Янев отговори на ГЕРБ: Правителството е непартийно, ние работим за хората

Премиерът заяви, че изборите към днешна дата са добре организирани
Обновена: 19 юни 2021 20:30 | 19 юни 2021 18:03, Веселина Йорданова
672
Янев отговори на ГЕРБ: Правителството е непартийно, ние работим за хората
Снимка: БГНЕС

Правителството е непартийно, ние работим за хората. Така премиерът Стефан Янев отговори в Поповица на обвиненията от ГЕРБ, че кабинетът води предизборна кампания и че ще подадат жалба в ЦИК.

Янев каза, че сме в предизборна кампания и като част от нормалното пилитическо говорене в кампания са възможни обвинения и жалби.

Още по темата
По отношение на организацията на изборите, той посочи, че от днешна гледна точка вотът е добре организиран. Сключен е договор за първите 9600 машини, които са на разположение, за следващите 1500 машини се подготвя решение и съответен договор, надявам се до края на следващата седмица не само да имаме договор, но по-голяма част от машините да бъдат тук, посочи той.

По повод на обвиненията, че на отговорни постове в митниците се назначават хора, извършили нарушения в миналото, премиерът заяви, че ако това се докаже, те ще бъдат отстранени незабавно. Янев посочи, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция още не е приключила и няма резултати.

Днес в Поповица, където има местен празник, ще се проведе национално съвещание с кметовете на кметства.

"Днес почитаме нашите мъртви, но да не забравяме и живите. Роден съм тук, но много малък съм напуснал, около 7-годишен. Спомените ми са едновременно бледи, но в същото време с топло чувство към хората, които живеят тук, към родната земя. Разбира се, имам близки, когато мога, идвам, за съжаление напоследък не особено често", сподели премиерът в отговор на въпрос на журналисти.

По думите му кметовете на малките населени места имат един основен проблем - самофинансирането.

Идеята е част от местнице данъци да бъдат на разположение на тези кметове да подобряват инфраструктурата. Кметствата са силно зависими от централизираното разпределение на бюджета и от общинските съвети и кметове да получат някакви средства, посочи служебният премиер. Той коментира, че все от някъде трябва да се започне в решаването на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


672
Още по темата: избориГЕРБСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ явно много ги боли, че започнаха да излизат факти за тяхното престъпно управление, а това е много малка част от престъпната им дейност като управляващи. През ръцете на Бойко Борисов за тези 12 години минаха над 500 милиарда евро европейски средства. Къде са тези пари? Защо България не стана Швейцария на балканите?
432
4
 
27
 
! Отговори
Dinosaurus преди 2 години
Непартийно, хаха. За кои нора работиш, фуражко? За Зеления чирап? За 830 000 избиратели, които подкрепиха Герб на предните избори, а БСП и Чалгаря ги саборитрахте? За 300 000 изселници в Турция, които ще качат етническата ДПС на първо място? За това да не можем да гласуваме поради липса на достатъчно машини и вие да продължите "да управлявате" докато не вкараме Чорапа в централния за дуржавно предателство?
431
3
 
20
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Този е вторият Тодор Живков, подариха му портрет на самия него. Очакваме и паметник да му издигнат,
430
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
яневвв точите ли хазната тозите ли
429
2
 
6
 
! Отговори
Като преди 2 години
Дойде новото американско правителство, ще стане още по- весело.
428
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
никаква организация само хаос и фейк .. защо БНБ бълва бюлетини като да няма машинно гласуване
427
3
 
21
 
! Отговори
Ваал преди 2 години
Сега разбирате ли какво значи "НЕпартийно".Всичко КЕШ.
426
5
 
25
 
! Отговори
протестъри преди 2 години
браво на славчо, да са ни честити новите/стари бкп ченгета. гласувайте за слави, итн, само той може да направи от гласовете ни сделка с комунистите или с някой друг, ако му плати повече..
425
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев и това правителство никой не ги е избирал, след изборите, вън, даедно с цялата, корумпирана, червенасган, която се настани на високи постове в държавата.
424
5
 
15
 
! Отговори
Престарял емигрант преди 2 години
Ако някои млади хора в чужбина не разбират от политика им е простено, че гласуват за Слави и Радев, но ....много ви моля не пасем трева. Всичко е нагласено от БКП-БСП,Русия и някои изкуфели болшевики,сталинисти и латиноамерикански комунисти. Ако това искате гласувайте за Радев. ИТН ще се усетят , но дано не е късно.
423
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Досега всички правителства работеха в името на хората. Имаше едни действаха в името на народа, ама нещо се изпокараха едни други.
422
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турците яко ви прекараха, Осман Октай трябва да бъде арестуван и осъден веднага за противодържавна дейност!
421
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МЕЧ като си малограмотен как така си "високо паметен" бе ол'игофрен ? Не знаех, че паметта се измерва с височина ! Тъ'пи герберски същества !
420
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Помирете се с ГЕРБ, ако не се помирите , ще страда цяла България, току-що гледах видео, от прокуратурата са били прави за арестуването на Узунов!Не изхвърляйте ГЕРБ и Бойко, а се разберете помежду си!Хора, които симпатизираха на ГЕРБ, бяха преследвани тайно , дори през герберското управление, това е факт ,а някои бяха убити по същата причина, просто защото симпатизираха на ГЕРБ! Цветанов е проблема.
419
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КлинКлин: - "Армия от чиновници рекетира бизнеса, а НАП не търси 16 млрд. данъци"! Бих добавил армията от чиновници са комунистически калинки от ГЕРБ ! Който не е разбрал ,че ГЕРБ са истинските комунисти от времето на Тошо, означава, че е много т'ъп !
418
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАГЛОСТТА е в генезиса на комунистическия режим! МНОГО СТРАДАТЕ ЗА НАРОДА! ДАЖЕ КОГАТО ФАЛИРАТ БАНКИ И ВЗЕМЕТЕ ПОСЛЕДНИТЕ СПЕСТЯВАНИЯ НА ХОРАТА МНОГО СЪЛЗИ СЕ СТИЧАТ ПО БОТОКСА НА МУТРЕСИТЕ
417
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кои хора, за олигарсите в дубай?
416
8
 
20
 
! Отговори
МЕЧ преди 2 години
По ПАРТИЙНО служебно правителство от това не е имало!!!Може да сме малограмотни,ама сме ВИСОКО ПАМЕТНИ!!!А и не сме от онези 80% на онзи професор!!!
415
8
 
31
 
! Отговори
ОБЪРНЕТЕ ВНИМАНИЕ.. преди 2 години
В момента 2 партии(БСП +ДБ) задкулисно редят правителство, източват държавния бюджет с техните обръчи от фирми, свързани с Черепа, Бобокови , Прокопиев,....... Нормално - генезиса им в БКП....... А напред пускат фалшиви зайци-Янев, Рашков, Кацаров, Трифонов, ИТН, ИМВ....... .
414
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се гавриш с хората, да ги омаскаряваш и цакаш- това ли е България?