ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков за кандидат за президент?

Той ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет
1038
ГЕРБ застава зад проф. Анастас Герджиков за кандидат за президент?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ ще подкрепи ректорът на Софийския университет проф. Анастас Герджиков за президент на вота на 14 ноември. Тази информация потвърдиха източници от партията на Бойко Борисов пред "24 часа".

Герджиков обаче ще бъде издигнат официално от Инициативен комитет, в който ще участват и други партии. Такъв механизъм избра за кандидатурата си и Румен Радев.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вече се закани, че партията ще обяви кандидати си в последния момент заради атаките, на които се очаква да бъде подложен той от страна на опонентите на политическата сила.

Анастас Герджиков е хоноруван от 1990 г., а от 1991 г. е редовен асистент по латински език в Софийския университет „Св. Климент Охридски".

Специализирал е в Австрия (1994 г., стипендия на Австрийската служба за академичен обмен) и в Германия (1997 г., стипендия на Германската служба за академичен обмен). През 2001 г. получава образователната и научна степен „доктор" (дисертационен труд „Понятието clementia в традицията на римската литература от периода на републиката и идеологията на ранния принципат").

От 2004 г. е доцент по антична литература. През 2006 г. получава научната степен „доктор на филологическите науки".
От 2008 г. е професор по антична и средновековна литература.

Анастас Герджиков е бил заместник-министър на образованието и науката (2001- 2003 г.), управител на Фонд „Научни изследвания" (2007-2008 г.) и член на специализирания съвет по литературознание при ВАК (2007-2010 г.). В периода 2010-2011 г. е заместник-ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски", отговарящ за акредитация и научна дейност.

От 2011 до 2014 г. е заместник-ректор на Софийския университет, отговарящ за учебната дейност – докторанти и продължаващо обучение.

Избран е за ректор на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ на 17 ноември 2015 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1038
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
801
1
 
8
 
! Отговори
трол гру преди 2 години
Комунистите . Пазете се от тях . И от мзно ду пи. И Крим е руски.
800
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно защо президента нервничеше от няколко дни, дори днес бе в Кърджали.. Определено ако Герджиков се кандидатира ще обедини десните избиратели не съм избирател на ГЕРБ, но ще гласувам за професора ако стигне втория тур...
799
2
 
2
 
! Отговори
гост преди 2 години
До Анонимен 913. Не бе човек. Остави там финансовите затруднения, ключи, околване, интриги и тем подобни. Говорим за пинципи, щом ще избираме президент който да ни представя държавата. Просто не припознавам кандидата, подкрепен от ГЕРБ. Не правя внишения в полза на други кандидати и не казвам кой за кого трябва да гласува - това си е личен избор на всеки.
798
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бандитите от Герб могат да изберат само себеподобни. Професорът има доста финансови залитания, за които има достатъчно инфо в мрежата. Онези 9000 лева, дадени на майка му от СУ, са само малка част. Добре, че жената ги върна за да не влезе в корупционните анали на университета
797
11
 
7
 
! Отговори
гост преди 2 години
Образователната ни система е тотално девалвирана. Това е визитката на ВУЗ. Какво очаквате от доктор по латински език - да даде насоки за развитие, пример някакъв за морални и обществени ценности или пък да бъде нещо повече от лице на група алчни "преподаватели" от неговото котило, които имат немалък принос за обезценяване на образованието. Сега всякакви калинки си пазаруват дипломи. Извинявайте , ама този човек не го припознавам като водач или пък президент.
796
14
 
13
 
! Отговори
Генерал Радев преди 2 години
Мутри Вън !!! Свобода за Народа !!! И тоя ще го отвея ...
795
13
 
17
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Успех на професора! Имаме крайна нужда от истински, нормален президент на България. Обединяващ. Надпартиен. Уважаван. Представителен. Който най-накрая да започне да изпълнява предвидените в Конституцията функции на длъжността.
794
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И професорите не са каквито бяха, един ще ти говори за извънземни, друг за господарите на света, при проф. Любен Беров откраднах предприятията и заводите, а проф. Герджиков беше марионетка на олигархията и там доста пари се усвоиха.
793
12
 
8
 
! Отговори
ГЕРБаво човече преди 2 години
Ненужно никому вечеХайде,марш, надалече
792
7
 
5
 
! Отговори
Последният попиканец преди 2 години
Пита дали е жив селянина от Банкя, квартал на София с граждани. А има едно село Славяново от Хасковския вилает, там всички са селяни. Няма значение летец ли е,пРезидент ли е.
791
12
 
9
 
! Отговори
Каун Грипенов преди 2 години
Ура Кауня със смърдящи те зелени чорапи загуби. Време да сее кауни в с.Славяново.
790
12
 
9
 
! Отговори
До анонимен преди 2 години
Той и Радев е подписвал трудови договори на две места за любовницата си Деси,но се въртите на лоста му за коремни.***.НИЦИ.
789
11
 
5
 
! Отговори
Бай Баяни преди 2 години
Другари, Радев пръдна, бягайте да душкате и да виете от възторг как хубаво ви мирише. ***!
788
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Множеството Радеви *** веднага лъсват по неграмотния си посредствен изказ
787
9
 
12
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
ЖИВ ЛИ Е СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ???
786
7
 
11
 
! Отговори
Младияпремиерсхарема преди 2 години
Герджиков си припомнете, с кой е сключил договор през 2019 година, толкова за шанса му, важното е, че Борисов се изсули ,защото знае ,че следващите избори които ще спечели са за килията в затвора и трошенето на камъни :)))),А народа няма да гласува за никой, докато не се създаде партията на безпартийните и не изпреварим Швейцария по-стандарт на живот. Трябва ни безусловен базов доход,намалена работна седмица, европейска мрз, европейска седмица и тнт За друго няма да споменавам в момента.
785
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз да е не е роднина на Герджиков от 90-те, онова плямпало, че ни го таковат за най-известния българин у свето....хахахаха :)))
784
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната номенклатура била шефче къде ли не, а като ректор скромно сключил договор с майка си за 9000 лв, добре че бързо се засмърдя че и още щеше да и набута.
783
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е то е ясно кой пак ще язди на бял кон!!!
782
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мълчанието на Радевите *** показва точния избор на Бойко!