Бабикян: Лаптопи и строежи са коледни подаръци, не политика

Няма внесен кабинет, няма нищо, заяви той
Обновена: 14 юли 2021 11:52 | 14 юли 2021 11:25, Петя Славова
64

От формация "Изправи се. Мутри вън" категорично отказаха да подкрепят проектокабинета на Слави Трифонов. Защо отказват да подкрепят този състав за кабинет и какво друго ги притеснява в предложенията на Слави Трифонов?

Аз не виждам нищо, освен коледни подаръци. Покупката на лаптопи и строежи на училища са коледни подаръци, това не е политика, изисква се малко повече професионализъм. Ние не сме отказали да подкрепим, то няма внесен кабинет, няма нищо. Този субект трябва да получи мандат, да внесе този кабинет в НС за обсъждане. Нищо не сме отказали, при този вид липса на политики, това са разговори по телевизии. Ако искаш да върнеш парламентарната република, го правиш по надлежен ред, а ние не видяхме това, видяхме друго телевизионно управление, вече видяхме едно. Поздравления  за успеха, аз много се надявах това да се случи, а не ГЕРБ да са първа политическа сила. Това заяви в "България сутрин" Арман Бабикян от "Изправи се. Мутри вън".

Той коментира и отказа на Слави Трифонов да прави коалиция с останалите формации.

Още по темата

 
"Че коалиция е мръсна дума, кога стана новина? Сега пак нямат 121, което означава, че не си говорят с никого, 63 души са достатъчни ли? Единият вариант е да се изправи някой гордо, там от екипа, и да каже: "Ах, вие мръсници, не получихте министерства, искахте да лапате баница, искахте постове и понеже не ви ги дадохме, ще ходим трети път на избори", каза Бабикян в ефира на Bulgaria ON AIR.

И допълни, че имат да се решават много важни въпроси, но липсва конкретна политическа програма.

"Имаме да решаваме много тежки въпроси, подхвърлят ми лист хартия, в който няма нищо за "зелената сделка", за Плана, за образованието - освен за едни лаптопи, друго няма. Когато представяш политическа програма, нека е политическа програма, с приоритети", категоричен е той.

И посочи какъв кабинет биха подкрепили.

"Труден кабинет със силни личности. Ние сме в трудно време, не в комфортно време. Затова трябват хора с воля и много сериозна програма. Не може 2 млн. да са се изселили, ние да се занимаваме с царските чешмички. Някой чу ли нещо за правосъдна реформа? Някой може би има желание да ходим на избори и това ще доведе до дълбока икономическа криза", отбеляза гостът на Мария Константинова и Мирослав Димитров.

Представителят на "Изправи се. Мутри вън“ изрази своето мнение за последващите събития.

"Накрая този, който има най-много пари, той ще издържи, а кой има най- много пари, който е крал най - много. Нежеланието на политиците да седнат и да говорят за важните неща. Правенето на сериозен политически продукт е правенето на програма", обясни Бабикян.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
20
 
! Отговори
Рошко Африкански преди 2 години
Българският народ не е толкова беден, особено на глобално ниво, но е много завистлив. Видя две съмнителни снимки и полудя от завист. От другата страна, едни се кълнат как са чисти като момина сълза, а ден след изборите се скараха за постове и защо единият вече наредил хората около софрата, а за тях нямало места? Всеки, сложен до кацата с меда се изкушава, това е така навсякъде, от фараоните до ден днешен. Въпросът е кой е там само за това. А Бойко направи много и за народа, но той е неблагодарен
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
Според мен правителство ще има, но кой ще му подкрепя политиките в парламента, 65 депутата не стигат. Според мен или Слави веднага ще върне мандата, или ще изчака, и след нова година пак на избори.
30
1
 
14
 
! Отговори
11 преди 2 години
Лаптопи, маптопи, тонколони, монколони, герап, пръцц.
29
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реално Борисов си упатвляваше добре. Аз не съм видял нещо лошо при неговото управление,
28
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхте ли Бабикян, Манолова и Бойко Рашков как се прегръщаха и наливаха с вино пред президенството миналата седмица. Беше забавно да видиш как министър на МВР и вицепремиер на Радев се налива с вино в работно време на пъпа на София и на държавата пред очите на всички посланици на страните в ЕС в България!
27
0
 
18
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Преди избори всички казват как ще направят това-онова,а след избори обясняват как това-онова няма как да стане.
26
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не беше завистта и омразата срещу Борисов... ИТН нямаше да има и 10%.Както и другите партии в парламента.
25
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
политиката е ясна - да сме най-новия и най-беден щат на САЩ , в буфер за бежанци да бъде превърната нашата територия с 2-3 учебни центъра за обучаване на роби, за новата айти структура на НАТО . Замазват ви очите, всички новософиянци видяха една заплата над 2 к и лапнаха куката,предадохте дедите си. Така и децата ви ще ви предадат.
24
0
 
5
 
! Отговори
Стамат преди 2 години
"Нов бардак...."
23
3
 
4
 
! Отговори
ХорхеИгнасиоПловдив преди 2 години
Само бабикянчето говори смислени неща в тази партия, останлите просто ламптят за власт.
22
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ян Бибиян , нали искахте ББ вън от властта , получихте го . Сега какво не ви харесва ? Че сте извън лапаницата ли ? Ама вие нали бяхте много честни и властта не беше вашата цел ! Защо сега се оплаквате , яжте кюфтетата и не ревете, подкрепяйте СТ защото ще върнем ББ, който явно беше най - малкото зло и най - добрият премиер за последните 30 г.
21
0
 
6
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
повече инфо за политическата обстановка можете да прочетете на сайта лангалунга-дърабъра 100 чадъра.сом
20
1
 
17
 
! Отговори
баба Пена преди 2 години
Всички са лаладжии. Ще направим това, ще направим онова. Като им дойде реда и се оакват яко и се омазват до ушите
19
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабикяне и ти кат' Ристо, правосъдната реформа, та правосъдната реформа, убаво ама това не се прави в МС, тези неща се правят в НС и просто продължавате с неадекватните си изказвания, само ставате за смях, а Баце седи и гледа как се джанкате, ако не одобрявате едно или друго предложение за министър казвате го ясно кратко и точно, не правите квалификации, кое му е сложното ? три месеца говорите как ИТН трябва да поеме отговорност и да предложи кабинет, пък сега ....
18
4
 
17
 
! Отговори
! преди 2 години
Кой иска вашата подкрепа бре, с има няма 15 дупетата, ай на площада да квичите, пияндурницi такива
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха от Слави за всички Вечна Коледа! Ама нали знаете, че на Коледа се разменят подаръци, дай, за да получиш!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще се прави правителство на протестиращите трябва да има хора от всички протестиращи партии,не само ИТН.Аз съм сигурен,че Борисов ще застане настрани и ще почака да види справят ли се или не.
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека направят ама не само ИТН,а и Бабикян да вземе пост и Мая и Хаджигенов,абе всичките от площада,та да видим могат ли,не могат ли?То ще си проличи съвсем скоро!
14
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АменоидниятЧифуъ Бабикян и мало мало мало умниците гласували за тази отровно чиффутска комбинация от л__ри наричана звучно Трио.Триото на екскрементите.
13
3
 
19
 
! Отговори
22 преди 2 години
в коя нормална държава някакъв господин Х не ходи по дебати не се появява след като е спечелил и управлява от собствената си кабеларка. мирише ми на някой дълбок соц с примеси на 90те мутренски тарикатлъци