Проф. Огнян Герджиков: Кирил Петков не е нарушил Конституцията

Бившият служебен премиер не очаква ожесточена битка на изборите
Обновена: 17 окт 2021 21:21 | 17 окт 2021 21:11, Нели Христова
366

"Отношението между два субекта на българското право не може да зависи от трета страна - дали и кога ще отпише гражданина от канадско гражданство. Ако тя не отписва, ние сме в състояние на васалност. Кирил Петков не е нарушил Конституцията, ако го е направил в писмена форма с нотариална заверка на подписа адресирано до Канада." Това заяви проф. Огнян Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Конституционният съд се бави с решението по казуса, тъй като вероятно има вътрешни разногласия.

"Не мога да си представя президентът Радев да знае, че нещо не е редно и да го направи", добави бившият служебен премиер.

Проф. Герджиков не очаква ожесточена битка по време на предизборната кампания за два вота на 14 ноември. Очаква нормална политическа битка в рамките на правилата и е оптимист за съставянето на кабинет след изборите.

Той определи като свеж полъх появата "Продължаваме промяната" и посочи, че партиите, които не съставиха кабинет след изборите през април и юли, са били скъсани на парламентарния изпит.

"В президентската битка има две основни и достойни фигури - президентът Радев и Анастас Герджиков. Вероятно ще отидат на балотаж", посочи проф. Герджиков, който не очаква кандидатурата на Мустафа Карадайъ да повлия особено на вота.

Оптимист е за съставянето на кабинет след изборите на 14 ноември и има големи очаквания към "Продължаваме промяната". ГЕРБ щели да спечелят изборите, но никой нямало да иска да се коалира с тях.

"Станаха малко като прокажена партия и ще се премине към втората политическа сила "Продължаваме промяната". Много близо след тях ще бъде БСП, ще се представят по-добре от предходните избори", смята проф. Герджиков.

Според него от ИТН са показали неопитност и са допуснали груби политически грешки с недалновидни ходове. Той не ги вижда преди четвърто място след вота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


366
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
295 Има много млади и способни българи, Петков не е единственият. Но те имат друга съдба, особено, ако имат двойно гражданство. Те не лъжат в декларации и не стават министри, в разрез с конституцията. Защо, само за Петков да има изключение? Той богопомазан ли е? Защо ни убеждават, заради него, че няма нарушение на конституцията, като има такова?
259
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Герджиков удобно, пропуска една важна подробност, а тя е, че независимо от нотариалната заверка, ако отказът от канадско гражданство не е изпратен, не струва, колкото хартията, на която е написан. После, и да е подаден, винаги може, да бъде оттеглен от подателя, докато трае процедурата. А тя е, изпращане на решение, от властите в Канада, че официално, лицето вече не е канадски гражданин. Жалко е, когато юристи, се изказват некомпетентно, или явно, защитават "любимец 13" Кирил Петков.
258
4
 
15
 
! Отговори
БГБГБГ преди 2 години
Aбе, преди 1г. подадох нотариано заверена деклараци, че се отказвам от брака с жената, като и харизвам всичко ама още се водим семйство!
257
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко сте плоскодънни,неам думи.Представям си,ако научехте,че е искал да стане канадски гражданин,но са му отказали.Щяхте да залеете всичко с исказвания-ето,не е достоен,за това не са го приели...Млад,способен човек,такива приемат.Нека кандидатства някой чичак шкембелия,дето не е прочел една книга.Изобщо няма да го допуснат до интервю.
256
1
 
10
 
! Отговори
ИЛЕ преди 2 години
За Атанас Герджиков съм напълно съгласен.Дори академичният език не му помогна да се оправдае,защото не всичко е език,а жестове,мимики,шушумигане.А неговите защитници да отидат при него да ги научи как се пише корумпирЪн...
255
6
 
19
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
КОГА ПАДНАХТЕ ОТ ВИСОКО,ПРЕДИ ТОВА ИЗКАЗВАНЕ ИЛИ СЛЕД НЕГО---------------------------Г-Н ГЕРДЖИКОВ ПАРИТЕ НЕ МИРИШЪТ,НО ВИ ЛЪСВА КОЛКО СТЕ КОРУМПИРЪН
254
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялата подробна процедура по отказването от канадско гражданство е налична в интернет :"Renunciation of citizenship under subsection 9(1) of the Citizenship Act". Много условия се проверяват от различни служби до финалното одобрение на искането и издаване на съответния сертификат.В случай на неизпъртение на някое изискване това може да бъде отказано.И ясно е определено, че прекъсването на канадското гражданство е от датата на издаване на сертификата или упоменатата в него дата, ако има такава
253
11
 
24
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Проф. Огнян Герджиков е напълно прав! Кирил Петков не е нарушил Конституцията - той е извършил престъпление по НК като умишлено е декрарирал неверни данни с цел лична облага! Конституцията е нарушена от Румен Радев, и то няколко пъти! Първо, като е подписал указа с името на Кирил Петков в него и второ, като не го е уволнил незабавно, когато стана публично известно, че е канадски гражданин! А и двамата заедно са КЛЕТВОПРЕСТЪПНИЦИ!
252
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 31Ти *** ли си или да.Гражданство и брак са различни неща.Когато прехвърляш имот не се ходи в съд,а при нотариус и сделката се отразява в агенция по вписванията.При брака има семейна общност,деца...родителски грижи,по-сложно е и затова се минава през съд.
251
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
доводите биха били правилни, ако едното от двете гражданства е приоритетно, или ако насилственно е станал канадски гражданин, а то не е така и въобще разсъжденията са меко казано абсурдни
250
1
 
7
 
! Отговори
Дядо Йоцо гледа преди 2 години
така си е! не сме васална държава на Канада, но този който се Е КЛЕЛ В КАНАДСКАТА КОНСТИТУЦИЯ е предвидено ПРИ ОТКАЗ ОТ КЛЕТВАТА да си получи една хартийка за да може да избрише
249
7
 
5
 
! Отговори
Аманотобясниния преди 2 години
Когато фактите говорят и боговете мълчат.Герджиков е завършил юридическия факултет на СУ,отличник,професор,не се съмняваме в неговите качества.Проверете си Гешев,който е завършил някяква школа към милиционерско училище,на която дипломите се признават до 1992г.А на него са му дали фалшива диплома през 1992г,когато е отменено такова дипломиране.Гледайте гредите във вашите очи,а не сламките в чуждите.
248
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
със същи успех, аз мога да подпиша нотариална декларация че се отказвам от жена си и вече не съм и съпруг:))) нали Герджиков, ама си един ***, през девет планини в десета ще ходиш само и само да извадиш доводи за това, за което са ти платили:) ЦИРКАДЖИЯ
247
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а то Герджиков казва това за което му се плаща, лошото е че обикновенно когато вземе становище то се възприема за правилно и вероятно това изказване е подготовка за оправданието на Кирчо, жалко наистина
246
6
 
9
 
! Отговори
Минаващ преди 2 години
Ясно. България не е васална на Канада. България е свободна, независима държава. Кога Канада приема Петков за нейн гражданин си е нейна работа. Канадска работа, не българска. Законите на Канада не важат за България. Не сме им васал. За нас е важно свободно волеизявление на лицето (Петков) и кога е върнал другия паспорт(канадския).
245
4
 
5
 
! Отговори
ALi G преди 2 години
или е съвсем оглупял Герджиков или е прибрал пара от Чоко и Боко.. Това е двустранен акт, както брака и подобни съглашения...Има процедура и условия които трябва да се справят..***!
244
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Отношението между два субекта на българското право не може да зависи от трета страна - дали и кога ще отпише гражданина от канадско гражданство. Ако тя не отписва, ние сме в състояние на васалност.", Със същия успех може да кажем и обратното, а именно че отношенията на два субекта на канадското право не може да зависи от трета страна, дали тя има ограничение за заемане на длъжност от хора с двойно гражданство, двете гражданства са равнопоставени, нито едно от двете не е водещо и приоритетно
243
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
глупости, сещам се за становището на Герджиков за джирото на Левски и за становището му по отношение на абсолютната давност, жалкото е че подобен човек се възприма като някакъв авторитет
242
3
 
4
 
! Отговори
Учи, учи и пак учи! преди 2 години
правото в цивилозавинети стра е ФОРМАЛНО, който иска да е друго ей къде е Афганистан или Северна Корея... между другото ако Кирил Петков го беше направил този номер в Афаганистан до сега да са му отрязали ръката с която е подписал, ето това е неформално право, за което пледира Оги Герджиков
241
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо не е сключил брак с Канада и няма какво да дели с нея.Нито иска да и завещае апартамента си,ако има такъв.Нито е роб,нито васал на Канада,та да и плаща данъци.