ДБ готова на преговори с партията на Слави Трифонов

Въпросът бил да се отстрани борисовата държава от властта
306
ДБ готова на преговори с партията на Слави Трифонов
Снимка: БГНЕС

„Демократична България“ е готова  на преговори с партията на Слави Трифонов за бъдещо управление на страната.

„Бих казал, че Слави Трифонов и неговата формация са наред и ние бихме имали готовност, ако бъдем поканени за преговори, да обсъдим по какъв начин да бъде формирано мнозинство и правителство, което да отстрани борисовата държава от власт“, обяви съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов пред bTV.

Още по темата

„Проблемът в България не е ляво – дясно, проблемът е статукво и борба срещу него, тоест борбата срещу корупцията“, коментира той в отговор на въпрос ще участват ли в кабинет, подкрепен от БСП.

Въпросът е за програмните намерения на правителството, а това кой ще гласува за него, е свобода на всеки един народен представител в парламента“, уточни представителят на ДБ.

Формацията е петата по брой депутати в новия парламент с 27 народни представители.

Според Атанасов ГЕРБ нямат никакъв шанс да съставят правителство, защото са изолирани политически.

По думите му в момента се „борят“ две тенденции – да се състави мнозинство и анти-ГЕРБ правителство, или да се отива на предсрочни избори и служебно правителство на президента Румен Радев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


306
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
216
1
 
9
 
! Отговори
ТЪЛПАТА..... преди 3 години
До айде у левоСамо тя го избра Слави без да зная какво я очаква! Утре ще го изостави както го избра!
215
6
 
6
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До 252. Абсолютни глу.пости си написал. България никога не е била по-добре, но така е, когато си заслепен от злоба и завист.
214
5
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 3 години
Станислав, не Слави!!!!' Стига с това фамилиарно обръщение.
213
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Винаги съм гласувал за десни партии,но тези неолиберални отломки са по-големи марксисти и от БСП !
212
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Тошко Колев беше от ДС, ама поне беше забавен.Този слави вмириса ефира с тъпотиите си. Как ще го гледаве сега по новините не зная.По-добре да взема кецовете на Васко и да бега и да набира преднина.
211
4
 
16
 
! Отговори
айде у лево преди 3 години
Народа знае че сте от едно котило със Слави и все едно няма да се върже.А служебното правителство на Разединителя много бързо ще се изпразни и после ще остави ГЕРБ да забърсва.Вместо да си губим времето, най-добре Радев да си подаде оставката и да не ни занимава повече със себе си.
210
1
 
7
 
! Отговори
БС преди 3 години
Тези пък кои са? Ще участват ли в новия парлмент?
209
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предай България са отломките на ОДС и Реформаторския блок. Преди 5-6 години управляваха и в трите министерства, които им даде ГЕРБ - само скандали, шашми и измами. Занимаваха цялата държава със скандалите на Христо Иванов, Москов и Радан Кънев.
208
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чета "Снайпер.бг" и др. медии, ББ вече ви подготвя пързалка,а той е майстор в интригите в своя полза, хайде или съставяйте правителство или давайте на президента или оставяйте да се оправят сами герберите!
207
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи не си добре! Толкова много хора, колкото избиха и разболяха през над 15 годишното управление на ББ и ЦЦ, никога не е случвало през годините на демокрация, толкова съсипани човешки съдби на цели семейства,толкова много смазани от мутренските държавни бухалки в комплект с разболявания на набелязаните,толкова много рекет и смърт, само герберите не го усещат,защото са на власт!
206
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Подкрепям го,хайде съставяйте правителство,какво чакате?
205
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора без морал,продажни и алчни целят да заграбят държавата,нашата държава,която едва последните години започна да диша.Хора на евтините сценки и лобизъм,а кой ви иска,не сте " демократи",а ошлайфани тарикати.Участвахте активно и платено в срамната резолюция срещу БГ,а това рекушира и в отношението към българите.Но това не ви интересува,а чрез омърсяне да се изплувате като нови лица,каквито не сте!
204
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДБ е " готова" да получи кресло или кресла и създаде " нова" държава по техен образ и подобие.Двулични,меркантилни и задкулистни.Едно говорят ,зад гърба друго вършат!Стари кримки със стар манталитет и стари дрехи!Доколкото ясно се изразяват целта не е бил ББ,а да получат власта,цялата власт,че и държава без да предлагат нищо,само с антиговорене!Едно анти,стани да седна съпътствана от гнусотии и грозотии,омаскаряване и каквото се сетиш!
203
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелееее Слави го е отнесъл с ДС-то...
202
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този о.з. генерал къде е тръгнал?Бил против статуквото,смешно е.Партията на Костов е Анти,тези които разориха страната,отделно и прокопиевите безобразия.Напр.поредното антибългарско предателство е новото НПО в Струмица от ДБ съвместно с Омо -Илинден за обработване на местните българи в макета.Точно в Пиринско,от другата страна на границата.Там са гласували за ДБ.Известна е практиката на ДъБъ да създава НПО-та в известни столици с политическа цел.Но да влизат в ролята на Л.Колишевски е недостойно
201
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Което само говори колко сте зле и колко ламтите за властта, но ние помним. Лошото е че за разлика от Костов, който беше добър политик и ги разбираше нещата и освен че краде и направи неща като приемането ни в НАТО, заради което България все още е цяла, а не наполовина в Турция. И започването на преговорите за ЕС. Ама вие сте много далече от Костов ти тогава беше г-н Никой на фона на личностите, които бяха около теб. А това сега е падение, което заявяваш. Всичко е заради кокала май ми се струва
200
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да подготвят нови избори и клоуните да се скриват там от където са изскочили, че да се подиграват грешка нямат, но иначе се скри като мишка след изборите знаем че чака нареждания от Дубай.
199
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гномът със зверския поглед.
198
0
 
12
 
! Отговори
още за корупцията преди 3 години
Корупция има навсякъде, даже узаконена, и се нарича лобизъм.В случая, корупцията е куха дума, без реално съдържание, но много удобнада се вземе властта. Някой много я иска.. тази власт!Даже с цената на хаоса.Но какво ще получи избирателят?Ръст на заплатите, пенсиите, по-добро здравеопазване, по-добра икономика, с по-висок ежегоден ръст?Нито дума.Важна е властта.
197
0
 
10
 
! Отговори
Читател преди 3 години
Всички повтарят до баналност - корупция.За коя става дума - законова, закони в полза на определена прослойка, колкото искаш , институционална, когато различни институции се облажват с всевъзможни такси и данъци, съдебни решения, и персонална, когато личности те рекетират.Когато първите две са на лице, то третата идва автоматично.Но първите две са създавани с години, от ред правителства.Но до сега мълчахме.В това число и тези от площадите, също.Просто в момента някой много иска властта!