Заради машините по-малко хора ще отидат до урните на 14 ноември

По лошия начин щяло да се разбере защо в Европа няма такова гласуване
141
Заради машините по-малко хора ще отидат до урните на 14 ноември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ще има трудности с машинното гласуване, прогнозира  проф. Михаил Константинов, бивш председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване".

„Искам да припомня факта, че само между април и юли избирателите намаляха с 600 хиляди души. Аз не виждам друга съществена причина, която да откаже хората, освен машинното гласуване“, коментира той пред bTV.

Той изрази притесненията си, че "ще разберем защо в Европа няма такова гласуване", като добави, че се надява това да не се случи "по лошия начин".

Още по темата

Според Константинов ЦИК е длъжник на българското общество, защото след последните избори е трябвало гласуването от 1/10 от машините да бъде проверено и кутиите да бъдат отворени, но все още няма данни за подобна проверка.
Проф. Михаил Константинов обаче все пак смята, че е по-добре изборите да бъдат "две в едно", за да не се налага избирателите да излизат до урните цели 3 пъти в рамките на месец.

Бившият председател на Съвета на директорите на "Информационно обслужване" коментира и бъдещото разпределение на партиите в Народното събрание.

"Не обичам определението "партии на промяната", има нови и стари. Старите стартираха на 4 април с 125-130 депутати, които намаляха на следващите избори, но ако гласуването бъде проведено утре, те отново щяха да имат около 140. Новите партии трябва да разберат, че с политическа надменност, високомерие и червени линии няма да стане нищо", каза той.

Константинов очаква първата политическа сила на новите избори да има около 70 депутати, а част от новия парламент да бъде и новата формация "Продължаваме промяната".

"Ентусиазмът е толкова голям, че изглежда, че ще влязат. Не искам да казвам обаче колко ще изкарат "Изправи се БГ! Ние идваме!", защото ще започнат да ме търсят да ме бият, те в момента са под бариерата, така че трябва да се постараят малко повече", обясни той.

Според него новият държавен глава няма да бъде избран на първи тур, заради задължителното условие да гласуват поне от половината от имащите право на глас у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
10
 
8
 
! Отговори
минувач преди 2 години
Е, сигурно е прав човека - те герберите не са от най интелигентните, да не говорим за платеното им 'крило' дето не може и да се подпише! Как да ходят да гласуват?
34
8
 
9
 
! Отговори
Иво преди 2 години
Ако някой неможе да се справи с това елементарно машинно гласуване, няма никаква работа да ходи да гласува. Ама никаква. Щом искаш право на глас поне малко от малко трябва да се вписва в картината
33
0
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
До Анонимен 31 Каква е връзката на коментара ти със статията?
32
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ногу расистки коментари. Сиганът и той човек ало... Осен това ако дават кебапчета пак ше се гласува у маалата... Този койото е убразован ше гласва вместо другите... Ако има желание..
31
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24В това няма лошо, такива ограничени, смотани и страхливи хора, които не могат да се оправят с машината, или не знаят как да се прикрият да не ги види някой как ще гласуват ... по-добре да не гласуват. И преди да почнем да си говорим общи приказки, на предишните избори много ясно се видя, кои точно хора не гласуваха заради машините. Всичко е точно.
30
9
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Който не може да се справи с нещо толкова елементарно като гласуването с машина,е по-добре да не гласува.Баща ми е на 78г.и се справя без проблем.
29
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фъфлявия нещо много си се загрижил загласуващите. Ще гласуваме само тези които сме грамотни и работим с компютри. а тези от гетата ще гледат като телета у железница. Май това му е проблема на фъфляка щото мънгожеровците немогат да гласуват. Видя че на два избора ГЕПИ изгубиха мънгожеровските гласове и се разрева като удовица за дебелия.
28
4
 
10
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
нали това е целта на почтените,новите,свежите,харвардците,напредналите,експертите,усмихнатите,милите дамаджаните,чорапите,чалгите и вся асталная св ола ч,да ни турят чачталът на вратлетата и да ни направят за смях и показ пред Европа и Светът!Много е оригинално,извънземно и пръкнато в главите на Мадуро,именно и машинките са негови,на ***,На северно корейския тар мък и най вече под шапката на нашия велик и неповторим Грипен!!Щом сме афце и сме навели главите,нека да ни стрижат?До тук 500 милиона
27
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стотици здравни служители в САЩ са отстранени от работа заради отказ от ваксинация
26
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
навремето като сложиха банкоматите да не би по-малко хора да теглят пари от там или продължават да се редят в банките....
25
2
 
3
 
! Отговори
идва еесовска зима преди 2 години
Меката сила на ЕС принуди Русия да смени формулата на цената на газта и да отчита не само производствените разходи но и европейските котировки. През март премиерът на България Бойко Борисов съобщи, че е подписан нов договор с Газпром в съответствие с котировките на пазара в ЕС и цената на газта пада с 40% и изменението действа от август 2019г. Тогава цената на газта падна на 152$. Днес по същите тези котировки на ЕС цената е 980$. Русия ще спазва стрикно договора с България и всички страни от ЕС
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДС и Радев ликуват.
23
7
 
12
 
! Отговори
kek преди 2 години
Тези, на които им е трудно да гласуват с машина да не гласуват изобщо. нямаме нужда от такива.
22
7
 
5
 
! Отговори
Бою Тиквочето преди 2 години
Адаша много яко ни срита в топките на предните избори. Не можахме да си напазарим гласове.
21
18
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да си грамотен и да работиш с тъч-скрийн са две различни неща. Възрастните хора не са свикнали с това. Освен това много хора се притесняват, тъй като всичко се извършва пред очите на комисията и наблюдателите. Комисията може да разбере например на коя страница е партията, която избираш. Ако се запънеш някъде, всички ще те гледат като *** и ще ти подвикват. Тези машини са подигравка с хората, за кефа на една шепа ***.
20
2
 
15
 
! Отговори
Ивза преди 2 години
Професоре,няма да е заради машините слабият интерес,а на хората им втръсна да виждат в листите едни и същи "професионалисти".С какво тези избори ще се различават от миналите.С новия играч "ала НДСВ".Към ГОСПОД имам само една молба да пази България, че както е тръгнало не се знае след години децата в коя страна ще живеят.
19
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неграмотните да нямат право на глас.
18
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето как трябва да се процедира при статия като тази...1. Виждате заглавието и нещо ви смущава..2. Отваряте и виждате чие е мнението, и повече нищо не ви смущава3. Затваряте, защото ви е ясно какво искат да ви внушат и повече не го мислите!4. Гледате си живота и отивате да гласувате!
17
5
 
9
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Тази мишка нали го уволниха но тези които ни докараха на 112 място продължават да го показват.Срамота
16
3
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Исках да гласувам ама нямах желание :)))