Политолог: Трети избори биха били катастрофа

Най-големият потърпевш би била партията на Трифонов
14 юли 2021 13:25, Петя Славова
95
Политолог: Трети избори биха били катастрофа
Снимка: БГНЕС

Лозунгът за възстановяване на парламентаризма е тотално взривен. Това правителство ще се опита да мине на цената на счупване на системата, а може би и на държавата. Това мнение изрази пред БНР политологът и преподавател в Нов български университет Любомир Стефанов относно предложения от "Има такъв народ" проект за кабинет.

Трети избори биха били катастрофа и най-големият потърпевш ще бъде партията на г-н Трифонов, която ще бъде изметена от политическата сцена, заяви Любомир Стефанов.

Политологът оспори оценката на лидера на ИТН за "изумителна победа" на партията на отминалите избори.

"Бих го нарекъл по-скоро пирова победа."

Една четвърт от парламентарните места при разпределението на мандатите не ти дава право да казваш държавата накъде да отива, подчерта Стефанов.

Ще падне "една гъста мъгла" в пленарната зала, а след нея - още по-гъста мъгла, прогнозира  пред БНР политологът.

Още по темата

"За мен е изумително, че не се е получил от подобни нему популистки партии и движения, щъкащи и бъкащи и Европа", отбеляза още Стефанов. По думите му ИТН произвежда потресаващ ефект за българската демокрация.

Г-н Трифонов екзотично ни замерва с послания, но да управляваш държавата не е като да изнасяш поредното вечерно шоу, коментира Любомир Стефанов.

"Не създава впечатление с поведението си, че разбира за какво става дума."

Преподавателят смята, че предложенията на лидера на ИТН не са приоритети, а по-скоро „дъвки за широкото обществено мнение“. Политиката не е само фойерверки, коледни пожелания и гръмки изказвания, допълни Стефанов.

Стефанов смята, че горещият картоф ще бъде оставен в ръцете на парламента, а президентът ще трупа рейтинг за изборите наесен.

Лесното решение е твърде спекулативно – президентът изчаква за пореден път нещата в парламента да се провалят, за да бута отново към служебен кабинет и президентска република, но това е твърде ексцентрична хипотеза, отбеляза още политологът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То четвърти избори ще има - напролет
16
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то сегашното положение с какво е по различно от катастрофа?
15
8
 
8
 
! Отговори
бай ганю преди 2 години
Слави с опита си да се направи на интересен го на.ч.ука на всички ни.Подкрепилите го на последните избори ще се отдръпнат от него в огромни количества но и няма да си дадат гласа за друга партия на протеста което ще наклони везните в полза на герб.Следва удължаване живота на служебното правителство и избори 2 в 1 със още по слаба избирателна активност.До като ДБ не спечели мнозинство в парламента няма да се излезе от политическата криза но в БГ няма достатъчно интелигентен капацитет избиратели
14
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонименв грешка си...ромите също вече не гласуват!избирателната активност в ромските секции пада главоломно.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мун...ьовата "прозрачност" и ЗАДКУЛИСИЕ си ги знаем още отпреди пет години след надгробните словеса послучай Нова година. ПЕТА година пРЕЗИЛдентска кампания, и втора година чалга-юмрукчовщина. Цените растат ГЛАВОЛОМНО, искат да приберат единствената полу-държавна банка, ЕДИНСТВЕНАТА, която е оторизирана за средства от ЕС и държавни поръчки за националната сигурност, спряха строежите, инвеститорите се изнесоха, радьо-ращковата милиционерщина се развилня - хайде, ЧЕСТИТИ още 45 години!
12
9
 
5
 
! Отговори
DAWEDA преди 2 години
До АнонименКАК МУ ПАДА РЕЙТИГНА НА СЛАВИ КАТО СЪБРА ПОВЕЧЕ ГЛАСОВЕ БЕ ТИКВО?
11
6
 
9
 
! Отговори
Никой не иска преди 2 години
трети избори, защото Мустафато му взема на Радев звънчетата и вече вместо Кремълкис ат си имаме кастриран впрегатен кон за президент.
10
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Слави рейтинга му пада с всеки изминал ден. Добре че са чалгарите-ромите, че иначе нямаше да събере и 10%. Следващи избори ще са пълна гавра, защото народа вече не вижда за кой да гласува. Ще гласуват само ромите и турците.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
още април, Чалгаров показа, че няма капацитет за управление. Рашков направи добро на ИТН и ДБ като им вдигна резултатите, защото хората се стреснаха от комунистическите му методи. Повече чакам президентските избори, защото само с нов президент може да излезем от кризата, товачка иска да има имунитет, защото разследващите го чакат.
8
1
 
3
 
! Отговори
Кръстьо преди 2 години
До Анонимен 1По-скоро няма, вече видяхме какви лица иска да наложи.
7
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При трети избори БСП и ГЕПИ ще отидат при НДСВ да им правят компания. От това най много ги е страх двамата сеяндура единият от банка а другата от село Крушовица с катъро.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По добре да има трети избори отколкото да ме управлява Никито Василев! Пак ще изнася куфарчета с пари!
5
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Не създава впечатление с поведението си, че разбира за какво става дума."Как бе Славчо има такава приветлива интелигентна физиономия и добри умни очи. Все пак най умните чалгари и миячи в чужбина са го припознали за лидер.
4
9
 
10
 
! Отговори
Не познаха преди 2 години
Най-големия потърпевш би бил българския народ и крехката демокрация в България, която ще бъде пометена от преврата водещ към Президентска авторитарна република тип Путин.
3
2
 
9
 
! Отговори
Още не преди 2 години
му е дошло времето... Гинката Слафчо си е бушон. Както и Майчето. То партии с такива наименования, могат ли да са партии? Очевидно са проекти на някого за нещо и после ще изчезнат в небитието, също така мистериозно, както са се появили. Е - важното е че процесите бяха овладяни и с машинките си осигуряваме спокойни, бързи и правилни избори.
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На третите вече Славуца ще каже ама аз нямам нищо общо с Има такива чалгари, аз само си пея на концерти и си плюя по телевизията.
1
30
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напротив,при трети избори партията на Трифонов ще бъде най печеливша!