Деца скандират името на партиен лидер. Нормално ли е това?

За случая в Своге вече са сигнализирали Държавната агенция за закрила на детето
25 юни 2021 21:50, Красимир Ангелов
85

Деца скандират името на партиен лидер и носят тениски с неговия лик. Действието се развива в четвъртък пред заведение в Своге. Има ли нарушение на закона?

11-те деца скандират името на партийния лидер, седнали на стълбите пред заведение в Своге. В съседния магазин работи Мария. Разказва, че е видяла децата да минават покрай книжарницата, в която работи.

Децата са подредени в няколко редици, докато скандират името на политика, облечени във фланелки с неговия лик.

"Не съм сигурен, че тези специално деца са карани да го правят. Мисълта ми е, че там пред офиса на политическата партия имаше тениски и всеки минаваше и взимаше. Децата, естествено взимат нещо безплатно и го надяват веднага върху себе си", каза Петър пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Галя разказва, че тениските раздавали от партийния офис, а децата ги взимали свободно. "Ние минахме, децата си играеха и се забавляваха, обличайки тениските", заяви тя.

На този фон от Министерството на образованието предлагат промени в закона, с които да се забрани политическата агитация. Измененията са провокирани заради честите случаи, в които служители от регионалните управления участват в партийни мероприятия.

"Ако се погледне кога началниците на районните управления на образованието вместо да се занимават с учебна дейност, ходят по партийни сбирки, организират учители да ходят на срещи с избиратели и други такива дейности, които не са част от образователната ни система. Отново искам да кажа, че това в известен смисъл някой хора го бяха приели, като нещо нормално, а аз лично го смятам за напълно неприемливо", посочи служебният министър на образованието и науката Николай Денков.

Според служебния министър внимание трябва да се обърне и начина на назначаване в системата по партийния линия. За случая в Своге вече са сигнализирали Държавната агенция за закрила на детето, ЦИК и председателят на 26 избирателен район. Сигналът е подаден е от кандидат за депутат от друга политическа формация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко ще спечели! Ще видите всички! Лаете месечината!
59
6
 
3
 
! Отговори
Бургас преди 2 години
Тези тениски в Бургас ги раздаваха от "мутри вън" на клошари и *** с цел анти реклама.
58
4
 
16
 
! Отговори
Бай Ставри Страстния преди 2 години
И ние в Централния софийски затвор скандираме същото име и с нетърпение очакваме Малката Булка от Банкя
57
4
 
14
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Изграждане на култ към личноста на една Тиква ,това е най-уродливата форма на комунизъма в Герб
56
2
 
2
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
До калето алеко- 57 Бачкатора в протестърската фабриката за лъжи.Вземи се гръмна бе червей
55
10
 
4
 
! Отговори
Виктор преди 2 години
До 60 Ами много хубаво,че не си гласувал за ГЕРП,защото те нямата нужда от хора с болни мозъци.Сега имаш голям избор-лъжци и мошеници дал Господ
54
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не съм гласувал за ГЕРБ и сега няма да го направя. Още през 2005 година не гласувах за Бойко Борисов за кмет на София. Още тогава виждах, че това означава да гласува за Пашата и останалите от групировката. После през 2009 година мутрите завзеха властта и България сериозно изостана от другите държави в ЕС. Бяхме преди Румъния, а сега Румъния са далече преди нас.
53
1
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Та:-Какъв е СМИСЪЛА от тая ОСАКАТЕНА "информация"?!?!...А,загрях:..-"ЕДНА медия публикувала ЕДНИ видеа,направени от ЕДНИ хора в ЕДИН ден от ЕДНА седмица"...
52
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм гласувал 10 години, от както ГЕРБ са на власт. Сега се отвратих от тия "новите" и ще гласувам!!!!!!!!!!!!!! Освен че са ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЗЛОБНИ само ще объркат нещата. Гарантирано! Абе те 2 думи не искат да кажат, какво да се очаква от тях.
51
7
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Деца накарани да скандират името на "Вожда" , това само потвърждава комунистическата същност на Герб и Тиквата
50
3
 
11
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Тук искам да кажа, че това е срам за родителите!Също така искам да кажа, че сега за пръв път получавам агитации през кръжоците на децата ми и всички са за ИТН....????Защо никоя медия не отрази и това? Колко автографа на деца е дала Антоанета Стефанова върху брошура на ИТН? Проверете.
49
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта е бита карта.БКП/БСП Е осъдена вече на смърт, от народа.НЯМА НИКАКЪВ ШАНС...КАКТО И ДА СЕ МАСКИРА И ПРЕБОЯДИСВА...ха,ха,ха,аа
48
9
 
4
 
! Отговори
Децата скандирали.. преди 2 години
...Ами не са глупави....знаят какво да искат!!!
47
9
 
6
 
! Отговори
САМО питаме... преди 2 години
...А ФИГУРАНТА Маямата и Дъртака Рошков....КВО ДАДОХА НА ДЕЦАТА ДО ДНЕС....????
46
9
 
8
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 2 години
АМИ И ДЕЦАТА ЗНАЯТ , КОЙ ДАВА ПАРИ НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И РАБОТА НА РОДИТЕЛИТЕ ИМ. ЗНАЯТ И КАК НОВИТЕ ПРОТЕСТЪРИ И НЕГОДНИЦИ, ВЕДНАГА СИ ВДИГНАХА ЗАПЛАТИТЕ НА 10-хил.лв., ЩОМ СТАНАХА ДУПЕТАТИ...ДЕЦАТА ДНЕС, НЕ СА ГЛУПАВИ, КАКТО СИ МИСЛИТЕ....
45
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радослав 62 Точно така е! Простолюдието го водят за носа! Умните водят простите за носа! А простите да "запретнат ръкави", да седнат да се ограмотят, та да не могат умните и наглите лесно да ги водят за носа. Друга рецепта няма.
44
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ДС в действие, това е отговора на издънката на Янев с децата онзи ден, в стил пионерчета! За младите *** на заплата да обеся, че редовно партийни лидери преди 10 ноември 1989 г. бяха снимани между деца с пионерски връзки, милвайки ги по главите, или гледайки ги с умиление!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 61 Това е живия живот уважаеми. Човек още като се роди става обект на партиини политики. Значи че е в политиката. Върху децата "се изсипват" разни правилни и не правилни политики, и рано или късно стават субект на политики. Така че си дай мнението, а оценки не давай. Я да чуем какво ти е политическото схващане по въпроса.
42
1
 
7
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 50. Те възрастните не знаят какво е политика и ги водят за носа, какво остава за децата. Възрастните не си знаят правата, не знаят, че заплатата на държавните служители идва от техните данъци, масово даже не им стига бъбрека да видят, че уж дясна партия като герб си е чисто комунистическа, ти очакваш децата да останат неопетнени при досег с тези манипулатори. Нека имат едни 18 години в които да не им се налага да се сблъскват с пумията която е българската политика.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 59 Бръщолевиш пълни глупости