ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НС

"Няма да подкрепим правителство на срутилите се ГЕРБ и БСП"
445
ДПС готово да подкрепи кабинет на новите партии в НС
Снимка: БГНЕС

ДПС може да подкрепи кабинет, съставен от новите партии в Народното събрание, без да участва в него.

Няма да подкрепим правителство на срутилите се ГЕРБ и БСП, подчерта лидерът на партията Мустафа Карадайъ след заседание на Централното оперативно бюро на ДПС.

Още по темата
Той цитира думи от слово на почетния председател Ахмед Доган от 2018 г., защото били актуални и сега: "Програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората, да покажем, че има светлина в тунела".

Карадайъ предложи и примерни цели на новия кабинет, които могат да бъдат подкрепени - борбата с ковид и икономическите и социални мерки за подкрепа на хората и бизнеса, плана за възстановяване и устойчивост.

Ако трите нови партии не успеят да съставят кабинет, сме готови за предсрочни избори още сега, уточни той.

Оценката на ДПС след обявяване на окончателните резултати от ЦИК е, че са постигнали много добър резултат.

ДПС е единствената партия от последното Народно събрание, която увеличи своя резултат на тези избори, докато другите две основни партии ГЕРБ и БСП загубиха над 300 хил. и над 450 хил. гласа, или 20 и 37 мандата, ДПС увеличи своите гласове с над 20 хил., а мандатите си с над 4, заяви той.

По думите му не е загубен и нито един мандат от тези, които Движението е имало в предишното НС.

Той посочи още, че партията разчита вота на избирателите като желание за промяна. Заложихме на младите още от 2019 година, ДПС започна промяната от себе си, заяви Карадайъ. Според него от партията са "в тон и в крак" със заявеното от българските избиратели и с програмата си.

Призоваме всички партити и коалиции за диалог и отговорност, обобщи Карадайъ.

На заявката на ВМРО за искане на касиране на вота в Турция той каза, че всяка партия има това право. От ДПС се разсмяха на твърдения в публичното пространство, че Слави Трифонов е свързан с Движението.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


445
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
3
 
14
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Точно така! Браво! Нова Тройна коалиция, че четворна даже - Славуца, Маджо, Ахмед Доган и сестра Галева. :)))) Новите партии на промяната, които ще оправят българския чалгопитek с 300, че Боко много бавен. Само с 200 ви пердашеше. Ей сега ще видите промяна, чудо на чудесата, европейски пенсии. никакви мутри и корупция :))) Хахахахах. Чак се кефя, честно ви казвам. И моята с мъжа и са решили да вдигат цените на всичко млечно - сирене, кашкавал, мляко. А те зареждат Метро. Желязото се кове горещо
219
1
 
11
 
! Отговори
маалии преди 3 години
Гнома сигурно вече се изживява като министЕр-прецедател!
218
0
 
4
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
До МнениеМнението беше на 04.04.2021Тва твойто е беэделие.
217
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо добро не я чака България.......
216
1
 
8
 
! Отговори
машалла преди 3 години
Ханъм Славуца Трифонова ....
215
2
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
България няма нужда от турски, ромски и арабски неща ! България ше е много по добре без тези неща ! България има нужда от български неща !
214
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми като оставиш миячите на чинии от чужбина да ти определят живота,така става!
213
1
 
13
 
! Отговори
Йордан Цонев преди 3 години
Е мазен туркоугодник!
212
2
 
3
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
България няма нужда от турски, арабски и ромски неща ! България ще е много по добрр без тез беща ! България има нъужда от български неща !
211
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Карадайъта мй е скаран с аритметиката,щото без ГЕРБ или БСП правителство няма да има!! Още повече,че " подкрепата" на ДПС е същата като на въжето,което " крепи" обесения!!!
210
0
 
1
 
! Отговори
Говедар преди 3 години
До До говедарЗащото паса *** като тебе
209
2
 
8
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 3 години
Депесарите искат пак да са в...центъра на събитията и с...право;безконтролния вот,проведен в Турция им вдигна...активите.Хиляди...неграмотници,не знаещи бъкел български бяха...вписани в изборните списъци и комисиите ги...отчетоха за гласували.Не е виновен,който яде...баницата,а който му я дава.Сегашната гебаджийска власт...позволи това.Любоффта между Боко и Ердоганя не...остарява,а дава нови...плодове.
208
1
 
7
 
! Отговори
emigrant преди 3 години
Ще има правителство на баджанаците!Ще си правят тройка с Деситу в Боянските сараи!!Така хем тя ще е сек суално задоволена,хем държавата ще цъфни и вържи!!Кои са баджанаците ли?Салвуца.Кауня и БСП и ди ота!!
207
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Късият ако продъжи да се ослушва Карадайъ ще обедини всички малки партии ще направи правителство и ще стане Министър. А Цонев вице премиер. Времето на Късият му изтича. Колко време му трябва че да се осъзнае че трябва да се обединява с някои партии и да прави првавителство. На приказки е велик ама на дела никакъв го няма. Това нее като да седиш в стола пред камерите и да ръсиш Умнотии. За тази работа се изкат топки. Топки и то големи.
206
1
 
12
 
! Отговори
Монката преди 3 години
Боже тежко на България ! Каквото си го направиш сам и най-големият враг не може да ти го направи.Да очакваме лузарите да се приберат от европа ,защото нали уж боко ги е изгонил и ще стане рай.
205
1
 
9
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До ПредприемачСега си ОК, нали? Смяташ, че си много умен? И ти, и всички любители на чалгата? Друга песен ще запеете. Съвсем скоро. Като почне да пада самолета... Не ти се вярва? Само стой и гледай.
204
1
 
10
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 3 години
Ами то гаргамелските комсомолци от ДъБъ-то где окрадоха Бг-то с приватизацията са си баш статуквото и не требва да се мяркат и пред парламента даже, камо ли вътре!!!!
203
10
 
4
 
! Отговори
Трифонов си мълчи преди 3 години
А другите приказват празни приказки. Платените *** леят огън и жупел. Чудна картинка. Добре ви го натресоха. Аз гласувах за ВМРО. На предсрочните със сигурност ще е за Слави вече. Показа човека че има потенциал. Сори ***, ваща скоро свършва...
202
9
 
2
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Евала на Слави. Най - умния. Всички се счупиха да дават предложения подкрепа и индулгенции. Абе, къде е победителя???
201
1
 
10
 
! Отговори
споко бе преди 3 години
Далаверата ще стане!Никой не иска нови избори!ДС отдавна е вдигнало мерника на Герб,и сега усилено действа за подмяната!БСП вече ги няма,ама още не го знаят!А Герб ще са новата опозиция!Дали ,обаче,жълтопаветните мераклии за евросредства ще се справят много ме съмнява!И като нищо Боко може да се върне гордо яхнал бяло магаре!