Политолог: Трети избори биха били катастрофа

Най-големият потърпевш би била партията на Трифонов
14 юли 2021 13:25, Петя Славова
95
Политолог: Трети избори биха били катастрофа
Снимка: БГНЕС

Лозунгът за възстановяване на парламентаризма е тотално взривен. Това правителство ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата. Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов относно предложения от "Има такъв народ" проект за кабинет.

Трети избори биха били катастрофа и най-големият потърпевш ще бъде партията на г-н Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена, заяви Любомир Стефанов.

Политологът оспори оценката на лидера на ИТН за "изумителна победа" на партията на отминалите избори.

"Бих го нарекъл по-скоро пирова победа."

Една четвърт от парламентарните места при разпределението на мандатите не ти дава право да казваш държавата накъде да отива, подчерта Стефанов.

Ще падне "една гъста мъгла" в пленарната зала, а след нея - още по-гъста мъгла, прогнозира  пред БНР политологът.

Още по темата

"За мен е изумително, че не се е получил от подобни нему популистки партии и движения, щъкащи и бъкащи и Европа", отбеляза още Стефанов. По думите му ИТН произвежда потресаващ ефект за българската демокрация.

Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, но да управляваш държавата не е като да изнасяш поредното вечерно шоу, коментира Любомир Стефанов.

"Не създава впечатление с поведението си, че разбира за какво става дума."

Преподавателят смята, че предложенията на лидера на ИТН не са приоритети, а по-скоро „дъвки за широкото обществено мнение“. Политиката не е само фойерверки, коледни пожелания и гръмки изказвания, допълни Стефанов.

Стефанов смята, че горещият картоф ще бъде оставен в ръцете на парламента, а президентът ще трупа рейтинг за изборите наесен.

Лесното решение е твърде спекулативно – президентът изчаква за пореден път нещата в парламента да се провалят, за да бута отново към служебен кабинет и президентска република, но това е твърде ексцентрична хипотеза, отбеляза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
18
 
9
 
! Отговори
До 36 преди 2 години
И как така държавата не фалира от 3млрд които мутрата даде за путиновата тръба....как така не фалира държавата от 1млрд неустойки за путин..от белене...как не фалира държавата...от платените милиарди предсрочно...на фирми за пътища...които дори не са планирани още?Но...сега...от 2 или 3 избори...виждате ли...ще фалираме.Гербаджийски т..р..о..ло..ве.
36
2
 
11
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Определено не съм съгласен с тона на този политолог, но пък съм със същината. Независимо от партийното ориентиране, изборите са пари на вятъра, които идват от нашия джоб. Искаха втори избори- дадохме им. Големи хора не ходят на работа и не правят това, за което им се плаща.
35
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големият потърпевш би била партията на Трифонов......Ами след като видяха славчовите мераци няма така топло да го желаят!:))))))))))))
34
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам проблем и в още едни предсрочни избори.Само ни плашат от изборите.Какво толкова ще стане?
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете служебния кабинет. Не е лош. Само със здравния искам да се разправите да разкара тази *** заповед с 4 цвята на лудостта.
32
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да започнат арестите на гербавата шайка и тя да бъде обявена извън закона!
31
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хъша 19 "Реално Слави направи услуга на Герберите а не на народа" Да е мислило СлаФчуто някога за "народа"? Горкото мутро-скудоумниче никога не се е интересувало от нещо друго освен от мутро-коМУНЬОстически жълтици, 2/3 от тошо-чалгаризираната популация крещи възторжено мутренско-радьовски комунистически лозунги и после врещи: "Боко е виновен!" Ами виновен ще е, след като САМО той се опита да ви обясни, че за да ЯДЕШ, трябва и да РАБОТИШ.
30
4
 
9
 
! Отговори
от президентството преди 2 години
абе , къде е зеления чорапогащник ?!
29
2
 
11
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
До Кому са нужни тези Тези които ни предлагат да ни управляват не са ли точно отрочетата на червените барони , които изнесоха парите на българите за да си осигурят млионерски живот на запад и да си изучат децата в Оксфорд , Кембридж и пр.НО не в любимата им Масква
28
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България не опази Стамболов, но да опазим Борисов от болшевишкия последовател Румен Радев, новоизпечения червен милионер Бойко Рашков и еничарското правителство!
27
1
 
12
 
! Отговори
в анадола съм преди 2 години
що бе ?! нали интелигенто тошку каза че нема проблем , 3-4-5 избори да проведем .
26
2
 
12
 
! Отговори
хахаха преди 2 години
учиндолския мусолини употреби всичките от снимките за ЕМЕКА
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До20. Та БСП в новите избори ще са още по малко ,както и ГЕРБ
24
2
 
16
 
! Отговори
ще се хапем отзад преди 2 години
Да живее Мусолини Чалгафонски ! И тези от има тъпнарод дето му дадоха да управлява държава на 1300 години и съдбата на 7 милиона души
23
3
 
6
 
! Отговори
Не е от значение преди 2 години
дали Слави печели изборите - от значение е че вече задължително ще се гласува с машини, а това го направиха озлобените джуджета в 45 тото НС. Слави даже не беше там - командваше ги по Телевизора
22
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Никой не иска 12 "трети избори, защото Мустафато му взема на Радев звънчетата и вече вместо Кремълкис ат си имаме кастриран впрегатен кон за президент. " Грипльо-кремльо отдавна не е ат, още от самото начало го отсвириха и САЩ, и Кремълчо, и ЕС. Никой го не ще, само вие си избирате трите му партийчета барабар с БКП-то и чака-рака оттук-нататък! Горкото арманлийче е в международна изолация, дори Азия го не ще - и ни завлече и всички нас ПОД дъното. Браво на чалга-юмрукчовщината!
21
2
 
6
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
народе дето уж те има , нима ще изоставиш своя Мусолини от Учиндол? Кой ще ти пее за "шат на патката главата и други детски песнички" , а Седем осем и ще си паднала , а комбайнатаайнай та
20
15
 
11
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НОВИ ИЗБОРИ ЩЕ СА ПЪЛНА КАТАСТРОФА ЗА ГЕРБ И БСП!!!
19
8
 
8
 
! Отговори
хъша преди 2 години
Герберите си спестиха няколко милиона за купуване на гласове за да ги хвърлят в решаващатата битка на есен когато разочарованите избиратели на слави ще направят път на герб да излезе 1-ва политическа сила и боко да се кичи със лаврови венци.Реално Слави направи услуга на Герберите а не на народа
18
2
 
18
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Катастрофа ще е правителството на Ст.Трифонов да управлява България!То, всъщност, даже не е и съставено от него!