27 партии и коалиции в битка за следващия парламент

Росица Матева: За час с машина могат да гласуват 75 души
27 май 2021 15:53, Красимир Ангелов
90
27 партии и коалиции в битка за следващия парламент
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

18 партии и 9 коалиции са се регистрирали за изборите на 11 юли.

Първоначално те бяха 19 партии и 9 коалиции, но след проверка на подписи се е установило, че на една от партиите недостигат валидните подписи, обяви говорителят на ЦИК Росица Матева.

Още по темата
Тя подчерта, че проверките продължават и по отношение на другите формации, подали документи.

Другият говорител на ЦИК - Цветозар Томов,уточни, че е отказана регистрация за изборите на партия "Единство". Причината е, че валидните им подписи са под 2300 от подадени общо 4800.

От ЦИК съобщиха, че тази неделя ще бъде направен подобен тест с машинно гласуване, каквото се състоя по-рано в сградата на комисията и в Доброславци. Такъв ще има и през юни, но все още не е ясно мястото.

След първия извършен експеримент с гласуване с машина е станало ясно, че при интензивна натовареност за 1 час могат да гласуват 75 избиратели. Заради това Матева коментира, че в няколко секции с повече 450 гласоподаватели ще бъдат сложени по две машини за гласуване.

Тя поясни, че ЦИК получава експертна помощ от всички държавни органи и организации във връзка с новата обществена поръчка, която се прави за още машини.

Относно логистиката, свързана с машините, Росица Матева посочи, че все още не е взето окончателно решение. „ Имахме среща в МВнР. За страната е възможен вариант на доставка на машините, както се извозват бюлетините. За чужбина – да се възложи на фирма или доставчика, или да се доставят с т.нар. дипломатическо карго“, каза още тя, цитирана от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
3
 
3
 
! Отговори
Бубу преди 2 години
Буби е фаворит, получавайки 68% от любовта на Шиши.
50
4
 
11
 
! Отговори
What's The poin преди 2 години
Какъв е смисъла, когато ГЕРБ ще вземат 99.9%? Цяла България ги обича и не иска промяна.
49
0
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
27-ПАРТИИ ...В ЛЮТА БИТКА ЗА "ПАРИТЕ НА НАРОДА".....ХА,ХА,ХААХАХАААААААААА.......НАРОДА ДАВА , БЕЕЕЕ....!
48
0
 
2
 
! Отговори
? преди 2 години
До Анонимен-50 , ''ЩЕ СЕ ОПРАВЯМЕ'' , ПО МЕЖДУ СИ ЛИ ?
47
10
 
6
 
! Отговори
ИзТОРИЯТА преди 2 години
Кой с какво е известен !БКП с хилядарките , ... СДС с милионите , а ГЕРБ с милиардите !
46
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като останат 5 партии и коалиции, тогав ще тръгнем да се оправяме
45
7
 
3
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
Кой подари на КТБ 4 МЛРД. , без да попита народа дали е съгласен чиито пари са , как се прави в САЩ , когато една банка пропада / всяка година фалират по 12 банки в САЩ / , ПИТАТ НАРОДА ДАЛИ Е СЪ-ГЛА-СЕН , а в България -нито една банка не фалира , има и такъв ТЕРМИН -ФАЛИТ .За какво се дадоха милиарди за самолети , които няма да видим ?И още , и още ...
44
7
 
4
 
! Отговори
ПО СЛЕДИТЕ ... преди 2 години
СДС-0.002 % ,... НДСВ -0.00001% , ГЕРБ - 0.23658% . Няма го Борисов , няма и ГЕРБ !
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДА ВЕ !Как милиарди бе?Трилиони!!!Трилиони!!!
42
6
 
2
 
! Отговори
ДА ВЕ ! преди 2 години
До Така е ..Милионите не са проблем , кажи нещо за МИЛИАРДИТЕ НА ГЕРБ - !Не заобикаляйте истинските ФИНАНСОВИ ПРОБЛЕМИ , КТБ, ББР ...?
41
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоЕ те 19 от тези 27 партии няма да се доберат до субсидия.Та как точно го виждаш това печалбарство?
40
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТоЕ те 19 от тези 27 партии няма да се доберат до субсидия.Та как точно го виждаш това печалбарство?
39
6
 
3
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
славчо чалгата ще спечели вота този път. и в украйна един шоумен - клоун спечели вота. всички го харесват. и кадрите на бсп ще ни управляват. гласувайте за чалгата, долу герб.
38
2
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
..та и депесето ще бъде "ударено",но леко..Защото техния вот ще дойде от Турция тоя път на 90 процента..Няма да има нужда да пътуват "нашите съграждани" от Турция до Кърджали,Варна,Търговище и Шумен..ТАМ,на място ще се пече баницата ..А там са майстори на баниците,баклавите,..там и другите ориенталски "специалитети"..
37
6
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Така е ..Ама какво ви става бе?..Машинното гласуване беше въведено ОТ ТИКВОХУНТАТА!!!!...Нито Славейко,нито бесепарите биха могли да го направят,ако самите гробари не бяха се съгласили!!...Па и друго:-На предните аз гласувах с "машината"..Не видях нищо,което да е смущаващо,или затрудняващо всеки гражданин,който може да чете и поне да си напише името!!!..."Машината" е заплаха за неграмотния гербоелекторат от гееетото!..Това е!..За това е целия вой.../е,и депесарите ще изгубят,но малко,защото
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая може да стане така, че живеещите извън България да ни изберат управляващите...
35
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...та пълен резил е факта,че в една държава с население три пъти по-малобройно от един голям град,..примерно Истанбул,или Ню-Йорк,да има толкова много "партии"!!...Крайно време е да сложим ред и в това направление!..Нека спрем ПЕЧЕЛБАРСТВОТО,наречено.."Българско политиканстване"!...Все пак в 21-ви век сме!.."Господини за един ден" не са ни нужни!!!!!
34
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Пак ще повторя и пак ще бъда оплют,..но:..-Задължително трябва да се направи ОТ ПАРЛАМЕНТА следното:-Да се ситуират и финансират ДВЕ партии!..-Напр. "Европейски ориентирана" и "Национално ориентирана"..Могат да ги именуват както си искат.Просто защото НЯМА толкова въпроси,които имат национално значение!..Всеки може да се включи в една от двете в зависимост от убежденията му...Десетки "партии" НЕ са ни необходими!!!..Пълен резил е факта,че една държава с население..примерно три пъти по-малко от
33
2
 
8
 
! Отговори
абсурдистан преди 2 години
на 5 милиона население 29 партии !!! -това е някъв Абсурд Бе !3 партии са достатъчни за нормална демокрация ! това тук е -всеки гледа да се докопа дао власта ,за да Краде !
32
1
 
8
 
! Отговори
До 24 преди 2 години
75 човека на час е утопия!Абсолютно невъзможно е даже ако всичките са под 30 години.Да не говорим как ще става контролирането на софтуера!?Това може да стане само чрез преброяване от СИК на хартиенитеотрязъци и вписването на преброенето в отделен протокол!