Борисов отвърна: Махат шефовете на службите, защото разкриха руските шпиони

Томислав Дончев поема Националния предизборен щаб на ГЕРБ
Обновена: 26 май 2021 13:36 | 26 май 2021 13:30, Красимир Ангелов
630
Борисов отвърна: Махат шефовете на службите, защото разкриха руските шпиони
Снимка: БГНЕС

Единствената причина за смяната на шефовете на службите за сигурност у нас е разкриването на шпионските мрежи на Русия, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Както е известно днес стана ясно, че правителството е започнало процедура по освобождаване на шефа на ДАНС Димитър Георгиев.

"От тук нататък никой никога в България няма повече да разкрие руски шпиони. Извинявам се на тези момчета, които съм ги карал да защитават националната сигурност – те били непочтени според някого", отсече бившият премиер.

Още по темата
Според него всичко което се случва в службите в момента е реваншизъм.

"Неслучайно не се направи правителство – 165 депутати да имаш и да не направиш правителство, схемата е по-дълбока, за да може това правителство да свърши мръсната работа на кандидат-президента Радев", посочи Борисов.

Бившият премиер присъства на политическа среща на ГЕРБ, на която бяха представени приоритетите на  партията преди предсрочните парламентарни избори. По време на срещата стана ясно, че с подмладени листи и промени в предизборната програма ГЕРБ ще се опита отново да бъде първа политическа сила.

"Можем да направим много добра смес от опита на доказани успешни министри и младостта, дръзновението, силата и амбициите", заяви Борисов.

Томислав Дончев ще бъде водач на Националния предизборен щаб на коалицията ГЕРБ-СДС, а на софийския щаб ще бъде Даниел Митов, който ще бъде и водач на листата в 24-ти МИР в София, стана ясно още по време на срещата.

Борисов заяви, че от формацията са подготвени за изборите и увери, че независимо от твърденията на някои социолози, че те са управлявали сами, то това не е вярно, защото те винаги са били в коалиция, дори в момента са ГЕРБ-СДС.

"Не знам има ли в света такъв аналог - за едни избори кандидатът за президент да е едноличен господар в страната. Разбира се, ние ще се готвим много добре. Подготвени сме. Хаосът и страхът, в който искат да вкарат да живеят хората, няма да стане", заяви Борисов. Той изрази задоволство от факта, че колегите му от ВОЛЯ, ВМРО, НФСБ са се организирали и ще се явят заедно на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

"Считам, че въпреки всички опитите да се създават политически балони против нас, ние нямаме от какво да се срамуваме. Второто, което има значение, е програмата, целите, разчетите. Ние няма да се откажем от програмата, която разработихме преди месец и нещо. Когато вече сме извън администрациите, извън институциите ще ни бъде по-лесно и може да бъдем по-дръзки. В този смисъл към програмата ще добавим един анекс с няколко нови компонента, с които ще я обогатим“, обяви от своя страна Томислав Дончев.

Той посочи, че фокус ще има за българите, които се връщат от чужбина, както и младежите, които искат да стартират свой бизнес или са наети за първи път. Сред темите е и достъпът до здравеопазването. В тази връзка обмислят мобилни екипи, базирани в автобуси, снабдени със съоръжения за телемедицина, които да предоставят услуги в малките населени места.

От думите му стана ясно, че ще заложат на новите лица, както и на досегашните добри специалисти, с които са работили досега, но ще търсят баланс в съотношението нови и стари лица. „Ще водим честна и откровена кампания, близка до хората“, обеща Дончев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


630
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
479
4
 
2
 
! Отговори
българин преди 2 години
Не го показвайте повече тоя *** !!!!
478
2
 
2
 
! Отговори
ИМА РУСКИ ШПИОНИ.. преди 2 години
СЛУШАТ ВСИЧКО.... ГЛЕДАТ ВСИЧКО...... ЗНАЯТ ВСИЧКО............ПРЕДИ МЕДИИТЕ............... .....ЕСТЕСТВЕНО ТЕ ИМ ДАВАТ НАКЛОНА............................................................................................................ЛУСТРАЦИЯ..... ДО 6-ТО КОЛЯНО..........!!
477
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей какво ти пречеше фирмата ми че я закри и ме остави без доходи и пенсия.
476
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дайте го на народа бе..на площадо и един самосвал с по едри камъни и ще го обсипе народа с любов и признателност ..и него и всички калинки и министерчета в оставка ..да им покаже народа колко ги обича
475
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
затвор и връщане на всичко откраднато и "усвоено 'от герб ..сега *** а кат ги яде кюфтеата се емееше ама усетиха и той и подкупните ченгета че тоя път нема прошка ЗАТВОР
474
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви руски шпиони, какви пет лева? Няма шпиони в ареста, няма обвинения. Има едни хайвани, дето за 1000 лева на месец пращали в Русия сводки от новините. Най-големият руски шпионин в България се казва Ахмед Доган - не съм забелязал да е разкрит...
473
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махат ги защото са партийно пристрастни и безотговорни /126 дни неплатен отпуск/.
472
5
 
11
 
! Отговори
Te4o преди 2 години
Бате Тиква , за толкова *** ли ни имаш? Май да...
471
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лягай си при шкафчето с пищова и парите, псuхопат!!!
470
7
 
13
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
Махат ги, защото гербаджиите превърнаха държавата в бащиния.Докога ще се натрапвате с простотиите си по медиите?!
469
7
 
1
 
! Отговори
Би било преди 2 години
До Анонимен 539. Не си съгласен явно, но ще бъде коректно да кажеш какво знаеш за тяхното образование!? Да спорим със силата на фактите и аргументите, а не с простото отрицание. Какво знаеш за тези хора? Аз ги познавам и имам непосредствено впечатление. И ако не си ***, и ако ти е мила държавата, да знаеш, че точно от такива хора имаме нужда сега. Ако можеш, бъди обективен, другото е елементарно!
468
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до к.535: Митов, Биков, Георг Георгиев - образовани и интелигентни ?! Божее!
467
6
 
9
 
! Отговори
трудна работа! преди 2 години
Всичко е руски шпиони навред от времето на цар Петър! Отърване яма!Предателството и агентурата се ширят навред! Заменихме турското с руско!
466
7
 
14
 
! Отговори
Що бе Бойко? преди 2 години
При тебе как беше 3 мандата, да не би да е било много демократично?
465
4
 
3
 
! Отговори
Би било преди 2 години
До Анонимен 529.Мисля,че е по-подходящо като Доган, който се легитимира, като почетен, но думата си му тежи! На огневата линия да е другото поколение, за които не могат копче да кажат разни омразници. Би било далновидно и би дало глътка въздух на партията да излезе от кръговата отбрана. Надявам се и Борисов да го вижда така, съдейки по последните изяви на Митов, Дончев, Биков, Георгиев, Сачева и още много млади, интелигентни и необременени, с каквито очевидно Герб разполага, на европейско ниво!
464
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо триете коментари за "Тиkвaтa"???Никого конкретно не сме посочили с име, че някой да се чувства засегнат! Вече и намеците започнахте да цензурирате, че то през соца не беше така!...
463
8
 
11
 
! Отговори
гост преди 2 години
какви руски шпиони сте разбили, бе, банкянския *** и глутницата му? Цял свят вие и вади анализи за ефективността на руските хакерски атаки, за високите им резултати в хибридната война. Хванали сте ... на шавливия ти дядо оная работа
462
3
 
2
 
! Отговори
Idealist преди 2 години
Бати Бойко, това правителство ще подгони службите, ако не са разкрити руските шпиони. Може да питаш генерал- губернаторката, ако още можеш да ходиш при нея.
461
8
 
11
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Руски шпиони има в твоето нощно шкафче, под формата на американски долари!А господата от службите ги махат, защото са твои постелки и народни предатели. Знаещи само как да подслушват и рекетират бизнесмени и политически личности. Сега и цялата съдебна система трябва да се изчисти и всичко ще си дойде на мястото.Махайте тази гнила ябълка на бунището вече, мирише! Борисов ти си срам съсипа държавата, съсипа туризма, окраде всичко!
460
1
 
1
 
! Отговори
Idealist преди 2 години
Бати Бойко, това правителство ще подгони службите, ако не са разкрити руските шпиони. Може да питаш генерал- губернаторката, ако още можеш да ходиш при нея.