Филип Станев: Категорично няма да работим с ГЕРБ, БСП и ДПС

Той не изключи възможността ИТН да бъде първа политическа сила след изборите
10 юни 2021 11:38, Красимир Ангелов
355

На прага на новите избори: Ще има ли компромиси в името на редовен кабинет? Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов няма да присъства в листите на партията на предстоящите парламентарни избори. Това съобщи самият той от официалната си страница във Facebook.

"Новината за оттеглянето на Слави е от няколко дни. Никъде в правовия свят по света, в устройството на една демокрация, обвързването с една институция и това да бъдеш депутат, не е задължително. Имаме много примери в световната история, при които политическият лидер не е бил действащ депутат. Г-н Трифонов винаги е носел отговорността за това, с което се захваща като проекти. Говоря за обществената ангажираност и каузите, които той и екипът сме реализирали през годините", заяви Филип Станев от "Има такъв народ" в студиото на "България сутрин".

Още по темата
Той е категоричен, че доверието към един човек не се гради от това какъв пост заема, както и че ИТН няма да промени решението си да не работи с партиите на статуквото, а именно ГЕРБ, БСП и ДПС.

Относно това на какво се дължи успехът на комуникацията в социалната мрежа Станев подчерта, че политическото говорене се е изпразнило от съдържание.

"Политическото говорене се изпразни от съдържание и не заради участниците в него, не за начина, по който се изразяват. Изпразни се от съдържание в смисъла на българските институции - те спряха да функционират така, както изискват българските граждани. Това включва прокуратурата, съда, парламента, изпълнителната власт. Тази загуба на доверие у избирателите е огромната причина ИТН да постигне подобен резултат. Противното е видно. Тези неработещи институции, тази нефункционираша държава доведоха до подобни резултати, до подобно отношение на обществото към  политиката", коментира още Станев.

Той добави, че първите му впечатления от Народното събрание, са били шокиращи, както и че на една огромна част от депутатите им липсва възпитание.

"Много ниско ниво на общуване между депутатите от отделните групи и основно тези от ГЕРБ.  Изключително невъзпитани са някои от тях. Моралът в политиката и живота е свързан с възпитанието на хората", уточни още Станев за Bulgaria ON AIR.

Относно намеците на Слави Трифонов, че може да поеме евентуално друга политическа длъжност, доскорошният депутат избра да запази мълчание.

"Нека да си припомним обстоятелствата около 45-ия парламент. Там конфигурацията, която можеше да състави кабинет, извън партиите на статуквото, беше в невъзможност да го направи, защото броят на депутатите не достигаше за едно стабилно управление. България няма нужда от нестабилност", каза още Станев.

"Нашата партия, Слави, екипът ни, категорично продължаваме да твърдим, и няма да се откажем от това, че ние с ГЕРБ, БСП и ДПС няма да работим. Състоянието, в което се намира сега държавата ни, е в резултат на тези партии", заяви той.

Той добави, че когато става въпрос за интересите на българските политици - най-често финансови, те се обединяват. Станев не изключи възможността ИТН да бъде първа политическа сила на изборите.

"Борисов вече е демитологизиран, той не е този бащица на народа, който съзираха голяма част от българските граждани в него. Той се страхуваше да дойде в парламента на Парламентарен контрол - нещо, което Конституцията го задължава да направи", коментира Станев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
204
1
 
17
 
! Отговори
Ганьо преди 2 години
Ей уфсе да спрете да гласувате за измислени и подставени хора като ИТН,Мутрите вън и ДБ на Со рос,че ше въ
203
2
 
4
 
! Отговори
@ преди 2 години
Като чета коментарите, оставам с впечатление,че авторите им са най-умните, най-интелигентните, най-знаещите, най-можещите...Да не забравих нещо?
202
19
 
5
 
! Отговори
Браво на ИТН! преди 2 години
Имат доста чивати хора и това, че Слави не се кандидатира като депутат ще вдигне резултата им. Властта за тях не е самоцел доказаха го вече. И всички неща, които се случиха до сега са благодарение на тях. Благодарение на тях отново ГЕРП ще се сринат до 16-18%.ИТН ПОБЕДА!
201
13
 
2
 
! Отговори
б преди 2 години
"Смело другари в борбата ...." и "Бой последен е този ..." Яко тролене , яко плащане , яко заработване на кинти от леворъки герберски тролчета -калинки , които се надяват на чудо !!Неграмотно плюене и измишльотини на всичко що не е от ГЕРБ ! Ха -ха , "Блажени са вярващите (в Боко ) и тяхно е царството небесно " Лаура Кьовеши е тук , молете се да не прати Боко преждевременно при бай Ставри, щото там е милион пъти по-вероятно да влезе , отколкото в МС ,ха-ха !
200
1
 
18
 
! Отговори
asd преди 2 години
Слави и да се гътне никой няма да разбере с години. Ще му пишат постовете от фейса и избори до дупка.
199
4
 
19
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Много са си повярвали от ИТН , че от тях зависи съдбата на България. Но не направят ли и след тези избори правителство, вече ще тръгнат надолу.
198
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филип Станев най миризливия депутат
197
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ена група на Хвърчащите хора които могат да кацнат на Всяко *** Нещо например Слави
196
1
 
23
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Гласувайте за нас,защото нашият лидер не иска да ви управлява и се е скрил като мишка.
195
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителство на чалгарите ?! Предпочитам Президентска република , дори и с Радев начело ...И КАКВА Е РАЗЛИКАТА? ОТ ТРЪН ТА НА ГЛОГ!
194
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партията на простаците ли ще ни управлява?!
193
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има хора с нарушени,прекъснати мозъчни връзки и природата ги събира в една Партиянай умния от Тях предложи име''НЯМА ТАКЪВ НАРОД'
192
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A този е един от най гнусните и нагли -,,сценаристи''
191
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя пък... любител на наливен алкохол
190
0
 
17
 
! Отговори
Чака преди 2 години
До Анонимен 199 Какви "хора " обединява-чалгари и неграмотници,тия "хора". нямат понятие за какво гласуват
189
3
 
2
 
! Отговори
Чака преди 2 години
До Анонимен 202 Спри се говнояде
188
0
 
7
 
! Отговори
Избори до дупка преди 2 години
Добре, отиваме на още едни избори, а резултата почти същият. После? Избори до дупка?Няма да излезе така. На следващите избори ако ИТН, ДБ и ИМВ пак не направят правителство вече ще тръгнат надолу. А тръгнеш ли веднъж от големи надежди надолу.... отиваш при НДСВ.БСП предлагаше на ИТН подкрепа без коалиция и министерства. Ама били партия на статуквото. Но бяха единствена опозиция в 44-то НС. Добре, ако на следващите избори ИТН пак нямат мнозинство от кого ще искат подкрепа. От ДПС или от Бойко?
187
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителство на чалгарите ?! Предпочитам Президентска република , дори и с Радев начело ...
186
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов Много Е силен И тримата Ги мачка пак им наби канчето в Галвата САЩ им спряха парите БСП са голи и боси оня рептил Природата го Убила''който гроб копае сам пада в него''
185
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рептила Слави Божков Радев Имат еднакви цели да Съборят Бойко Борисов тримата като три Вълка го дъвчат от три страни