ВТУ давал дипломи на хора, които не са стъпвали в университета?

Милен Михов подал сигнал до прокуратурата за случая
82
ВТУ давал дипломи на хора, които не са стъпвали в университета?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кандидатът за президент от ВМРО доц. Милен Михов, който е бил уволнен от Великотърновския университет обясни защо се е стигнало до тази ситуация.

„От дълго време водя война с ректора на университета, защото той наложи управление на страх, подчинение, заплахи и уволнения”, каза той пред Нова телевизия.

Още по темата

Михов припомни, че преди 3 години е изпратил сигнал до прокуратурата за обучението 175 на италиански граждани за придобиване на учителска правоспособност.

„Сигналът е за формално провеждане на обучение и на практика печатане на свидетелства за учителска правоспособност в България за италиански граждани, които никой не е виждал”, каза доц. Михов.
„Подаването на сигнала беше мой граждански дълг. Знаеш, че това ще има реакция за мен. И първия ден, в който се върнах след мандата ми като депутат, бях уволнен. Подал съм жалба в съда във Велико Търново”, обясни той.

Той категорично отхвърли обвиненията за „обръчи от фирми на ВМРО”, участвали в ремонтите на университета.
„В заповедта ми за уволнение няма нищо подобно”, каза доц. Михов. В нея бил написан като мотив за уволнението му подадения сигнал до прокуратурата и МОН.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм завършила английска филология във ВТУ и твърдя, че това е изключително долнопробен и неприятен университет. Почти само лоши спомени имам. Ръководството са доносници на ДС от 1989 до сега и много свиват от ремонти. Ако чуете за скарване там да знаете, че се карат кой да свива от ремонти. Има и схема с частно издателство за учебници. Ако имат интерес от вас ще ви се подмазват, ако не ще ви пъдят, външен човек.
49
1
 
12
 
! Отговори
123 преди 2 години
Нищо изненадващо.Имах колега завършил ВТУ - все едно е с 8 клас.Братовчед с диплома от УНСС - не стъпваше там.Позната с тапия от Свищов- хвалеше се ,че отива до там само да препише на изпит..Жалка работа.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб бате, където пипнеш мършаа
47
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Само казвам 68....Кобрата и брат му завършиха и СУ специалност право. След време може и някакъв пост да им дадем освен това са и офицери от запаса на Българската армия!....Кобрата е с невероятно богат български език а пък интелекта му надвишава този на Айнщайн!:))))))) Няма как да го не забележиш!:))))))))))))))))))))))))))))
46
0
 
12
 
! Отговори
преди 2 години
Навремето Лучано (вече в качеството си на министър) завърши Финанси в УНСС. Водеше се в нашия поток, но веднъж не го видяхме ни на лекции, ни на упражнения.
45
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да е само във ВТУ,кобрата завърши бакалавър и магистър в нса без да стъпва там.
44
2
 
2
 
! Отговори
Зак преди 2 години
Дистанционното обучение съществува от години, напоследък е и задължително. Откак са въведени пЪндемичните ограничения на студентите буквално се забранява да стъпват в университета.
43
0
 
12
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
После се учудваме , КАКВИ ХОРА НИ УПРАВЛЯВАТ !Ами такива , неграмотни мутри и мутрЕСИ !
42
0
 
8
 
! Отговори
няма спасение преди 2 години
Чапа: "България е прокълната държава , населена с прокълнати люде'' !Какъв е тоя ГЕН , какво е това чудо , все по-опростачени станахме !
41
1
 
4
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
Такива ''неща'' които се случват ВЕЧЕ в България, не е ли ''нормално'' , ''позитивно'' , ''лансирано'' , издигано в ''култ'' ,.. с една дума , ОПРОСТАЧВАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И НА ЦЕЛИ НАРОДИ ,... ЗАМЕНЯНЕ НА ЧОВЕШКИТЕ ЦЕННОСТИ С Ф-А-Л-Ш-И-В-И .Политизирането на всички държавни институции , дори и в СЪД. СИСТЕМА , затриват ценностите , превърнаха в ПОСМЕШИЩЕ доказани светила в науката и културата в България ,... загубихме човешкият си облик , на човеци ...
40
0
 
6
 
! Отговори
478 преди 2 години
Нещо не е убедителен тоя доцент.
39
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивайте си при Путин,убиеца на Русия.
38
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шпиони,манипулатори и доносници.Това сте вие от патриотите.Жалко,че се пишете за патриоти.Заради вас намразих тази дума.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано по-бързо забравим,че е съществувало това нещо,създадено от олигархията.
36
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продажници от ВМРО.С доноси мислят,че ще успеят пак до Влас за да крадат до безкрайност
35
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продадохте държавата на руската мафия .Ало до осмици в ДС и настоящи.От ГЕРБ ли му казали да напише донос срещу Универзитети.Сега отново не се срамувам публично да лъже.ГЕРБ и ВМРО са партии ,на които не им трепва окото когато лъжат.
34
0
 
1
 
! Отговори
кофти преди 2 години
До До Веляча... Е ние , все ще се сравняваме с Европа , само по НАЙ-НЕГАТИВНИТЕ ПРИМЕРИ ЛИ ?
33
0
 
2
 
! Отговори
нали ! преди 2 години
До Анонимен... Май , май , ....говорит Тв-СЕВДА , от Банкя !
32
0
 
7
 
! Отговори
ИзвинетИ , амЪ: преди 2 години
Какво значи ''давали'' ,... не е ли --- ПРОДАВАЛИ ?Не ни првете на балъци ?По-добре кажете каква е МИЗАТА , ...КОЛКО ЕВРА Е СТРУВАЛА ЕДНА ДИПЛОМА .Това ли е новият термин - ''давали'' , вместо ---ПРОДАВАЛИ ?ТАя държава все ни изненадва с нови и нови неща , затова сме и най-КОРУМПИРАНАТА ДЪРЖАВА , КОРУПЦИЯ , ДО МАРС !И другото , кой е виждал РОМИ В УЧЕБНИ АВТОМОБИЛИ , .. В СЪЩОТО ВРЕМЕ 99.9 % ИМАТ КНИЖКИ ЗА ПРАВОУПРАВЛЕНИЕ НА МПС . До кога ще си затваряме уЧИТЕ ?
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говори Радио Москва.