Борисов отвърна: Махат шефовете на службите, защото разкриха руските шпиони

Томислав Дончев поема Националния предизборен щаб на ГЕРБ
Обновена: 26 май 2021 13:36 | 26 май 2021 13:30, Красимир Ангелов
630
Борисов отвърна: Махат шефовете на службите, защото разкриха руските шпиони
Снимка: БГНЕС

Единствената причина за смяната на шефовете на службите за сигурност у нас е разкриването на шпионските мрежи на Русия, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Както е известно днес стана ясно, че правителството е започнало процедура по освобождаване на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

"От тук нататък никой никога в България няма повече да разкрие руски шпиони. Извинявам се на тези момчета, които съм ги карал да защитават националната сигурност – те били непочтени според някого", отсече бившият премиер.

Още по темата
Според него всичко което се случва в службите в момента е реваншизъм.

"Неслучайно не се направи правителство – 165 депутати да имаш и да не направиш правителство, схемата е по-дълбока, за да може това правителство да свърши мръсната работа на кандидат-президента Радев", посочи Борисов.

Бившият премиер присъства на политическа среща на ГЕРБ, на която бяха представени приоритетите на  партията преди предсрочните парламентарни избори. По време на срещата стана ясно, че с подмладени листи и промени в предизборната програма ГЕРБ ще се опита отново да бъде първа политическа сила.

"Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите", заяви Борисов.

Томислав Дончев ще бъде водач на Националния предизборен щаб на коалицията ГЕРБ-СДС, а на софийския щаб ще бъде Даниел Митов, който ще бъде и водач на листата в 24-ти МИР в София, стана ясно още по време на срещата.

Борисов заяви, че от формацията са подготвени за изборите и увери, че независимо от твърденията на някои социолози, че те са управлявали сами, то това не е вярно, защото те винаги са били в коалиция, дори в момента са ГЕРБ-СДС.

"Не знам има ли в света такъв аналог - за едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре. Подготвени сме. Хаосът и страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане", заяви Борисов. Той изрази задоволство от факта, че колегите му от ВОЛЯ, ВМРО, НФСБ са се организирали и ще се явят заедно на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Считам, че въпреки всички опитите да се създават политически балони против нас, ние нямаме от какво да се срамуваме. Второто, което има значение, е програмата, целите, разчетите. Ние няма да се откажем от програмата, която разработихме преди месец и нещо. Когато вече сме извън администрациите, извън институциите ще ни бъде по-лесно и може да бъдем по-дръзки. В този смисъл към програмата ще добавим един анекс с няколко нови компонента, с които ще я обогатим“, обяви от своя страна Томислав Дончев.

Той посочи, че фокус ще има за българите, които се връщат от чужбина, както и младежите, които искат да стартират свой бизнес или са наети за първи път. Сред темите е и достъпът до здравеопазването. В тази връзка обмислят мобилни екипи, базирани в автобуси, снабдени със съоръжения за телемедицина, които да предоставят услуги в малките населени места.

От думите му стана ясно, че ще заложат на новите лица, както и на досегашните добри специалисти, с които са работили досега, но ще търсят баланс в съотношението нови и стари лица. „Ще водим честна и откровена кампания, близка до хората“, обеща Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


630
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
16
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още веднъж ще напиша - нечуван морален крах на гербаджийството. Шефът на политическата им полиция е уволнен като ром, който е точил социални с фалшив болничен.
58
12
 
16
 
! Отговори
аз преди 3 години
Стига рева. Почвай да изнасяш откраднатото
57
12
 
12
 
! Отговори
ЬЯАОЖГТ преди 3 години
Когато някой е глупав, и вЕрва на стари чанти и агентите на ДС, никой не може да му помогне, ум не може да се налее. Единствено ме радва, че всички умно-красиви ***, влюбени в идолите си/чалгаря, бойкикев, прокопчо, мая, татяна, курнила, черепа, фигуранта.../ ще изпитат лично какво е да се живее в диктатура на червените олигарси. Не ме е страх, живял съм преди 89г. при терор и забрани, преживях Луканов, Костов, Беров, Виденов, Станишев, Бея, царчето, Орешарски... инфлация, дефлация, фалити...
56
2
 
6
 
! Отговори
ПРЕДЛОЖЕНИЕ преди 3 години
ЗАЩО НЕ ВЗЕМЕМ ДА ИЗЛЕЗЕМ ВСИЧКИ ВЪОРЪЖЕНИ ЕДИН СРЕЩУ ДРУГ, ПА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ ПО НАШЕНСКИ КОЙ ТИКВУН, КОЙ ФИГУРАНТ И КОЙ САНАМА. ЧЕ ТО НА ТАМ ВЪРВЯТ НЕЩАТА. ВРЕМЕ Е *** ПУШКА И ДА ВИДИМ ТОГАВА КОЙ КРИВ, КОЙ ПРАВ.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименхаха надай се
54
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съд и затвор за Румен Радев и неговото престъпно правителство!
53
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лукойл Нефтохим 20 години не плаща НИТО ЛЕВ ДАНЪК ПЕЧАЛБА и е автономен анклав в българска територия. Със собствено пристанище. За 12 години колко загуба на бюджета е нанесъл Тиквата със своето бездействие...
52
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Половината от служителите в силовите служби трябва да бъдат отстранени- пенсионирани и уволнени, а много от тях разследвани и съдени. ДАНС да се закрие! Няма друга държава в ЕС, в която да има толкова много полицаи, служители в силови структори на човек от населението, както в България. Десетки хиляди на хранилка, и най-голяма корупция и престъпност
51
12
 
13
 
! Отговори
и още ,... преди 3 години
,.. и КРАДЦИТЕ ОТ ГЕРБ !
50
13
 
18
 
! Отговори
Nona преди 3 години
ОФ,тоя пак изпълзя
49
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да са знаели българските ханове и царе,че ще ви има тия политици от 1990 насам и нямаше да правят нищо да хабят материана.То не си стеува,1300г държава и народ го посякохте ***.
48
12
 
13
 
! Отговори
Смешник преди 3 години
Боко давай и ти към дубай маняк при бат ти васко и брат ти шиши
47
7
 
10
 
! Отговори
СПЛЕСКАН ПУТЬОноВЕЦ преди 3 години
До Сплескан натовецНали точно това прави твоят идол кремълския убиец. Постоянно внушава на крепостните, че Русия е обсадена крепост.
46
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 43 "Паралелно с това *** ленти на руски газови проекти, платени от данъците на ***." Я кажи, кой прибира таксите от транзита на газа по тая тръба?
45
11
 
9
 
! Отговори
ВСИЧКИТЕ АГЕНТИ преди 3 години
на ГЕРБ - разни ЧЕБУРАШКИ и КАЛЕКОВЦИ на балатума да бранят ТИКВАТА - последните пари още не е похарчил. Плаща човека
44
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо, сега очаквам тепърва службите да започват да разкриват истинските руски шпиони, така че на Путин ще му запари отдолу!
43
12
 
12
 
! Отговори
герб -Победа преди 3 години
Пуснете още няколко новини за тиквата и къдравата Сю, че троловете на ГЕРБ не могат да си покрият норматива.
42
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 92820 Само след няколко месеца ще лъснат незаконосъобразните действия на слугите на Кремъл и тогава или ще има държавен терор, за да се измъкнат, или ще отговарят пред закона!
41
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера сто човека с Росен блокирахме 2300 служители на ДАНС до 22 часа .Раздаваха им автомати и извикаха на помощ още двеста полицаи .А ние половината жени и старци.Само 50 мъже .Такива страхливци ни пазят уж.Уволнение на всички.
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жалък мишок и демагог. Точно той да се прави, че се е ежил на руснаците за нещо, смях. След 6 години озъртане изплюха, че едни взривове май не били случайни и едно отравяне не било от храна. Паралелно с това *** ленти на руски газови проекти, платени от данъците на ***. В кауша, плъхче.