Сандов: Гласувалите за Слави не очакваха, че ще получат Василев

"На следващи избори могат да загубят част от тази подкрепа"
91
Сандов: Гласувалите за Слави не очакваха, че ще получат Василев
Снимка: БГНЕС

Ако "Има такъв народ" смятат, че с още едни избори ще генерират подкрепа от 121 депутати, това е наивно, заяви Борислав Сандов от "Зелено движение", което е част от "Демократична България", пред БНР. По думите му, ако партията на Трифонов беше отишла на отминалите избори с така представените кабинет, приоритети и политики, то тя не би получила сегашния резултат.

Още по темата
На следващи избори те могат да загубят част от тази подкрепа, категоричен е Борислав Сандов.

"Под "антисистемна" повечето хора, които гласуваха доверие на Слави Трифонов и на формацията "Има такъв народ" не разбираха това. Те не искаха да накажат всички и всичко. Те са очаквали промяна, а не стари лица, които да управляват държавата. (…) В България в момента гласуваха за „Има такъв народ“ основно заради Слави Трифонов и заради обещанието за промяна, но не очакваха, че ще получат Николай Василев. Включително българите в чужбина, които са напуснали държавата ни по време на управлението на Николай Василев. Това е нечестно спрямо тези хора, нечестно е спрямо избирателите", коментира той.

По думите му българите не искат анархия и извънсистемност, а възстановяване на нормалността.

Сандов намира това предложение за структура на Министерския съвет, което беше направено от Слави Трифонов, за по-скоро прибързано и необмислено.

Има разбиране, че това е нова формация, която ще се учи в движение на политика, даваме възможност те да преосмислят това, изтъкна още Борислав Сандов.

"Има начин, има път да намерим поне временно решение, да не изгаряме мостове, да не затваряме врати", отбеляза Сандов.

Този маниер и поведение на ИТН да не си говорят с никого и да смятат единствено себе си за антисистемен играч може да стигне до крайност, която не работи за България, предупреди обаче Борислав Сандов.

Той отбеляза, че в средите на ИТН също има "потрес от тези прибързани действия" и изрази надежда, че ще бъде преосмислено предложението за подобна структура и състав на правителството. Сандов призова за провеждане на допълнителни разговори "вътре, в тази организация".

"Ние за подобно нещо трудно бихме могли да гласуваме „за“, защото ще предадем нашите собствени избиратели", каза той.

Запитан защо ИТН е била припозната като партия на протеста Сандов коментира:

"Защото те се представяха така, по този начин и защото излъчваха от протеста. Аз започвам малко да не разбирам това телевизия ли е, партия ли е, демократична организация ли е или е поредната авторитарна организация, в която дори проектоминистрите не са били наясно с плана кога ще бъдат представени и каква ще бъде структурата и съставът на Министерския съвет".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още по темата: Борислав СандовДБИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те и Доган и Нинова не са очаквали,ама вече е късно.Капанът щракна и сега да са ни честити.Доган ща разпредели порциите и който доволен доволен.
69
0
 
1
 
! Отговори
ДО 71 преди 2 години
"ЩЕ ОБРЕЧЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА БЕДНОСТ" ЗОНА НАТУРА ТРЯБВА ДА СИ ВЛЕЗЕ В ТОЧНИТЕ ГРАНИЦИ!!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е И ЕВРОПА ТОВА ИСКА!!!Не може постоянно селски хитреци и новобогаташи да подкупват некадърни калинки и бръмбари с кухи глави, да продават и унищожават БЪЛГ.ПРИРОДА, точно тея няма как да ми обяснявате че щели да Омрат от глад...хайде холам...спрете с манипулациите и лъжите си деца на сатаната
68
0
 
2
 
! Отговори
ДО ЗЕЛЕНИТЕ преди 2 години
Разбра се ве4е 4е е ИТН Е АВТОРИТАРНА СТРУКТУРА, кабинетът Е съставен в някое от ПОСОЛСТВАТА, все ми е ЕДНО РУСКО ИЛИ АМЕРИКАНСКО, НЕ Е ТОВА БОЖИЯТА ВОЛЯ, НИТО ВОЛЯТА НА БГ НАРОД!!! Народът ни е страдал над 1300 години. Трудно е да бъде излъган, разберете го ве4е най-после, 4е само се оплитате все > пове4е като патета в кълчища, от собствените си лъжи, НЕуважаеми масончета, сатанист4ета и прочие подлизурковция, с 2 думи КИРИАК СТЕФЧОВЦИ, КАКТО КАЗА ПАТРИАРХА НА БЪЛГ.ЛИТЕРАТУРА,НАРЕЧЕН ДЯДО ВАЗОВ
67
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОФЕСОР ИВО ХРИСТОВ КАЗА, ЧЕ 80% СА ДЕБИЛИЗИРАНИ, А НЕ ЧЕ 80%СА ***, НО ПО4ВАМ ДА СЕ 4УДЯ ДАЛИ НЕ Е ПО-ВЯРНОТО *** ПРЕДВИД МИСИРКОВИТЕ МЕДИИ И ГЛУПОСТИТЕ НА УЖ ПРОФЕСИНАЛИСТ...ЖУРНАЛИСТИ.КАКТО ПЯ СЛАВИ, ТАКИВА ЖУРНАЛИСТКИ САМО ДА ИСКАТЕ...
66
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Българина е оцелял 1400 г. срещу империи...дълбоко подценен е...българина гласува за връщане на Парламентарната Република...за Чиста и Свята!!!сега славчо ни предлага да заменим джипката на гроб...с кабеларката на ...славчо...Избори до дупка!!!
65
2
 
0
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: Напълно си прав ! Освен това е антиваксър и през целия си живот си мисли,че е прецакан :) Затова ББ е прав когато каза ,че 80% НЕ стават !
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балъците, които гласуваха за Слави, няма да получат никаква промяна.Слави си е част от статуквото, просто българина лесно се лъже, защото не е много умен.
63
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сандов, вие сте като воденичен камък на шията на Христо Иванов, вие еколъжците, сега като пробутахте през служебното и през правителството на ГЕРБ огромно разширение на зоните от Натура 2000 БЕЗ НИКАКВО ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ, КАТО ПРЕЗ 2024 ШЕ НАБУТАТЕ ТЕЗИ ОНИ КАТО ЕВРОРЕЗЕРВАТИ В КОИТО Е ЗАБРАНЕНО ЗЕМЕДЕЛИЕТО, ЛОВА, РИБОЛАВА И МИННОТО ДЕЛО, ДЪРВОДОБИВА, ЩЕ ОБРЕЧЕТЕ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД НА ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА БЕДНОСТ, ГОСПОДИН ***. НИКОГА НЯМА ДА СТЕ НА ВЛАСТ В КОЯТО И КОАЛИЦИЯ ДА ВЛЕЗЕТЕ САМО Щ
62
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяко зло за добро ...... е казал народът . Сигурна съм , че Н. Василев ни е изпратен за добро .
61
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мисля , че Даниел Митов е по-добрата кандидатура за премиер от Николай Василев
60
0
 
4
 
! Отговори
Тату преди 2 години
"Идвам и водя Мики със себе си".
59
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 68 Надявам се това го казваш иронично.Беше лош министър,продаде БТК за жълти стотинки и новите собственници я веднага перепродали 4 пъти по-скъпо.8 години беше във властта като със зъби и нокти се вкопчваше в нея.Какъв ли министър само не беше,специалист по всичко,което значи по нищо.Малко,алчно за власт същество.Още един западен възпитаник откъснат от бг реалност.
58
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Между другото Николай Василев не беше лош министър. Като изключим това че с Милен Велчев направиха бая пачка с преструктурирането на дълга.
57
0
 
9
 
! Отговори
До 64 преди 2 години
Друго освен омраза не могат. То омразата им е в основата на т.нар. партии на промяната или както там са намерили за удачно да се брандират. Представата им за диалог е да забуат оня отсреща с обиди , компромати и каквото се сетиш докато го принудят се подчини (не, че някога се е получило )...или поне да го отстранят от играта. Шайка злобни ***.
56
3
 
15
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Сатаниста се...подигра с тези които си направиха...труда да гласуват за теле-визионата му партийка.То от теле-визорите все такива партийки се...пръкват.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Болезнено, но вярно. Признайте си, ще ви олекне. Не карайте с омраза. Омразата е разрушително и саморазрушително чувство.
54
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изгризали са си ноктите от яд останалите.
53
20
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно невярно е твърдението на този, че ИТН се самоизолира, всички останали се опитват да изолират ИТН. Просто ИТН спечели изборите. Това е.
52
0
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
А тези които не гласуваха за него ,чак сега разбраха че са *** и животни
51
13
 
3
 
! Отговори
БРАВО преди 2 години
От цялата История на ИТН се разбра че Народа (с изключение на Държавната Администрация , Ромите , КНСБ , КЕВР , Големите Борси за Храни ) подкрепя смачкването на Мафията и Корупцията в Бългаия .