ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков за кандидат за президент?

Той ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет
1038
ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков за кандидат за президент?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще подкрепи ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на вота на 14 ноември. Тази информация потвърдиха източници от партията на Бойко Борисов пред "24 часа".

Герджиков обаче ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет, в който ще участват и други партии. Такъв механизъм избра за кандидатурата си и Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече се закани, че партията ще обяви кандидати си в последния момент заради атаките, на които се очаква да бъде подложен той от страна на опонентите на политическата сила.

Анастас Герджиков е хоноруван от 1990 г., а от 1991 г. е редовен асистент по латински език в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Специализирал е в Австрия (1994 г., стипендия на Австрийската служба за академичен обмен) и в Германия (1997 г., стипендия на Германската служба за академичен обмен). През 2001 г. получава образователната и научна степен „доктор" (дисертационен труд „Понятието clementia в традицията на римската литература от периода на републиката и идеологията на ранния принципат").

От 2004 г. е доцент по антична литература. През 2006 г. получава научната степен „доктор на филологическите науки".
От 2008 г. е професор по антична и средновековна литература.

Анастас Герджиков е бил заместник-министър на образованието и науката (2001- 2003 г.), управител на Фонд „Научни изследвания" (2007-2008 г.) и член на специализирания съвет по литературознание при ВАК (2007-2010 г.). В периода 2010-2011 г. е заместник-ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски", отговарящ за акредитация и научна дейност.

От 2011 до 2014 г. е заместник-ректор на Софийския университет, отговарящ за учебната дейност – докторанти и продължаващо обучение.

Избран е за ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 17 ноември 2015 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1038
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
821
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се учебната година да не бъде открита от Герджиков. Ще го изгоним от университета много хубаво щом е решил да използва университета за политически цели. Още днес ще го замерят с яйца и домати.
820
11
 
4
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
Червеният агентурен цвят, пардон смрат, на нацията е в паника. Щабът на зеленият чорап работи денонощно, впрегнали са троловете на Радев, свалили са ги от лоста му и им заповядват : "Пишете! Тамо на раите". И те пишат, *** прости, простотии. За друго акъл нямат.
819
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С финансови злоупотребив конфликт на интереси с майка симоже ли да бъде подходяща такава кандидатура? Едно мамино синче.
818
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапения претендент няма шанс за втори мандат
817
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 924Че то и Рундьо нЕма жена. Назначиха му Деса за съпруга. След мандата ще се разведат. Такъв е договорът. Деса искаше да остане в САЩ,ама ДС я върнаха. Рундьо си влачи мацки в семейното легло. Карбовски го снабдява за тия оргии. Пише го в клюкарските сайтове.
816
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най- после български учен начело на държавата. Омирисахме се на зелени чорапи напоследък.
815
2
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ... преди 2 години
Ще подкрепи ректорА ! Явно не ви е преподавал той граматика !
814
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб ще се изложат доста с тази кандидатура.
813
7
 
8
 
! Отговори
ББ преди 2 години
на мама детето...60 годишен ерген...опозорил се за 9000 лева...и...е признавам на боко...все ще купи някое камикадзе бре...ама е на свършване...
812
4
 
7
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Зозо"батко"...тея протестиращите с които ни "плашиш" са...няма и 40 хиляди излъгани и използвани от боко и дпс,возещите ги да протестират са няколко десетки,обслужващата администрация е проблема...там боко е заровил капаните,опити да повторят виденовият преврат,Правителството да поеме отговорността да уволни цялата администрация саботираща общественият ни живот,рушаща Държавността ни и Държавата ни,Народа ни ще ги подкрепи...хората прогледнаха...никога повече мафията дпс-гроп!приятели...
811
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За инфо на някои от пишещите индивиди с двуцифрено IQ уточнявам, че Хумболтовия университет е бил в Източен Берлин, демек ГДР. Във връзка с деббилните обвинения, че по социалистическо бил учил на Запад.
810
5
 
9
 
! Отговори
До 932 преди 2 години
Страх наистина има, но не е там, където го търсиш. Буда си намери поредното смокиново листо, зад което да се скрие. Радев го предизвиква, защото се гаври с него и го унижава брутално пред очите на цялата нация. А на *** сърчицето му е в петите. А щом ректорът е клекнал името му да се употребява в едно изречение с ГЕРБ, няма нужда от разяснения какъв е. Ще бъде унизен на изборите, не защото хората много харесват Радев, а защото мразят шайката и всичко свързано с нея.
809
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси, на първия ред, още на третата дума имате граматическа грешка! Не ви ли е срам, бе! РекторА! Непълен член!!! НЕПЪЛЕН!!!
808
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега разбирам защо от няколко дни Радев предизвиква Бойко. Страхът е голям. Анастас Герджиков е много диалогичен. Той е обединител. Всеки който го познава го знае. Студентите му също познават това му качество. Много разбран и благ човек е. Ще застане и срещу юмруци за да успокои положението, дори и да има опасност да получи някой тупаник. Такъв си е. Характера му е такъв, на помирител и обединител. Харесвам го.
807
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
927 спри да пиеш шльокавица и няма да ти се повръща. Не че ще има ефект върху вече повредените ти сиви клетки, но поне гаденето ще спре.
806
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До гледаш му бузките!?Той тоз с глупавия поглед, нема как да се постави между лъвовете (хищниците), капиш :))) Требва да е известен на всички, така обещаха гърбавите.....получаваме това нещо....хахахахаха :)))
805
7
 
2
 
! Отговори
А-грр..гррр... преди 2 години
Извинете, отивам да повърна... а като се върна , може ли вече, да е другаде...??
804
18
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Уважаемият г-н Ректир е просто подведен или заставен . Защо лидера Б.Б не се изправи в директна битка за президент с ГЕНЕРАЛ Радев и да се сблъска с реалната действителност
803
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направете го това мекотело президент, къв е проблема....:)) Само като му гледам физиономията, явно ще открие още антични предмети, подходящ е......хахахахаха :)))
802
8
 
20
 
! Отговори
Щщщ преди 2 години
Радев беше подкрепен от "цвета" на нацията - агенти на ДС. . За Герджиков останахме "бурените". Дано сме повече!