МС отпуска 10 милиона лева за машини за гласуване

Парите идват от централния бюджет
31
МС отпуска 10 милиона лева за машини за гласуване
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Със свое постановление правителството одобри допълнителни разходи в размер до 10 000 000 лв. по бюджета на Централната избирателна комисия (ЦИК) за 2021 г. за осигуряване на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване, съгласно Изборния кодекс, съобщиха от пресцентъра на МС.

Още по темата


В тази сума е включен ДДС. Средствата ще бъдат осигурени чрез преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2021 г.

Съгласно чл. 17, ал. 1 от ПМС № 188 от 2021 г. за приемане на план-сметка за разходите по подготовката и произвеждането на изборите за народни представители на 11 юли 2021 г., при сключване от ЦИК на договор за доставка на допълнителни специализирани устройства за електронно машинно гласуване с инсталиран системен и приложен софтуер, необходимите за целта средства се осигуряват по реда на чл. 109, ал. 3 от Закона за публичните финанси, т.е. с отделен акт.





 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
23
 
! Отговори
Ossi преди 2 години
Честито! 10 милиона от нашите джобове за машини по анадолските чукари. Тенк ю пипъл.
1
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е тази корупция. Може ли да се дават 10 милиона без да се направи търг.Тези машини излязоха златни, по 6 хиляди лева за брой.