Нинова: Защо изкупната цена на черешите е 90 ст., а се продават за 7 лв.?

Вярно ли, че НАП са опростили огромни задължения на Христо Ковачки, пита тя
Обновена: 26 юни 2021 19:13 | 26 юни 2021 18:40, Анисия Иванова
151
Нинова: Защо изкупната цена на черешите е 90 ст., а се продават за 7 лв.?
Снимка: БСП

"В Кюстендил на празника на черешата днес се срещнах с много хора, които страдат от модела на задкулисие и зависимости, който е проникнал дълбоко на всички нива в държавата. Те ми задаваха два въпроса: как може изкупната цена на черешите да е 90 ст., а в София да се продават за 7 лв. и вярна ли е излязлата в медиите информация, че НАП са опростили огромни задължения на Христо Ковачки? Този човек дължи пари за обезщетения на десетки хора,  пенсионирани в Бобов дол. Дължи милиони на хазната и може ли някой да е решил да ги отпише като несъбираеми?",

Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова в Кюстендил, цитирана от пресцентъра на партията.

"Питам служебния министър на финансите вярно ли е информацията за опростени пари на фирми на Христо Ковачки? Има ли държава, която да го накара да плати на работниците? Вярно ли е, че са ги притискали да подпишат, че са си получили цялата сума, а са плащали само част от нея?", продължи Нинова.

Тя е категорична, че е обещала на хората истината и ще я търси заради тях.

"За едни - милиони, за други жълти стотинки за достойния им труд. Пред земеделските производители поех ангажимент да се преразпределят субсидии към производство на български плодове и зеленчуци, да се построят пазари и тържища, където да излагат пряко стоката си и прекупвачите да не им извиват ръцете. Ще възобновим предложението си отпреди три години за държавно предприятие за изкупуване, каквото има в Румъния. Българското земеделие ще стане приоритет и нашата земя ще храни българския народ.", поиска лизерът на левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
7
 
23
 
! Отговори
Е ха де.. преди 2 години
Да пита Радевото комунистическо правителство !
100
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да не могат бедните да пречат на богатите да ядат череши.
99
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ви се ядат евтини череши, удряте ключа на апартамиента, нарамвате бохчата и обратно на село. Гражданинът никога няма да е доволен. При комунистите имаше регулирани цени и селяните работеха за мизерни надници, за да ви хранят. Вие не искате производителят да печели, искате на вас да ви е евтино и да се оригвате на череши.
98
1
 
8
 
! Отговори
Пффф преди 2 години
Понеже така ми е писнало да ми дават съвети, как се печелило не от цената, а от оборота, моментално питам заядливите пенсии (предимно): "а вие колко магазина сте имали" ? Мигат малко та се обръщат и заминават. Което е по учебник. "20% от клиентите ви, губят 80% от търговското ви време. Направете всичко възможно да ги насочите към конкурентите ви". И принципа си работи! Измислено е в Щатите.
97
2
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
Докато не се спре тая ИНЕРЦИЯ да се ЗАДАВАТ ВЪПРОСИ от сорта на .."Защо?"..."Кой?".."Кои са..?",вместо да се дават ОТГВОРИ,ще се въртим в един омагьосан кръг!...НЕЩАТА ТРЯБВА ДА СЕ НАЗОВАВАТ С ИСТИНСКИТЕ ИМ ИМЕНА!!!!!!..Иначе.."защо,кой,как,абе верно ли?"..са просто НИЩОСЛОВИЯ!!!!!....ВАЖИ ЗА ВСИЧКИ,НЕ само за бесепарите!!!!!!
96
4
 
29
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
Г-жа Нинова, отговора на въпроса Ви, се крие във Вас. Ако се сетите, как и за колко закупихте Техноимпекс, Как закупихте предприятие с активи за 3 000 000 лв само за 70 000 долара?, така е с цената на черешите, а и със заменките на вашия предшественик Серго Станишев, Вие вкарахте този модел в България... Защо питате тогава, Не всички сме с къса памет госпожо....
95
5
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Несполука за България се загрижила за алллтавите й избиратели.
94
4
 
17
 
! Отговори
Veting преди 2 години
Нинова, купувай ги ти на 90 ст и ги продавай в София на 95 стотинки
93
5
 
6
 
! Отговори
Turska izmet преди 2 години
Преди да си легна при козата много обичам да спамя в българските вестници
92
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес в т маркет 4,70 лв ,и никой не купува ?
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Никой не е длъжен да ти ги продава без печалба." ---- Ама то никой не казва да продаваш без печалба. Но едно е да имаш 100% печалба или 150% печалба (което всъщност пак е много) и съвсем друго е да имаш 800% печалба. Разбираш ли сега какво е "спекула" и какви измерения има понятието?
90
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A кога Нинова и цялото ръководство на БСП и семействата им, ще публикуват данъчните си декларации!? Докато беше премиер в Англия, Дейвид Камерън си беше пуснал под наем къщата в Нотинг Хил, защото там данъците се плащат. Не че баща му не беше прал през овшорки, но там се гледа да се прибира нещо в бюджета, дори и със закъснение, а не да се разбива и унищожава. Вие разбихте дори работещи предприятия. А кажи ми Плама Плевен как фалира след собственост на Топ Енерджи? Фалирала рафинерия!?
89
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Масово всеки иска да е търговец, да продава, не си прави сметката, после вика "ама аз имам брак".
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това е най-нормална търговска практика." --- черешите са храна, а храните са стока от първа необходимост. Ти ако искаш само с хляб се храни, да видим кога точно ще рухнеш. Такива като теб утре ще кажат "Сиренето не е стока от първа необходимост!". После "Саламът не е от първа необходимост!". После същото с доматите, картофите, месото, все ще казваш, че не са от първа необходимост. В България тази икономическа култура е много ниска. Очевидно не познаваш понятието "спекула".
87
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат НСпекулират и то здраво, недей да наливаш акъл на хорицата :)) Черешите се отлеждат лесно по нашата територия, не са банани от Куба :)
86
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сат Н... Че има проблем с производителите, факт, има го. Например въпросът как така все нашият производител се оплаква, а чуждият дава по-добра стока на по-ниска цена заедно с транспорта. При търговците проблемите са други. Всеки втори се е помислил за майстор търгаш и както вече казах, търсят лесното забогатяване. А не мислят. Ами никой не го кара да изкупи всичките череши. Да купува толкова колкото е сметнал, че ще се харчат. То така се прави. Аз не съм виновен, че той не мисли и после брак
85
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
някои хора спекулират и търсят лесно и бързо забогатяване. Типична Бай Ганьовска черта е.------- /////------- Не е бай Ганьовска черта. Това е най-нормална търговска практика. А и черешите не са стока от първа необходимост, не са хляб. Никой не е длъжен да ти ги продава без печалба.
84
10
 
4
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
Такова животно като спекула, няма. Спекула има когато има дефицит. Черешите просто толкова струват. Отглеждането е много по-лесно и евтино, отколкото транспорта и продажбата. Освен това производителите се субсидират и практическк нямат разходи, докато търговците си рискуват парите.
83
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Череши пресни, сладки, големи ям на корем, даже са ми писнали :))Да даваш 7 лева за килограм...... :))) Нинчето съвсем превъртя, нейното отроче Бойко и той :))
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пешо като види, че Гошо е турил в неговия магазин цена на черешите 7 лева, ще тури и той на 7 лева, защото знае, че освен неговия магазин и магазина на Гошо, други в квартала няма. Пък и двамата са взели вносни от Турция. Пешо прекрасно знае, че разходите му за склад и ток няма да надхвърлят цена за черешите 2 лева, обаче ги туря за 7 лева, защото иска този месец да води жената и дъщерята на почивка в Египет, а и да му останат есента да ходи в Петербург, че му е интересно, а с парите пак на плюс