Асен Василев: Влизаме в състезанието, за да сме първи

Не ме блазни позицията на министър-председател, заяви той
13 окт 2021 10:15, Ния Христова
290
 
От партията "Продължаваме промяната" имат готовност да бъдат първа политическа сила. Приоритетите на коалицията ще вклюват спирането на кражбите, събирането на данъците и инвестирането им в системите на образованието и здравеопазването. 
 
Това обясни Асен Василев в интервю за Bulgaria ON AIR.
 
С Кирил Петков заедно са избирали водачите на своите листи, сред тях е и рапъра Ицо Хазарта.
 
"Гледахме хората да имат битие извън политиката, да не са зависими от партийна или политическа работа. Те трябваше да са от местата, където се кандидатират, и да не са прескачали от партия в партия. Да са хора с добра репутация в града и общността", обясни бившият финансов министър.
 
Социологически проучвания сочат "Продължаваме промяната" като втора политическа сила. 
 
"В едно състезание влизаме, за да сме първи. Дали ще станем, зависи от избирателите", категоричен бе лидерът на ляво-центристката коалиция.
 
Василев изброи и част от основните приоритети на "Продължаваме промяната":
 
"Първо, да се спрат кражбите. Второ, не трябва да се пипат данъците, а да се събират. Трето, когато съберем данъците – ние имаме много ясна идея как тези пари в бюджета да бъдат инвестирани. Те трябва да бъдат инвестиране в подобряването на качеството на образованието и здравеопазването".
 
"Истината е, че в момента, ако ви трябва добро лечение в България и нямате пари, шансът да получите такова е много малък. Не е нормално медицинска сестра да получава 1000 лв. заплата, а директор на болница – над 120 хил. лв.", изтъкна бившият финансов министър.
 
Той коментира и президентските избори:
 
"Подкрепяме Румен Радев по 2 основни причини. Първо, той доказа, че за него България е над руските, над американските и над германските интереси. Второто нещо, което той показа, е, че има смелостта да даде възможност на независими хора, да им даде свободата да спрат всички кранчета", заяви Василев в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Като финансов министър съм най-компетентен. Не ме блазни позицията на министър-председател. Тя по-скоро би била голяма отговорност, която не съм сигурен, че бих поел", призна Василев.
 
"След 4 години, като погледнем назад, да кажем, че свършихме добри неща и да имаме България, с която всички да се гордеем", завърши лидерът на "Продължаваме промяната".
 
Гледайте цялото интервю във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


290
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Не си разбрал, Канадеца е с двойно гражданство и е знаел, че нарушава Конституцията още преди назначението му за министър, което показва, че е лъжец и измамник. Като се разбра, че е нарушил Конституцията и чл. 313 НК започна да обвинява Конституцията...Конституцията била виновна, че е лъжец и измамник??? А, най-гнусни са вярващите лелки и платените ***, които подкрепят Канадеца и Кокорец Педалов, едните от старческо слабоумие, другите за пари... Ти от кои си???
132
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хвърлих един поглед и не мога да повярвам хахах Какви хора сте останали в БГ не зная...Как един не се вълнува, абе как така Пеевски мултимилиардер излиза от нЕкакви кутии, това доведе до загуба на изборите в Чехия на Бабиш, Курц си подаде оставката....При нас колкото повече кражби излизат наяве ние ги кандидатираме да ни управляват. Ровиха за Борисов - нищо. Ами не е корумпиран и не се вписва..Балтов и ангелов - крали, хайде политици. Кирил бил канадфец, а Карадайъ какъв е??? Смях и позор! Срам
131
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно ако Асен беше министър в ЮК, а Кирил в Канада и сътворят глупостите с цените и срива на икономиката, както го направиха тук, дали щяха толкова нагло да говорят че искат да са първи? То и Слави говореше същото де, ама той поне си е наше селянче. А тия са с международни претенции. А ако Кирил нарушеше Американската Конституция дали щеше да се хили така или вече щеше да е с раирана пижама в Гуантанамо? Само питам!
130
4
 
19
 
! Отговори
До 129 преди 2 години
Ок Средна заплата януари 2010 614 лв, => 2107 г 995 лв по данни НСИ за 2019 още няма ясни данни. Цена на Жилище в София Гео Милев 2010 г => 860 евро на кв. м. => 2019 1650 евро на кв. метър и няма жилища дори на зелено. Ами как се плащат такива цени сега ако си беден , ако си последен в Европа и т.н опорки. Не казвам че сме добре, ама стига само глупости как ГЕРБ ни докарал до дъното. Само комунистите ни докарават там и пак те сега с тези двамата ще ни докарат там. Ама вие не слушате.
129
4
 
21
 
! Отговори
НАДЗИРАТЕЛ преди 2 години
Кокорчо не е лежал все още в английски затвор, тепърва ще лежи, ако не се откупи и за това драпа към голямата политика... пардон към големите пари
128
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОКОРЧО ИМАЛ ОФШОРКА, ДОКАТО БИЛ В ЧУЖБИНА?Д А НЕ Е КРАЛ ДАНЪЦИ ОТ БГ БЕ, УМНИЦИ КАУНЕСТИ?
127
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТА ВИКАШ КОКОРЧО В КОЙ АНГЛИЙСКИ ЗАТВОР ЛЕЖАЛ?
126
14
 
0
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Успех и дано намерите достатъчно от това, което търсите.
125
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Аз пък чакам...Няма нужда да чакаш. КС забави решението си до момента, в който Канадеца стана кандидат за депутат, а Фигурантов кандидат за втори мандат... и вече имат имунитет.
124
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕДИНСТВЕНАТА АТАКА КЪМ КИРЧО Е, ЧЕ Е КАНАДЕЦ! КАКВО БЕЗДАРИЕ! НЯМА С КВО...
123
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** тея двамцата верно ли не са били в истинския харвард. аз се чудих как такива селски кестермета са ги допуснали и кой е ходатайствал и им е плащал масрафчето а те мили на некв самър скул или на някоя онлайн платформа се регистрирали... те за това и са таквиз шмекерчета на дребно, некадърници дошли да лочат тука на държавна копанкя. лъжци харвардски, покажете си дипломите бре.
122
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя другар гербер кара като *** през 1990 - фалба за БВП в сравнение с 1939..апропо лесно е д а се сравняваш с 2010 - световната депресия!
121
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Погледнете колко е разумна д-р Дариткова ! Разбра, че Герб е влак, който върви назад и трябва да си много болен мозък да заложиш на губещите. Герб никога повече няма да са монопол. Независимо на кое място са в изборите. Борисов е минало и ЕС И Вашингтон му го показаха ясно. Както показаха и на нас, че корупцията като наложен модел на управление, не се толерира.
120
3
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Така е Асене, но трийсетте Ви процента още не са програмирани в машините на Мадуро ... Ти кой го играеш от "Неопетнените", да не си Сивият червей с финансовите измами и офшарките си ... ?!
119
1
 
2
 
! Отговори
ДО 124 преди 2 години
МОЛЯ ДА НАПИШЕШ И СР.ЗАПЛАТА И ЦЕНАТА НА ЖИЛИЩАТА В 2010 И В2019, СЪЩО ТАКА!
118
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
115 наричаш то луп хора, които показаха в медиите извънсъдебното споразумение на тоя крадец от снимката и наивно вярваш на човек който е ограбил партньора си. Щом е ограбил някой с който е имал договор, дали ще ограби теб, с който няма нищо? Или има? Който може да окраде онзи с който е работил рамо до рамо, ще окраде всеки един от нас. Онзи, който гази Конституцията, ще погази всеки закон. Запомнете го. И за Слави ви предупреждавахме, и тогава ни обиждахте. Но излезе, че сме прави.
117
2
 
3
 
! Отговори
harvardtutka преди 2 години
ке направим българия канадата на балканите. мъшки бракове, да мога и аз малко да профитирам, права за баджанаците бежанци, да додат малко да опрашат момите, вие българите сте много импотентни. аз ходим събираме генгбенгъри и аз от бежанец кънтри клубовете из страната. като макяроня. големи, сърни, натопорени....да живее кралицата. и марк трудо, и той от нашите лево уклонени.
116
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
АНТИ КАНАДЦИТЕ, АБЕ НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ БЪЛГАРКАТА СТАЛИКНА БЕ?
115
1
 
19
 
! Отговори
хора внимавайте! преди 2 години
Малко знаещите са по-опасни от незнаещите. Тези хубавци са завършили задочни курсове по интернет които са предназначени за запознаване с материята но не са академично образование просто защото не са завършили пълния курс на обучение. Това е нещо като базисните курсове на СофтУни, които след като завършат с определена оценка над 4,00 се допускат до Фундаменталния курс. А, след Фундаменталния курс има и курс за напреднали. За мен това са хора завършили ПУЦ на Харвард.
114
3
 
6
 
! Отговори
До 112 преди 2 години
Ако наистина сте собственик на фирма в което се съмнявам и ако боравите с числа, моля да ни напишета какъв е бил БВП на България през 2010 г. и каккъв е през 2019 г. Моля също така да ни напишете каква е била фирмената задлъжнялост в тези две години. Моля да ни посочите данни колко километра пътища е имало пак в този период, моля да погледнете статистиката за покупателната способност на българина за този период, моля да ни кажете каква е била разликата в цените на жилищата тогава и сега. ОПОРКИ