
Веселяк преди 3 години
Новите партийки и БСП, всички да се обедините около ДПС! В името на народа и промяната заедно с ДПС! С ДПС напред срещу главния прокурор! С ДПС срещу модела на Пеевски! Да ви върнем Росенец! И ТЕЦ Варна! Гласуване по пощата и от Турция! Коалиция на коалициите Да, ДПС, Има такова ДПС, БСП за ДПС, Изправи се, ДПС!
199
0
 
3
 
! Отговори
До 231 преди 3 години
Неграмотен, глупав и безмислен коментар три в едно!
198
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди ДНИ писах, че на ДПС се губят 200х.гласа, А изненадващо за СОЦИОЛОЗИТЕ СЛАВЧО СПЕЧЕЛИ! Предполагам, че ще искат промяна за изборите в страни ИЗВЪН ЕС, КОТО ОТГОВОР ВА ПИСЪЦИТЕ ОТ ЛОНДОН, ВО ЩЕ ОБСЛУЖАТ ИСТАМБУЛ БЕЗ ДА ЗНАЯТ! ТОВА МИ СЕ ВИЖДАШЕ КАТАСТРОФА, ЕЕЕЕ МОЖЕ И ПО-ГОЛЯМА КАТАСТРОФА !ПРАВИТЕЛСТВО ВА ДПС С ЛИЦЕ СЛАВЧО! ПЕЕВСК ДЕБЕЛ ТОЗИ ВИСОК!
197
3
 
12
 
! Отговори
Говедар преди 3 години
Доган президент! Славчо чалгаря премиер!Да ви е честито!
196
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами правилно то ДПС-то от прехода все си е на власт(Със СДС, с НДСВ, с БСП, 3 пъти с ГЕРП и сега със Славчо) и никога не е виновно, а всичките докоснали се с тях все са прокопсали и изчезнали....еее на Славчо му предстои!!!!Интересно, че Резняка само не приши Доган и ШИШИ на БСП и все едно не са си делкали милиардите 4 години с Тиквата!!!!
195
3
 
11
 
! Отговори
очаквано преди 3 години
Славчо! Хващай се здраво за палците на краката, че ДПС яко ще те подпира изодзад !!!
194
2
 
6
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 3 години
Значи ДПС което десет години е "таен" партньор на ГЕРБ пак ще го играят тайно, но истинската досегашна опозиция БСП, всички ще я елеминират!Интересно към какъв капан ще ни поведат новите управляващи!Прозират май пак договорки с външни сили! Ще поживеем ,ако не ни умори вируса , ще видим
193
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мдаааааааа, новата тройна ламя + ДПС и БСП. Честито на протестиращите! Ххахахахахахаха! Шматароци!
192
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се обяви ДЪПЪСЪ ИЗВЪН ЗАКОНА-България ще дърпа винаги назад, а Резидентът на Кремъл-Боянският Прилеп ще дърпа конците и ще разпределя порциите. Славчу в скоро време ще му дръпнат конците. А Кириак Стефчов-Данчо Ментата защо не е в затвора!?...
191
5
 
22
 
! Отговори
Ха! преди 3 години
Радев да дава мандат на Слави, а той да не се ослушва! Да нахлупва феса и да съставя правителство! Какво се крият? Или искат друг да го направи, а те да са опозиция и само да плюят по управляващите в парламента?
190
16
 
7
 
! Отговори
... преди 3 години
Не бъдете прости както през последните 30 години сънародноци ДПС е много по добре да подркепи новите партии отколото Герб
189
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
герб са 1-ви, как са се срутили?...виж бсп, даМи сравнено с 2017 губят 310хиляди гласа или къде четвърт от гласовете си. Не е като да не се срутват. Още толкова да згубят на следващите избори и Генерал Борисов ще загуби интерес от политиката и ще отиде на острова си.
188
6
 
10
 
! Отговори
Do 213 преди 3 години
До Гледна точкаЧе, те, патриотите са сателит и на хранилка при Доган.От какво да ги е страх ДПС?
187
4
 
5
 
! Отговори
Нищо преди 3 години
Не им е преляло ДПС , пак подценявате българския гений.
186
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората се организират за протест и блокади срещу подмяната на вота на избирателите. Хунтата на жълтопаветните партии се готви да хариже големи части от странат на Турция срещу подкрепата на ДПС за правителство.
185
0
 
17
 
! Отговори
Тези преди 3 години
са се пона а кали. Чичко-почетен председател не е доволен, може да ги обреже повторно.И четвърти по ред и гласовете от Турция по-малко, абе лоша работа.
184
2
 
11
 
! Отговори
ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОМЯНА! преди 3 години
Един индуски философ казва: Не мога за разбера как може да твърдете, че ще се промените, ако преди това не сте се превърнали на пепел.
183
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То вече се стяга протест!
182
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Очевидно е че ДПС е преляло гласове на ИТН, класически контролиран вот.
181
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 211 Излизай на протест