Асен Василев: Влизаме в състезанието, за да сме първи

Не ме блазни позицията на министър-председател, заяви той
13 окт 2021 10:15, Ния Христова
290
 
От партията "Продължаваме промяната" имат готовност да бъдат първа политическа сила. Приоритетите на коалицията ще вклюват спирането на кражбите, събирането на данъците и инвестирането им в системите на образованието и здравеопазването. 
 
Това обясни Асен Василев в интервю за Bulgaria ON AIR.
 
С Кирил Петков заедно са избирали водачите на своите листи, сред тях е и рапъра Ицо Хазарта.
 
"Гледахме хората да имат битие извън политиката, да не са зависими от партийна или политическа работа. Те трябваше да са от местата, където се кандидатират, и да не са прескачали от партия в партия. Да са хора с добра репутация в града и общността", обясни бившият финансов министър.
 
Социологически проучвания сочат "Продължаваме промяната" като втора политическа сила. 
 
"В едно състезание влизаме, за да сме първи. Дали ще станем, зависи от избирателите", категоричен бе лидерът на ляво-центристката коалиция.
 
Василев изброи и част от основните приоритети на "Продължаваме промяната":
 
"Първо, да се спрат кражбите. Второ, не трябва да се пипат данъците, а да се събират. Трето, когато съберем данъците – ние имаме много ясна идея как тези пари в бюджета да бъдат инвестирани. Те трябва да бъдат инвестиране в подобряването на качеството на образованието и здравеопазването".
 
"Истината е, че в момента, ако ви трябва добро лечение в България и нямате пари, шансът да получите такова е много малък. Не е нормално медицинска сестра да получава 1000 лв. заплата, а директор на болница – над 120 хил. лв.", изтъкна бившият финансов министър.
 
Той коментира и президентските избори:
 
"Подкрепяме Румен Радев по 2 основни причини. Първо, той доказа, че за него България е над руските, над американските и над германските интереси. Второто нещо, което той показа, е, че има смелостта да даде възможност на независими хора, да им даде свободата да спрат всички кранчета", заяви Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Като финансов министър съм най-компетентен. Не ме блазни позицията на министър-председател. Тя по-скоро би била голяма отговорност, която не съм сигурен, че бих поел", призна Василев.
 
"След 4 години, като погледнем назад, да кажем, че свършихме добри неща и да имаме България, с която всички да се гордеем", завърши лидерът на "Продължаваме промяната".
 
Гледайте цялото интервю във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предните избори тук в Испания, гласувахме за Слави и той победи. Този път ще гласуваме за Петков и Василев. Предполагам, че те ще спечелят изборите, защото вота на Българите в чужбина е определящ. А този път от чужбина ще гласуваме за ПП.
152
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
149 плашиш ни със саморазправа ли? Статията е за мнението на тоя Асенчо че щяли да станат първа сила. Явно не четеш щом заплашваш. И явно не осъзнаваш, че като говори за ПП, говори и за Кирил. Или той вече не е част от тая партия? Хайде биячо, прочети статийката и после ни кажи как с юмруци, заплахи за саморазправа и с нарушение на Конституцията ще докараш ново и законно правителство! Давай. Покажи ни като ни пребиете и смелите в Белене каква ще стане държавата.
151
3
 
2
 
! Отговори
Генерал преди 2 години
Крайно време беше да почнем да строим технотронно общество, стига вече с тоя комунистически капитализъм . 30 ГОДИНИ СТИГАТ, ВРЕМЕТО Е НАШЕ!
150
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Дойде един Месия с :Ще вискъсам ***, сега тези с Големите топки ще го разпорят!
149
3
 
15
 
! Отговори
До 138 Анонимен преди 2 години
Добре де разбрахме че им кражби но защо мериш с двоен аршин.Като министър на икономиката в Служебното правителство през 2013 Асен Василев е отклонил 27 милиона което беше точно описано как е станало.Същия този човек който в България има имущество само една гарсониера в София през 2015 открива Офшорна фирма с основен капитал и 50000акции на негово име.Тази фирма е само една от многото в които е участвал и е въртял над 50милиона евро.Много кадърен човек закрил фирмата преди да стане Радев министър
148
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
150, то и царя дойде в БГ и я източи за да си плати заемите към арабските принцове, та викаш що и на Асенчо да не му платим дълговете. А на Кирил вече ги платихме към албанската мафия. Абе богат народ сме, всеки мошеник може да дойде да краде от хазната, че да си плати дълговете. Я стига сме яли хайвер на закуска и бабите ни са миткали по света, да помогнем на изпадналите в беда да си платят дълговете. Само че докато го правим, все крадци ще идват да ни спасяват.
147
1
 
15
 
! Отговори
МИШО К. преди 2 години
ако са ни преброили и сме 5 милиона, както твърди поредния ан.алфабет то тогава тези избори които бяха през април и през юли са здраво фалшифицирани с машинките, защото няма начин да гласуват 3 милиона, избирателната активност да е под 50%, а един милион са непълнолентните през 2021 година
146
1
 
6
 
! Отговори
До 148 преди 2 години
Никой не казва че всчико е било на ред, но ми омръзна от опорки които могат да бъдат лесно оборени с цифри стига да се научиш да ги четеш, нещо което явно ви липсва след като твърдите, че сме пет милона, ама то от човек с интелект на глухарче не може да се иска повече. НЕ искяах да обидя глухарчето.
145
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
147 що за аналогия с 8 септември 1944? Искаш нещо да ни кажеш ли? Например, че интелигенцията ще бъде избита с куршум в главата? Или че говорещите няколко езика ще бъдат метнати в Белене и Скравена? Искаш да кажеш, че про сти комунисти ще заповядват на интелигентни хора, защото са с червена книжка? Та какво искаш да ни споделиш с тази аналогия?
144
6
 
18
 
! Отговори
чисто и просто преди 2 години
Ако ги изберем, Василев ще се разплати с Англичаните с пари на българския данъкоплатец за да прекратят делото поради удовлетворяване на иска. Канадеца ще промени конституцията за да няма състав на престъпление и готово! И след това България ще се управлява от хора с чисто съдебно минало . . .
143
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕБАВИТЕ, СТАТИЯТА Е ЗА КОКОРЧО, ОПОРКИТЕ ЗА КАНАДА СИ ГИ ЗАВРЕТЕ...ДА НЕ ПОЧВАМ ЗА ЦЦ...
142
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я ДАЙ СТАТИСТИКАТА ЗА НЕВЕРОЯТНИТЕ УСПЕХИ НА ББ - КОЛКО БЯХМЕ ПРЕЗ 2010 ,ЧЕ СЕГА НИ ПРЕБРОИХА 5 МЛН???
141
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев може да поздравите още сега с победата. И не защото само лъжци са опонентите му, а главно, защото след толкова ровене и съчиняване на нови биографии - НИЩО ! НЕ Е КОРУМПИРАН! ПП - първи и след това се нареждат битите за трети път Герб...ДА ГЛАСУВАШ ЗА ГЕРБ Е ВСЕ ЕДНО ДА СИ КУПИШ ФАБРИКА НА 8 СЕПТЕМВРИ ! Зная, че на някои не им изнася, но свиквайте ! Ако сте кадърни кадри, няма да ви уволнят. Ако не се краде или поне по-малко щяхме да живеем много добре.Бойко сам си е виновен ! Провали се!
140
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КС доказа че е ненужен. Тия хора получават огромни заплати за да защитават Конституционния ред в държавата, а се оказа че не го правят. Защо да поддържаме съд, който не си върши работата? И първокурсник ще каже ясно, че Кирил е бил противоконституционен министър и че има явно потъпкване на върховния закон. Защо хора с по 30 г юридически стаж мълчат? Некадърни ли са или са корумпирани? Което и от двете да е, ясно е че вече няма КС. Унищожихте последния бастион на правото. Браво комунисти!
139
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ББ НАРУШАВАШЕ КОНСТИТУЦИЯТА - НЕ СЕ ЯВЯВАШЕ В НС, И КОМАНДВАШЕ ТОЙ, А НЕ НС!
138
3
 
17
 
! Отговори
До 134 преди 2 години
Вие или сте *** или не разбирате какво ви казват хората. Никой не упреква Петков, че е канадец, а че не СПАЗВА КОНСТИТУЦИЯТА. И всеки може да сгреши, но когато си сгрешил ако си честен и си мъж излизаш и казваш, извинявайте сгрешил съм, а не да оспорваш Конституцията и да не я зачиташ. Как ще правиш правова държава ако не зачиташ Конституцията, това е като да правиш честен бизнес с лъжа. Няма бивши пяници и измамници и ако не сте го научили ще го научите по трудният начин като с Бареков.
137
3
 
17
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Продължаваме подмяната-партия за наивници!Нищо добро не ни очаква с тези нереализирали се в чужбина Мошеници.
136
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За вас ще гласуваме Асене! Вие наистина сте за промяната! Казахте предостатъчно за разлика от Слави! И направихте доста! Ще ви подкрепим!-:) Успех!-:))))
135
4
 
16
 
! Отговори
МАКСИМ ГОРКИ преди 2 години
е понеже сме НА ДЪНОТО, та за това 2/3 от българите ходят в Гърция по 3-4 пъти годишно, до Истамбул на пазар и зейпазар И Т.Н. и тъй нататък, някой да не си помисли за Слави
134
3
 
16
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
И-иоти, Явно се надате на машинките. Задължително броене на отрязаците.