Нинова: Защо изкупната цена на черешите е 90 ст., а се продават за 7 лв.?

Вярно ли, че НАП са опростили огромни задължения на Христо Ковачки, пита тя
Обновена: 26 юни 2021 19:13 | 26 юни 2021 18:40, Анисия Иванова
151
Нинова: Защо изкупната цена на черешите е 90 ст., а се продават за 7 лв.?
Снимка: БСП

"В Кюстендил на празника на черешата днес се срещнах с много хора, които страдат от модела на задкулисие и зависимости, който е проникнал дълбоко на всички нива в държавата. Те ми задаваха два въпроса: как може изкупната цена на черешите да е 90 ст., а в София да се продават за 7 лв. и вярна ли е излязлата в медиите информация, че НАП са опростили огромни задължения на Христо Ковачки? Този човек дължи пари за обезщетения на десетки хора,  пенсионирани в Бобов дол. Дължи милиони на хазната и може ли някой да е решил да ги отпише като несъбираеми?",

Това попита лидерът на БСП Корнелия Нинова в Кюстендил, цитирана от пресцентъра на партията.

"Питам служебния министър на финансите вярно ли е информацията за опростени пари на фирми на Христо Ковачки? Има ли държава, която да го накара да плати на работниците? Вярно ли е, че са ги притискали да подпишат, че са си получили цялата сума, а са плащали само част от нея?", продължи Нинова.

Тя е категорична, че е обещала на хората истината и ще я търси заради тях.

"За едни - милиони, за други жълти стотинки за достойния им труд. Пред земеделските производители поех ангажимент да се преразпределят субсидии към производство на български плодове и зеленчуци, да се построят пазари и тържища, където да излагат пряко стоката си и прекупвачите да не им извиват ръцете. Ще възобновим предложението си отпреди три години за държавно предприятие за изкупуване, каквото има в Румъния. Българското земеделие ще стане приоритет и нашата земя ще храни българския народ.", поиска лизерът на левицата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не се обедините с ГЕРБ и да търсите отговори на такива риторични въпроси? И без това сте си комунисти - едните червени, другите сини...
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Търговец... Никой цветар не работи на загуба. Просто по празници работят на принципа "Ден година храни" и правят много по-големи печалби. А относно черешите, с вносните череши които масово се продават, спекулата дори е още по-голяма. Купуват още по-евтино и продават пак скъпо и търговците взимат още повече печалба. Почти всеки търговец знае как продават магазините около него и в областта му. Там е работата, че като видят някой че успява да продаде на 6-7 лева, пускат и другите на 6-7 лева.
79
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнела забрави , че тяхното правителство е на власт.Утре ще пита и защо парното от юли поскъпва с 14%
78
3
 
4
 
! Отговори
Търговец до 88 преди 2 години
Е каква пък спекула? Череши да искаш. Кеф ти Македония, Гърция, Турция. Аз ако ги пусна на 7 лева а съседа търговец на 2 лева, ще изхвърля една партида и няма да заредя втора защото ми е загуба. Къде видя спекула? Цветарите думкат цените по 8-ми март ама никой не ги пита че работят на загуба една година.
77
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Пловдив черешите са 2.80лв. Само в Била са около 5 лева. На малките семейни магазинчета днес са точно 2.80, а преди седмица бяха по 3.50. Знам понеже правих едни желета за адет колкото да има десетина бурканчета за зимата с палачинките и през ден купувахме също за ядене плодове (та съм наясно как са цените). В Била не знам от къде ги зареждат. Уж са на промо тази седмица, но са двойно по -скъпи от Понеделник пазара и от Четвъртък пазара.
76
2
 
6
 
! Отговори
до 86 преди 2 години
Тези пари се опрощават след 10г давност. Тоест несъбираемите се опращават след 10 години. Преди 2009 са натрупани. ГЕРБ спечелиха мандата за първи път през 2009г. През 2009 ГЕРБ печели парламентарни избори организирани от тройната коалиция на БСП.
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Търговец... Пич, проблемът е в спекулата. Всеки ноpмален може да си направи сметката, че се нуждаеш от транспорт, склад, хладилни помещения, ток и т.н. Но дори и с тях, цената не набъбва до 6-7 лева. Просто някои хора спекулират и търсят лесно и бързо забогатяване. Типична Бай Ганьовска черта е.
74
6
 
10
 
! Отговори
Търговец преди 2 години
Сега, дайте по спокойно. За да стигне черешата до магазина ми трябва прекупвач, транспорт, логистика и т.н. Това не е ПДЧ че да го метна на склад и когато-тогава. Ама магазина ми има разходи. Наем, режийни като ток, вода, брак и т.н. Ама фирма, данъци, счетоводство, разрешителни, тротоарно право, заплати, осигуровки, кредити за хладилници и климатици, абе ... що не идете да си ги купите от черешовите градини? Сериозно. Като ги има на 80 стотинки какво търсите при мен?
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори на някои от най-достъпните пазари в София, черешите в момента вървят в диапазона от 1.50 до 3.00. Рядко повече и рядко по-малко. Масово се продават за около 2.00 или 2.50. Повтарям, това на най-достъпните като цени пазари. И да се има предвид, че като си вземеш череши на 2.50 от тия точно пазари, не очаквай първо качество. Стари са, омекнали са. Стават за ядене, но не е като да изпиташ удоволствието от прясна череша. Иначе в началото на сезона на черешите е истина, че бяха по 6-7 лева.
72
2
 
7
 
! Отговори
бай Иван преди 2 години
Как няма да са по седем лева черешите,след като комунистите направиха най големите калпазани и некадърници мутри,които са в сивият сектор и препродават стоката на отрудените хора!
71
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 81С какво те спечели Нинчето комунистке, дала ти е череши ли ? :))))) Някаква визия за нея няма ли да споделиш, мейби в БКП така се навивате, череши да има :))
70
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти хубаво си си купил за 1.50 череши и за 2 лева кайсии, ама защото си ги намерил на 1.50. когато масово започнат търгашите да продават на 6-7 лева, много от тях викат "Аз да не съм по-долен, че да остана по-назад и да се мина?!" и започват също да продават на такива цени. Постепенно тези за 1.50 стават рядкост и трудно се намират. Просто не съществуват правила за контрол на спекулата. А в България нямаме добре подготвени кадри икономисти и юристи, които да създадат такива правила. Държава йок!
69
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На някои коментари се посмях, доста остроумно поднесени, други са си направо злобни лъжи, трети сякаш са писани от пубери. Шарен свят. Е, ще гласувам за Нинова.
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз си купих вчера череши за 1.50 лв. и кайсии за 2.00 лв. от пазара, а някой може и за 10 лв. да си купи това си е негов избор
67
0
 
4
 
! Отговори
Рамзан Кадиров преди 2 години
Защо Митко е назначен да цуца от Нефтохим?
66
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много златни тези череши Нинче, явно съм късметлия че ям без пари едри сладки череши, не требва да плащам по 7 лв за килограм :)) Немаш шанс да се харесаш, просто не си симпатична :)
65
1
 
15
 
! Отговори
Путин преди 2 години
МАФИОТА СПЕЦОВ , ОПРОЩАВА МИЛИОНИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ МАФИОТА КОВАЧКИ ...
64
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гербаджиите повтарят от две седмици, че кабинетът бил на БСП и им вдигнаха процентите зорлем!!! Нямаха 13 процента, с сега хората им се радват и ще качат на 18!! Защо няма статия за г-н Борисов?
63
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес си купих череши БЪЛГАРСКИ много вкусни и сладки за 1.80 лв. Къде пазарува таз???
62
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако гласувате за БСП, ще изкупуват черешите за 7лв, пък ще ги продават за 80ст. Мдаа.