Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?

Те били шансът за увеличаване на пенсиите
96
Нинова пита: Колко пари има в Сребърния фонд?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Северозападна България е най-слабо развитият и беден регион в Европа. За такива региони трябва целенасочена политика и специални мерки“, каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на конференция в Монтана – „Северозападен регион – проблеми и предизвикателства, проекти и решения“.

Форумът е организиран от БСП и лектори са от кандидатдепутатите на партията от листите в петте области в Северозападна България - Видин, Враца, Монтана, Ловеч , Плевен. В експертния панел на конференцията се засегнаха конкретни проекти свързани със Северозапада - стратегическите трансгранични проекти, Инвестиционния фонд за Северозапада, газификацията на региона, социалният проект „Вярвам в теб“.

Нинова припомни, че БСП е подготвила Закон за северозапада.

„Ще внесем закона в първите дни на парламента. Най-големият проблем тук е бедността. Средните доходи в Северозападна България са най-ниски в цялата страна. Над 55 % живеят в материални лишения. Младите напускат. Остават възрастните с ниски пенсии. Наш първи приоритет е борбата с бедността и неравенствата. Преизчисляване на пенсиите е единственият начин те да бъдат чувствително повишени“, заяви Корнелия Нинова.

„Имаме искане към служебното правителство и въпрос към другите партии. Искаме служебното правителство да изнесе информация има ли пари в Сребърния фонд и колко са те? По официални данни трябва да са 3 млрд. и 200 млн. Сребърният фонд беше създаден от БСП. В него влизат по закон приходите от концесии и приватизация. Тези пари могат да се използват само за едно единствено нещо - пенсии. Настояваме да отидат по предназначение. Към другите партии: Откъде виждат финансиране за преизчисляване на пенсиите? Каква е политиката им за увеличаване на доходите на най-засегнатата и бедна група в България-пенсионерите?“, коментира още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
3
 
35
 
! Отговори
Цървул преди 2 години
Никакъв отговор да не дават! Че и тези пари ще заминат като "Импекса".. Ни чули, ни видели!
57
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
импексова- госпожа лъжа и другарчетата и гечевци от бесепе са освирепели от глад и няма да се поколебаят да окрадат Сребърния фонд.
56
31
 
6
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 2 години
Борисов отдавна открадна Сребърния Фонд - още по времето на Дянков - да не мислите че тези Партиици от ГЕРБ ще ви управляват заради *страшните* ви очи ?Хората си осигуряват старостта и внуците си .За да си Богат в Света и България трябва Работа , Работа , Работа - тя ще ви освободи .
55
2
 
32
 
! Отговори
еей преди 2 години
Наяждане няма. Предприятие след предприятие, че и за фонда питало .
54
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краде и се две не види, откачила е.
53
3
 
29
 
! Отговори
Доколенков преди 2 години
Олеле- мале! Хора, мили хора, братя българи! Моля ви на колене! Дръжте импексова далече от Сребърния фонд! Ще го опоска и него! В името на България не натискайте бутончето с номер 4!
52
2
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 2 години
Епиграми : 1 . След Девети заспа комунист , след Десети се събуди реформист . 2 . Престори се на десидент - за пост висок е претендент . 3 . От рублата отървани - за еврото заковани . Лъвът балкански залиня , но ни пораснаха крила . Автор: Георги Илиев Митев. Трето поколение репресиран. Потърпевш от милицията , военните , военните медици, полицията, медиците, институции и граждани. София (2014).
51
5
 
20
 
! Отговори
Гешефт преди 2 години
Селянката от Крушовица пита за да може и него да опукат. Както ударно опукаха всички Еврофондове отпуснати за ремонти, които с тяхното Радеявче прибраха за партийната каса през служебното правителство. Отнякъде ще дойде спасението ви гледайте хубаво . Неграмотно парче без един ден реален трудов стаж. Цял живот на държавна ясла, и вие частният сектор им плащате масрафа. Целият БКП елит са подобни без образование и без никакъв ценз без морал. Само за пари говори.Цялата крушова фамилия в затвора.
50
4
 
32
 
! Отговори
Те това си знаят преди 2 години
Комунистите това си знаят, някой да им събере пари, а те като самаряни да ги изхрчат за "народа" /разбирай нашият народ /. Маргарет Тачър беше казала "Социализма се проваля когато свършат парите на другите"Това е , те толкова си могат.
49
4
 
31
 
! Отговори
Gancho преди 2 години
Оххх...милата.Кого пита не разбрах.Ама тя до сега не знаеше ли.Как така обещава пенсии на корем без да знае откъде и дали има пари.Да пита Гечев.Той занули държавата и сега би трябвало да знае на какво дереже е Сребърния фонд.
48
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
творението от ЦК НА БКП дето синчето му е в САЩ в банка Голдман Сакс с заплата от 6 млн на година в долари се загрижило за Българският сребърен Фонд. Толкова прогнил гнуснно невменяем сурать в ефир с такава продажност наглост до безобразие само БКП нагло парче може да има. Ти си за затвора *** бабичко крадлива от Костовата приватизация.Всяка седмица тя кисне пред Хамериканско посолство да проси от Хироу Мустафа.Жалкарка
47
3
 
27
 
! Отговори
чаааУ преди 2 години
Бай бай червена ретро мафия!
46
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД 12 ГОДИНИ УПРАВЛЕНИЕ НА БОЙКО БОРИСОВ,БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА В МОМЕНТА Е СОБСТВЕНОСТ НА КЛОШАР ОТ ФАКУЛТЕТО!
45
4
 
24
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
А в твойта касичка другарко Техноимпексясала? Има ли рубла?
44
2
 
24
 
! Отговори
нинко преди 2 години
Много кофти да виждаш как от трета партия, направо не влизаш в следващия парламент.
43
2
 
23
 
! Отговори
синия преди 2 години
Привърши ви авантата, другари. На 11 сте чао форевър. Ха-хаа
42
0
 
18
 
! Отговори
колядаря преди 2 години
Стани, стани Нииине, Нине ГОСПОДИНЕ!
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стар 32Явно не знаеш, че един малък човек може да направи на две стинки големи мъже (изллючвам Бокича, той само се мисли за такъв), капиш :)))
40
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РадославЗАБРАВИ ДА ДОБАВИШ,ЧЕ БОЙКО ЧЕСТО ХВАЩА НЯКОЙ ДЯДКА С КОЛЕЛО НА НЯКОЕ ШОСЕ ДА ГО ПИТА ДАЛИ МУ ХАРЕСВА ПЪТЯ И КОГАТО ЧОВЕКЪТ ПОХВАЛИ (ПЪТЯ,НЕ БОЙКО)СЕ ЗАПОЧВА ЕДНО САМОХВАЛСТВО,ЧЕ КРАЙ НЯМА!
39
5
 
4
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Къде слагаш Нинова в СДС бе мушморок???