Сачева: Бихме подкрепили правителство с друг мандат

Ще търсят възможност за диалог с партиите от ЕНП
14 окт 2021 14:11,
66
Сачева: Бихме подкрепили правителство с друг мандат
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ би подкрепила правителство с друг мандат. Може да остане и силна опозиция, обяви бившият социален министър и ексдепутат Деница Сачева.

"Ще търсим отговорното поведение към гражданите, да има действащо Народно събрание и изпълнителна власт, за да има стабилност в страната", поясни тя пред БНР.

"ГЕРБ тръгват към изборите с намерението да са по-силни от хаоса. Ние сега ние се намираме в много различна ситуация - имаме политическа, ценова и здравна криза. Смятам, че хората нямат повече време, затова ние трябва да предложим правителство, което да върне времето, в което имаше ясна отговорност и в които се предлагаха повече решения, отколкото проблеми", коментира Сачева.

Още по темата
"Ние неведнъж сме правили коалиционни правителства. Моделът е ясен - на масата да се поставят всички проблеми, политиките, които трябва да се водят и да се търсят партиите, с които те да се проведат. Ще търсим възможности за диалог с партиите от формата ЕНП, а не БСП и ДПС.

Това може да е част от"Демократична България", ние имаме допирни точки с тях. Това, че те към момента излагат единствено съдебната реформа на преден план, не означава, че ние в съдебната реформа имаме големи различия. Ние искаме да се говори за цялостна съдебна реформа, а да се говори за личности, а къде да се мести Бюрото за защитени свидетели", поясни още Сачева.

По думите ѝ страната се намира в криза и трябва да се започне да се говори по конкретните теми - пандемията, Планът за възстановяване и устойчивост, въглищните централи.

"За мен е много по-важно какви мерки ще се предвидят, така че да можем да заменим мощностите, които се затварят, защото самото договаряне на една имагинерна дата на практика не означава, че проблемът е решен, напротив -  проблемите тепърва започват", заключи бившият социален министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
0
 
! Отговори
иван преди 2 години
на дпс? или на герб? шизофрения...
42
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая пък кой и пита
41
5
 
3
 
! Отговори
гост преди 2 години
Кой те пита за каво и да било.
40
9
 
5
 
! Отговори
Би преди 2 години
МАрш от хоризонта!!!!!!!
39
5
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Алекс Без общи приказки, БСП! Кажи конкретно какви безчинства герберски искаш да отидат на съд - то тези служебни правителства обърнаха всичко за да открият нещо такова, но уви - престъплението на Герб, което дадоха в съда в Брчксел е: недостатъчен контрол на язовирите! Сме.шки /защото и на мен, дето нищо не разбирам от съдилища,ми е ясно, че ще загубят делото/! Тези хора от злоба и мръсотия са готови да похарчат и последния народен лев - какво тук значи някакъв си народ, значи...Срамота!
38
2
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Според мен, наистина трябва да се действа бързо по отношение на енергетиката ни. Топлоцентралите трябва да се трансформират във вятърни централи, водни централи, слънчеви електроцентрали - трябва да се търси за всяка топлоцентрала по отделно най-доброто решение за завъртането на ротора там...Няма какво да му се мисли! Трябва да се спасява климата, а това не става само с мислене, нужни са спешни умни и обмислени действия!..
37
7
 
8
 
! Отговори
КОФТИ преди 2 години
Герб доказаха какво НЕмогат , такива са и резултатите :България на всички последни места в ЕС , по всички показатели , най-бедна и най-корумпирана държава! Вече 32г., И футболът ни все надолу , и сега : А след мъглата ,... пак мъгла !
36
1
 
4
 
! Отговори
Култура ми Янков преди 2 години
"Господи помогни на България'' ,... щото другите са заети с частните си интереси !
35
2
 
6
 
! Отговори
ПРАВИЛНО ! преди 2 години
До предложение... Също И : Да се премахне от Конституцията текста :"Здравеипазването в България е БЕЗПЛАТНО'' !
34
7
 
2
 
! Отговори
Да , ама не ! преди 2 години
Герб пак номер 1 ,... амЪ нЕма файдЪ , оти да си съсипвам гласЪ !
33
3
 
4
 
! Отговори
предложение преди 2 години
Вече 30 години слушаме думите реформа и популизъм от политиците. Крайно време е да се забрави използването им.
32
6
 
6
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Какви ''гениални'' мисли , баш като на ''вожда'' си !И тая , не разбра ли че вече е госпоДжа -никой , каква и коя е тя ?Няма нужда от нейните препоръки !
31
5
 
11
 
! Отговори
Спеца преди 2 години
Лелеее, тия от ГЕРБ ,как лазят, как се мазнят някой да ги приюти?А още не са се разграничили от тартора си и верните МУ лакеи!Вашата така няма да стане!
30
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господи, помогни! Искат да се връщат на власт!
29
7
 
14
 
! Отговори
иво преди 2 години
Никой не иска с гербаджийските крадци.Ако мислят,че без съд и затвор ще се разминат много се лъжат.Народа няма да го допуснем.
28
6
 
14
 
! Отговори
стадо и мърша преди 2 години
Сачева и Деса Дуловска са несъпоставими по човешко излъчване.Сачева е рядко сполучливо попълнение за герб.
27
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жената е поне образована.Сутринта се изказваха маса политици.Само тя произнасяше правилно думите-ще видим,ще покежем и.т.н за разлика от останалите,които мякаха-ше видимЕ,ще покажемЕ ...
26
5
 
5
 
! Отговори
ПСИХОТЕРАПЕФТ преди 2 години
Много топъл поглед има тази женица
25
7
 
3
 
! Отговори
Якубов преди 2 години
Деницо, ето ти един проблем на масата- комшията си направи дърводелцих цех у тях и сега по цял ден нямам мира. *** туй за теб е дребна работа нали - важното е матряла да има работа да не хленчи за помощи, а на мен че ми се е б а в а спокойствието и нищо не мога да направя по въпроса ти е през оная работа.
24
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия за какви се мислят още?!-:)))) Боже боже!