Невена Петрова: Правителство без БСП не може да има

Нашата партия ще е водеща сила, смята кандидат-депутатът
Обновена: 7 юли 2021 22:01 | 7 юли 2021 22:00, Анисия Иванова
44
Невена Петрова: Правителство без БСП не може да има
Снимка: Bulgaria ON AIR

Поправителният изпит за депутатите наближава. На 11 юли българите ще упражнят правото си на вот. Важно ли е този път задължително да се състави правителство?

"Ако няма правителство, няма да бъде опасно за българския народ, но трябва да се формира много бързо, защото има важни теми, по които трябва да се вземат решения. И само едно правителство, излъчено от парламент, ще може да предприеме тези мерки на промяна, които всички хора очакват", каза кандидат-депутатът от БСП Невена Петрова за "Денят ON AIR".

Според нея за България, която е член на ЕС, е важно да уточни кои са стратегическите цели и политики, за които ще използваме европейските средства, предвидени за страната ни.

"Правителство без БСП не може да има. Оттам нататък какви ще са резултатите, зависи от избирателната активност. Зависи от това до каква степен служебното правителство ще успее да контролира платения вот. Винаги се надяваме на победа, защото водим силна кампания, в която ясно излагаме идеите си", допълни Петрова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ хората са започнали да виждат, че програма на партията е реалистична и професионално подготвена.

"БСП не е партия на статуквото, това е много силна организация, която има опит и знае как да управлява. Знае как да приготви държавен бюджет. А тези партии на промените правят първи крачки в политиката. Това са формирования, които са приготвени от кандидати в последния момент или са просто прегрупирани членове на оставащи партии, или такива, които вече нямат голямо бъдеще", коментира кандидатът за депутат.

Невена Петрова смята, че изборите в Благоевград са били показателни.

"Трудно ми е да кажа в каква конфигурация виждам управлението на БСП. Но ако имаме мнозинство - управлението на БСП ще бъде много успешно. Мисля, че всички партии трябва чуят нашите предложения. Продължаваме да вярваме, че нашата партия ще е водеща сила. Нашият акцент е борбата с бедността, борбата с неравенствата, конкретни стимули за дълготрайно икономическо развитие по региони", подчерта тя.

Петрова е кандидат депутат в 12-и МИР Монтана. Тя посочи, че до 10 години, ако не бъдат предприети мерки за този регион - няма да останат хора, които трябва да бъдат спасявани.

"Промените, които БСП се опита да прокара в последния парламент, не бяха подкрепени от партиите на промяната и се питаме защо се случва това. А цената на тока се покачи, защото в България няма ясна стратегия как да се мине към "зелена" икономика. 8 млн. емисии на квоти на "Марица-Изток" струват около 400 млн. евро на бюджета всяка година", категорична е Невена Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
До Русенец: А, значи БСП сега е комунистическа партия, така ли? Откъде го извади това, от коя опорна точка? Комунисти в България отдавна няма, освен в някой и друг пенсионерски клуб. Виж, антикомунисти никога не липсват, особено преди избори. ........ Да кажем нещо и за другата опорна точка - че БСП управлява с ДПС, а ГЕРБ не. Да, управлявала е с ДПС и плати висока цена за това, така че не вярвам пак да се закачат на тази въдица. Но в трите мандата на Бойко ДПС беше скрита патерица на ГЕРБ.
32
1
 
1
 
! Отговори
Русенец преди 2 години
Грешиш, правителство без БСП трябва да има. Нека си спомним предните правителства на БСП - Димитър Попов, Луканов, Виденов, Станишев, Орешарски. Навсякъде са били плътно с ДПС. Нека припомним, че именно Орешарски предложи Пеевски за шеф на ДАНС. А кой беше министър на транспортта при Орешарски - неговия съдружник в ТЕЦ-Варна. Гласуваш за БСП, получаваш ДПС. Така, че БСП - далеч от властта. А Нинова свалена от поста и нов лидер, който да направи партията социалдемократическа, не комунистическа.
31
0
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Каракачамаков: Ти си се объркал, Качамак. Погледни социологическите данни. По всичко личи, че т.н. партии на протеста няма да получат 121 депутатски места, а този път ще трябва да направят правителство. Три пъти парламентарни избори за една година ще му дойдат много на електората. От кого ще искат подкрепа - от БСП или от ДПС и ГЕРБ? Е, могат да опитат и с правителство на малцинството, а ДПС да гласува и Доган да получи нещо под масата. Може, но така няма да изкарат дълго.
30
1
 
0
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 2 години
До Стоян Хлебаров: Пак ли по опорната точка "БСП ще раздават това,което са натрупали десните"? Преди управлението на ГЕРБ на кое място беше България? По времето на БСП и Станишев влязохме в ЕС, имахме стабилен ръст от 4%. и бяхме на едно ниво с Румъния. Даже искахме да не ни пакетират, защото сме били по-напред. А сега те са далеч преди нас, с 30% по-голям БНП на глава от населението. Е, къде е тук лявото, което харчи парите натрупани от дясното. Не е ли Бойко който харчеше милиарди на зелено?
29
2
 
4
 
! Отговори
Старческа партия БСП преди 2 години
Геронти това са много стари, ако ги няма гласуващите пенсионери то БСП е кръгла НУЛА. НИЩО СТРАШНО НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ, АКО ПРОСТО ОТПАДНАТ като партия. Както се вика за ДОБРО ЩЕ ДА Е.
28
2
 
3
 
! Отговори
ТРАГИЧНО преди 2 години
БСП загива със своите пенсионери. Младите унучета и пра-внучета са пълна скръб с купени дипломи от чужбина, карат джипки и се радват на крадените пари от техните баби и дедовци по партийна линия. На практика БСП въведе и плоския данък който го няма никъде другаде в Европа с идеята да облагодетелстват своите бизнеси на основата на крадените пари и кредитни милионери. ТОВА Е НАЙ-УМРЯЛАТА ПАРТИЯ ЗОМБИ
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то и финансова криза без участието на бсп няма....
26
3
 
19
 
! Отговори
Стоян Хлебаров преди 2 години
Представителите на БСП в кампанията,въобще нямат представа какво говорят! Техен приоритет било борбата с бедността!? А откъде ще се вземат парите за тази "борба"? За това са нужни десни мерки,а не леви! По стария тертип-ще раздават това,което са натрупали десните! А като свършат парите,ще обвиняват другите,за да се докопат за нов мандат! Това вече не е нито хитро,нито будещо доверие! Общи приказки с клишета на килограм и...каквото каже партията- тоест лидерите....
25
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде на бас че може преди преди бкп някак сме същестували историята върви по назад...
24
19
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТРАГИЧНО ЕВ момента състава на БСП е много добър, комбинация от професионални кадри със стаж,специалисти и много млади хора!
23
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само БСП , давай!
22
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП е предишната партия на Бойко Борисов.
21
4
 
16
 
! Отговори
ТРАГИЧНО Е преди 2 години
Положението не е никак добро за БСП много пенсионери умират със или без Ковид без значение всяка години над 100 000 умрели 90% от тях пенсионери гласоподаватели за БСП постоянно се топят избирателните гласове.
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оооооо хайде се разкарай, че като чуя ДеБе и и си представям Рада Дълбоката,Ристьо ,Гнома и започва да ми се повдига.А мутрите от кръчмата 7/8 изобщо не ги интересува ,че харчат милиони от джоба на хората.Взимат си субсидийки,седят си у кръчмата,всяка вечер дрънкате лъжи и си правят кампанийката.. Да не са луди да ходя из България по жегите за да лъжат и да харчат пари за бензин.Балъц.те са лесни те бързо се хващат на въдицата
19
5
 
26
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
БСП са лъжци, демагози и ***! Само преди няколко години драпайки за власт и далавери безсрамно и безотговорно хвърлиха НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ на РОДИНАТА ни на един отвратителен неадекватник от етническата партия ДПС, пряко подчинена на догановите сараи!Казва се шишо свинята,присвоил милиарди от нашите пари! МИслещите БЪЛГАРИ никога няма да забравят и простят това гнусно национално предателство на БСП,тъй че да не се надяват на розови мечти! Всеки,докоснал се до тях ще изгори!!!
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ=ДПС=БСП=ДС
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ=БСП=БКП=ДС
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ко каза ко
15
7
 
24
 
! Отговори
2Loop преди 2 години
Точно обратното е - правителство СЪС бКп не може да има. И всеки, който се полакоми за властта и да пробута подобна простотия като направи коалиция с бКп - ще стане политически труп.
14
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Правителство без БСП не може да има" - Ами в такъв случай не искам правителство.