Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел

Министър Кацаров е един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията, смята кандидатът за президент
23 окт 2021 16:12, Красимир Ангелов
388
Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на предстоящите на 14 ноември избори проф. Анастас Герджиков заяви, че ако бъде избран за държавен глава, основен приоритет за него ще бъде да отстоява националния интерес.

"Това е една от най-важните отговорности на президента“, заяви той при посещението си във Велико Търново. Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че на този етап това не се случва дори и в отношенията с европейските ни партньори и допълни, че „по собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония".

Още по темата
"България трябва да е пълноценен член на Европейския съюз, но трябва да отстоява националния ни интерес и да покаже достойнство и гръбнак", категоричен е ректорът на Софийския университет.

"Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите", смята проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС.

По думите му на такава среща българският президент "би трябвало не да слуша безмълвно Ангела Меркел, както призна самият Радев".

"„Трябва да обясним и да отстояваме българската позиция. Единственото, което искаме, е спазването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а това означава и спазване на европейските ценности. Вместо да допускаме противопоставяне на България на останалите страни-членки по този въпрос, следва да убедим страните-членки, че не България, а Европейският съюз трябва да постави това изискване към Република Северна Македония в рамките на преговорите по глава 35, посветена именно на добросъседските отношения и договори", обясни проф. Герджиков.

Според него е крайно време Румен Радев да поеме отговорност за здравната криза, "която назначеното от него служебно правителство допусна".

"Днес, в телевизионно интервю на министър Кацаров, видяхме един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията. В ефир той призна, че чак сега се сключват договори за безплатни тестове, че едва днес е питал за респиратори, че е необходимо време, за да се организират нещата както трябва. Какво прави правителството досега, какво правиха цяло лято, защо тепърва взимат мерки, които трябваше да са готови преди месеци. Действията на правителството са плод на паника и страх от изборите, защото Радев се уплаши от броя на заболелите и починалите", коментира още проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
9
 
5
 
! Отговори
До Анонимен преди 2 години
"Герджика е умен! Такъв не ни е управлявал- все разни зелени чорапи изпаднали и ранно пенсионирани си търсят поприще" - чакай да попитам - вицепрезидентката му не носи ли и тя зелени жартиери? Не е ли и тя измислен кадър на МО - ПР с някакви пагони, че и женена за военен? Ама едни кукувици сте насъбрали с цел да съберете някой и друг глас....
265
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно съм съгласен с тоя. Така де, в национален интерес е да има колко се може повече плагиатори, които да покриваме (стига да не стане скандал). На тая държава ДОКТОРИ по измислени специалности й трябват, нищо друго! Ето така се защитава национален интерес първо в СУ, а после и в ЕС! Ще обявим плагиатството не просто за разрешено, ами и за препоръчително!
264
3
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Професор Цанков пак с появи !
263
5
 
19
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Откъде този книжен плъх, занимавал се изключително с мъртви езици, знае какво е национален интерес? Кога се е занимавал с тази тема, кога е написал нещо по въпроса ? Той ще ходи в централата на ГЕРБ да пита Бойко Борисов, така както се похвали, че е ходил предизборно. Да пита имат ли някакви указания към него.
262
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз не бих дал и пет лева на човек, който се казва Герджиков. Някакво турско фамилно име, с ов. Като искаш да си турчин, казвай се Кадир Кадир или Ахмед Ахмед. Какво се прикриваш.
261
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕТЕНДЕНТЪТ НЕЗНАЧИТЕЛЕН НАПРАВИ СЕ НА ЗАБЕЛЕЖИТЕЛЕН С ПОЛКОВНИКЪТ БИКИНИ КРАЙ ТЪРНОВСКИТЕ ТЕПЕТА - АСОЦИАЦИЯ ИНТЕРЕСНА САМО ЗА ПУБЕРИТЕ МЛАДИ, АЛА НЕ ЗАСЛУЖИ УВАЖЕНИЕ ОТ БОЛЯРСКОТО ПОКОЛЕНИЕ !!!
260
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджика е умен! Такъв не ни е управлявал- все разни зелени чорапи изпаднали и ранно пенсионирани си търсят поприще! Сега се предлага един умен човек и трябва да го изберем!
259
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За мен луна е едиственният правилен избор - политиците се гаврят с нас вече -30г нека на изборите да се изгаврим ние с тях
258
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слуга на герб ДПС и ИТН ,в момента в бТВ е джуджето на Славчо ,нагал обижда водещата ще била луда ,задава много верни въпроси ,гад е тоя е гласувайте )
257
4
 
16
 
! Отговори
джо преди 2 години
Анонимник стига драска глупости , не виждате ли ,че този книжен плъх е по - зле и от плевнята. Даже и слепите виждат кой е в основата на сегашните проблеми, създадени изключително от министрите КАЛИНКИ на Баце.
256
3
 
15
 
! Отговори
Златко преди 2 години
Ще го защитава, но от кабинета си в СУ...
255
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съветниците на ДС резидента много се уплашиха от професора. След изцепките със сертификатите на Кацата - съвсем.
254
5
 
15
 
! Отговори
- преди 2 години
Абе толкова изпаднал народ ли сме, че позволяваме да ни натрапват мас тии в образи на пишман професори! Ега ти олиго френията!!!
253
9
 
6
 
! Отговори
Алооууу, преди 2 години
"Професоре", влез в час бе ! Че Радев този юмрук си го е сложил като плакат в предизборната си кампания и се гордее с него,Бе! Кажи му на него "стига", ама къде от Фелдфебел толкова акъл!
252
7
 
8
 
! Отговори
Професор преди 2 години
До Биволъ - СТИГА вече с този юмрук бе , че ставате жалки - Избирай си Луна и хак да ти е !!!
251
12
 
5
 
! Отговори
Алооууу, преди 2 години
Професора, говорителят на Черепа, този когото нежно Божков нарича "Фигурант", този който от цялото ВВС не намери подходящ човек, та назначи любовницата си на две ведомости за ПР, той ли ще каже "стига"? Че Гешев само го чака да му изтече имунитета! А да спаси собствената си кожа/Г*з/, подпали цялата държава? На просто-български ...ай сиктир!
250
13
 
5
 
! Отговори
Биволъ преди 2 години
А с *** да вдигам юмрук на площада и да давам кураж на алкохолици,наркомани и отровени от лъжливите сайтове на Бабикян *** да хвърлят яйца по държавните сгради, да носят ковчези и издигат бесилки пред президенството ли?
249
3
 
6
 
! Отговори
Професор преди 2 години
До Отговор - Прекалено дълго се изреждаха всякакви политици да се учат на политика и да танцуват напред-назад , и я докарахме до положение в което за нас вече "НАЗАД" не е алтернатива ! Отдавна трябваше да се появи някой и да каже СТИГА толкова , така че би трябвало да сте доволни , че все още се намират такива хора !! Другите отдавна минаха по този път и затова забравиха какво е преход , и са в пъти по-добре от нас , Румъния , Чехия , Унгария , Полша и т.н. ! Докога ще игарем " напред - назад
248
4
 
3
 
! Отговори
Професор преди 2 години
До Биволъ - Добре , да предположим , че стане така и според теб какво ще се промени в страната ?! Ти пак ще си бучиш , че не искаш да се ваксинираш , пенсионерите ще получат пенсии като германци , Ромите ще си узаконят НЕзаконните строежи и ще започнат да плащат данъци -ток-вода, ще започнем да имаме по 4-5 деца за да се преборим с демографията , ще заиграем дружно хоро на жълтите павета , ще се поздравяваме и прегръщаме по улиците - Ако ще стане така веднага отивам да гласувам за него !!
247
12
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До Професора ...Много лесно става/обединението/, само трябва да се почне от някъде! Със стиснат юмрук и лице изпълнено със злоба,няма да стане!Кухата манерка Радев е доказал, че ход назад не знае...Затова и от него политик никога няма да стане! Само с рогата напред ,срещу всички ,които не признават неговото мнение ...не става!