Биков: С ПП президентът разцепва пространството на партиите на протеста

Той не смята, че Румен Радев ще бъде избран от първи тур
26 сеп 2021 20:10, Нели Христова
106
Биков: С ПП президентът разцепва пространството на партиите на протеста
Снимка: БГНЕС

Ако Румен Радев спечели президентските избори, следващата партия, която ще се разцепи, е БСП. Колкото по-фрагментиран стане политическият живот, толкова по-силен става президентът.

Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков. Според него с "Продължаваме Промяната" президентът в момента разцепва пространството на партиите на протеста.

"Предполагаме, че когото и да издигнем за кандидат за президент, той няма да бъде изведнъж избран за президент, ще има определени трудности", коментира Биков.

Той не смята, че Румен Радев ще бъде избран от първи тур. И даде за пример Георги Първанов, който не беше избран на времето от първия тур, въпреки че по думите на Биков е имал повече популярност от Радев.

Съвсем скоро предстои от ГЕРБ-СДС да обявят конкретно име. Техният кандидат според Биков трябва да бъде медиатор на политическия процес, човек, който се опитва да консолидира политическата система. Не е задължително да бъде член на ГЕРБ и не по това са били техните критерии при избора, трябва да е диалогичен човек, да укрепнява политическата система, а не да я разпада.

"Румен Радев преди пет години губеше от който и да е кандидат на ГЕРБ, така казваха социолозите, след това спечели. В тези неща няма предизвестен победител", смята депутатът от ГЕРБ-СДС.

По думите му има формации, които още не могат да разберат, че "ги пържат" в момента - като например "Демократична България".

"Румен Радев им представя техен двойник в момента с "Продължаваме Промяната". Гласовете за "Продължаваме Промяната" ще бъдат изцяло от пространството на партиите на протеста. Те това не могат да го разберат", коментира Биков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
13
 
13
 
! Отговори
ОТ ЩАБА НА ВВС преди 2 години
САМО ЕДНО НЕ РАЗБРАХМЕ-КАК МОЖЕ НАШ ГЕНЕРАЛ ДА СЕ ЗАБЪРКА В ДАЛАВЕРИ С ОЛИГАРСИ, КАТО-ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ, ВАСИЛЕВИ, ПРОКОПИЕВИ,ГЕРГОВИ........... НЕДОСТОЕН ПИЛОТ....
50
10
 
6
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Дотолкова свикнахме с абсурда, че за всяко нещо започнахме да ходим при премиера за волейбола, за горите, за футбола, за киното, за театъра... И вярваме, че той ще помогне. Единствената надежда е, че все някога ще се събудим и ще си спомним, че този човек е българският премиер. Тогава ще разберем колко далеч и назад сме се върнали и колко усилия трябва да положим, за да наваксаме.
49
7
 
6
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
После се разбра, че искала да преговаря на терен с умерените талибани, но не знаела къде се намира Сомалия. Тя беше първата от стотиците Калинки, които се врязаха в съзнанието ни и го изкривиха до неузнаваемост. Спряхме да се впечатляваме. Затова понесохме скандала с Мишо Бирата леко.
48
12
 
7
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Мене гледа... Тебе види... И това ***, тръгнало акъл да дава... Ще ви разсцемиме герберопитецикантропи... Шиш за вас...))
47
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много активни сте днес бре,гърбави нехранимайковци,ама що ли ми се струва,че се хабите напразно???
46
9
 
6
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Зная, че всичко това е повтаряно до втръсване не само в българската, но и в балканската, и в европейската, и дори в американската преса. Повтарям го още веднъж, защото въпреки това всеки ден го забравяме. Защото вече не помним резила с Румяна Желева. Помните ли я? Същата, която ни беше външен министър и която премиерът беше решил да прави еврокомисар.
45
11
 
4
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
А вече е премиер. Човекът от народа, който всяка сутрин отива с кордон от автомобили на работа и не излиза на улицата с по-малко от десет бодигарда около него. Министър-председателят милионер, който кръстосва страната с вертолет и самолет на държавни разноски. Премиер, който е единствен по рода си в Европа, след като Берлускони банкрутира Италия и си отиде под радостните възгласи на италианците.
44
15
 
7
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Някой съмнява ли се, че Фандъкова е нещо повече от параван? Скоро научих, че в момента определял дори фирмите, които да доставят кетъринга за коктейлите на общината.
43
10
 
6
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
После ерата Борисов се пренесе от МВР в София. През 2005 година днешният премиер се кандидатира за кмет на столицата и обеща всичко завод за *** до 2007 година, справяне с кучетата, дупките, общинските далавери, заменките... И беше избран. И така, вече 7 години този човек управлява София. Еднолично.
42
0
 
2
 
! Отговори
Асан преди 2 години
*** :)))
41
11
 
6
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Толкова са показните и неразкрити убийства, извършени във времената, в които днешният премиер беше най-главният от всички секретари в правителството на НДСВ и ДПС. Рейтингът му обаче растеше. Затова оглави не една, а две листи на НДСВ. И беше избран за депутат от НДСВ. Само преди 7 години.
40
11
 
6
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Така в МВР започна ерата Борисов. Последваха я десетки поръчкови убийства. Главният секретар, облечен в неизменния си черен шлифер, изпрати в последния им път Стоил Славов, Димата-Руснака, Косьо Самоковеца, Илия Павлов, Иван Тодоров-Доктора... и така до 28.
39
5
 
12
 
! Отговори
Троловете на Радев.. преди 2 години
са само пенсионирани бивши военни офицери..... По написаното се познават-мирише на чорапи..
38
2
 
10
 
! Отговори
Днес Кирил Петков преди 2 години
В коментар по хоризонт на въпроса за отношението към Македония дълго и широко го усукваше и едва по средата с половин уста спомена че трябва да защитаваме интересите на определящите се като българи там
37
10
 
7
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Първо, голяма част от медиите бяха скандализирани бивш сикаджия и бодигард на Живков да заеме един от най-важните постове в МВР.
36
10
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До РАДЕВ ПАК СЕ СКРИ.....Що са не скриеш ти?..Радев да не ти е "кърсердарин",та да се занимава с простотиите на такива простацикато теб?.
35
1
 
0
 
! Отговори
ПХП преди 2 години
Пр Хар Пу
34
6
 
11
 
! Отговори
РАДЕВ ПАК СЕ СКРИ... преди 2 години
НЕ КАЗВА НИЩО ЗА БОЯДИСАНИЯ ДНЕС ПАМЕТНИК НА СЪВЕТСКАТА АРМИЯ.... КАЖИ, БЕ РАДЕВ-.. ТОВА О'КЕЙ ЛИ Е ЗА ТЕБ..??....... СИНЕРГИЯ СЪС САЩ, ИЛИ С РУСИЯ ИМАШ..??...... ВЪН, КАРИЕРИСТИТЕ......САМО ВЛОШИХТЕ. ЖИВОТА НА ХОРАТА
33
12
 
6
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Просто предусещам, къФ смях, ще падне по форумите с кандидатя на герберастията и дуписе...Цирк...))) тетка цачева, ще им завиди...)))
32
12
 
8
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор! Този човек толкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва...