Политолози: Трудно може да се говори за парламент

Коментар по темата на политолозите Цветанка Андреева и Георги Киряков
11 юли 2021 15:06, Ния Христова
26
 
Промяна или статукво? Какво правителство може да очакваме след 11 юли?
 
"Всичко зависи от парламентарната конфигурация, тоест от това коя партия колко мандата ще има вътре в парламента. От това колко партии ще влязат в парламента. От това дали така наречените партии на протеста ще имат мнозинство или няма да имат. На този етап се очертава да нямат", заяви политологът Георги Киряков в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
Според него се очертава трудно съставимо правителство. Той е категоричен, че ще се търси подкрепа от други партии.
 
"Влизаме в десетки хипотези кой какво е готов да направи като компромис за съставянето на правителство", посочи още политологът и добави, че тези партии са способни и да оставят някои от служебните министри като министри в редовен кабинет.
 
Относно това коя хипотеза звучи най-реалистично, политологът Цветанка Андреева каза, че със сигурност ще има интрига в резултатите.
 
"Който и да излезе на първо място, няма да владее ситуацията. Няма да е господар на ситуацията", уточни тя.
 
Андреева отбеляза, че днешният ден е отговорността на президента Румен Радев.
 
"Докато не приключи изборният ден, той носи огромна лична и конституционна отговорност изборите днес да завършат честно и спокойно", подчерта тя.
 
"Очертава се силна опозиция. Тя ще бъде много монолитна и дали е бъде първа или втора политическа сила, ще видим след часове. При всички положения тя е единна", смята Андреева.
 
И двамата политолози са на мнение, че държавата не може да се справи с олигархията и корупцията. А усещането в обществото е именно страната да си дойде на мястото.
 
"Държавата би си дошла на мястото, ако хората, които я олицетворяват - избираеми или назначени, започнат да си вършат работата, не просто на принципа на лоялност към дадена партия или мнозинство в Народното събрание, а в името на хората, които са ги изпратили там", категоричен е Киряков.
 
Относно секциите в чужбина, Андреева добави, че могат да бъдат решаващи поради голямата фрагментация на вота.
 
Киряков уточни, че си личи, че е направен опит да се спре купеният вот, но най-тежкият вид изборни манипулации е извън секциите за гласуване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
ПЕНКО преди 2 години
ЗА ДА СИ ЖИВ И ДА ЖИВЕЕШ --- КАТО РАБОТИШ -ТРЯБВА ТИ ЗАПЛАТА -ПАРИ !!! КАК СА ЖИВИ ПОЛИТОЛОЗИТЕ ---КОЙ ИМ ПЛАЩА ЗА ДА ЖИВЕЯТ !?!?!?!?!?
19
4
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Чудя се как е възможно ИТН, ИМВ и ДБ да се възприеман като партии на промяната! ИТН ръководител Слави Трифонов, мутра приближена на Васил Илиев, описана в цяла глава от хроникьора на мафията Георги Стоев; ИМВ - Мая Манолова - Галевата, мутра та дрънка, Бабикян - предлагал съвместна работа с пиар агенцията си на Борисов срещу 3 млн. лева, Хаджигенов адвокат на мафиотите;ДБ -Христо Иванов, член на правителството ББ2, Атанас Атанасов -прокурор на БКП!
18
5
 
7
 
! Отговори
фори преди 2 години
КЬОРАВО,САКАТО С ПОЛИТОЛОГ САКАТО,ВЕРНИТЕ ПРОГНОЗИ ДАВА И ЗА НОВА ПОРЦИЯСЕ СТРОЯВА,ЧЕ ГЛАДНА ЗИМА ВЕЧЕ ИДВА И ТЕПЪРВА ШМАЙЗЕРА ЩЕ ИГРА!
17
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пред Тикво Борисов има два пътя - или луддница, или затвор. Да пледира пред САЩ за невменяемост. ЦРУ сигурно го подслушва от десетки години и знае всичко за него. Само бягство в Турция може да го спаси от ЦРУ и САЩ.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая пухкава лелка от къде се пръкна - от спалнята РО.***?
15
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тая ONGEI TV, стана супер досадна... добре я бяха спрели от цифровият ефир, от как я пуснаха пак, съвсем зомбясаха, или КОРМИД или ТИК.ВИ
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ааа, не ме интересува. Този път да направят правителство, че ще замерям с домати Народното събрание. Суверенът е определил да работите в такъв състав. Ами работете
13
5
 
12
 
! Отговори
Напълно сериозно преди 2 години
До 10 Всъщност с тиква става страхотен крем карамел. А тиквата е много здравословна - пълна е с каротин, благодарение на което зрението се изостря и виждаш на далеч, а не само пред носа си. Тиквените семки пък са най-стария лек против ***, всякакъв вид ***.
12
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 10 "С тиква крем-карамел не става,и с поцинкована кофа шампанско не се пие!" Мда, според радевистчетта мандраджийчета крем карамел се прави с квас, а шампанско се пие от резервоара на Т-34 (те така празуват).
11
2
 
16
 
! Отговори
ВСИЧКИ преди 2 години
помним, как СЛАВИ ни пееше "Боят настана... 1990глМислехме, че е ДЕМОКРАТ...СЕГА, 2021, ОТНОВО зарибява със същата песен... Е?.... старите помним ...
10
19
 
17
 
! Отговори
НЕ КАЗВАМ ОТ КОИ СЪМ преди 2 години
Слушах Б.Б. днес. Този човек не е добре. Параноя, разхвърляни мисли без връзка с главния мозък, озлобление, егоцентризъм на най-ниско ниво и т.н.
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 6....Сега като ви бием пак ревете на умрело, не можете ли да разберете, няма алтернатива, дори и зародиш на таква няма, трябват нови лица, не старите мутри на нов прочит....Алтернатива няма от 1944-та година, всичко е БКП с нови имена и кадри от ДС или косвено свързани с ДС/БКП! ...НародЪТ скоро ще го усети откъм.....:)))))))))))
8
1
 
14
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
Рано е за резултати. Гласувайте, днес гласът ви има значение.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма не може, праите парламент и работите, стига с тия по 50-60 милиона за избори и без директна отговорност. Не че на някой от предните им е търсена, ама поне има кой да псуваш.
6
0
 
5
 
! Отговори
ДНЕС. НГ преди 2 години
и ДИР. БГ- продължават с манипулативни и внушаващи статии!! погледнете Дирп гледнете днес абсолютно нарушение от тяхна страна абсолютно! Каква е тая държава
5
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега като ви бием пак ревете на умрело, не можете ли да разберете, няма алтернатива, дори и зародиш на таква няма, трябват нови лица, не старите мутри на нов прочит.
4
3
 
13
 
! Отговори
ПКП преди 2 години
Поцинкованата кофа пак се точи за парламента :)))
3
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде сте тръгнали с тези тоталитарни чалгари да правите парламент и демокрация? Не виждате ли, че даже не можете да изберете вожд? След 1-2 месеца пак ще сте на предсрочни избори.
2
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
""Докато не приключи изборният ден, той носи огромна лична и конституционна отговорност изборите днес да завършат честно и спокойно", подчерта тя" Хехе. Тия наистина си мислят, че грамотните в Бълария са шаранчета. Лелче, Фигуранта и помощниците му каквото свършиха го свършиха много преди изборния ден и сега берем плодовете му и ще ги берем още дълго, тъй че почвай да учиш устава на КПСС. Това те чака. Там ще ти е "експертизата" за в бъдеще.
1
6
 
16
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
КАКЪВ ПАРЛАМЕНТ НИЕ МИСЛИМ ДА ГО СЪБАРЯ МЕ