Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел

Министър Кацаров е един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията, смята кандидатът за президент
23 окт 2021 16:12, Красимир Ангелов
388
Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на предстоящите на 14 ноември избори проф. Анастас Герджиков заяви, че ако бъде избран за държавен глава, основен приоритет за него ще бъде да отстоява националния интерес.

"Това е една от най-важните отговорности на президента“, заяви той при посещението си във Велико Търново. Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че на този етап това не се случва дори и в отношенията с европейските ни партньори и допълни, че „по собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония".

Още по темата
"България трябва да е пълноценен член на Европейския съюз, но трябва да отстоява националния ни интерес и да покаже достойнство и гръбнак", категоричен е ректорът на Софийския университет.

"Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите", смята проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС.

По думите му на такава среща българският президент "би трябвало не да слуша безмълвно Ангела Меркел, както призна самият Радев".

"„Трябва да обясним и да отстояваме българската позиция. Единственото, което искаме, е спазването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а това означава и спазване на европейските ценности. Вместо да допускаме противопоставяне на България на останалите страни-членки по този въпрос, следва да убедим страните-членки, че не България, а Европейският съюз трябва да постави това изискване към Република Северна Македония в рамките на преговорите по глава 35, посветена именно на добросъседските отношения и договори", обясни проф. Герджиков.

Според него е крайно време Румен Радев да поеме отговорност за здравната криза, "която назначеното от него служебно правителство допусна".

"Днес, в телевизионно интервю на министър Кацаров, видяхме един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията. В ефир той призна, че чак сега се сключват договори за безплатни тестове, че едва днес е питал за респиратори, че е необходимо време, за да се организират нещата както трябва. Какво прави правителството досега, какво правиха цяло лято, защо тепърва взимат мерки, които трябваше да са готови преди месеци. Действията на правителството са плод на паника и страх от изборите, защото Радев се уплаши от броя на заболелите и починалите", коментира още проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Истината...ша ти стана фен,да знаеш!.."ПАСИВНО-АГРЕСИВНА" фен..
145
10
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
повтарям за неразбралите:..-Ако тоя симпатяга иска НАИСТИНА да защитава националните интереси,да стане депутат,веднага след това Министър-председател и с ВЛАСТТА,която ще получи в тоя случай, да защитава интересите ни!!...Като е толкова мераклия-ами добре дошъл,успех!...Но като президент той НЯМА ДУМАТА!...Резила му е че по причини,които поне на мен не са известни,се е поставил в услуга на Банкянската Тиква,която е бясна заради орезилването си,поради което така и не посмя ТОЙ ЛИЧНО да се кандида
144
14
 
19
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Нищо НЯМА да защитаваш ,и на нищо НЕ можеш да се противопоставяш , защото си един мазен *** на конци , още повече пък когато си поставен от един БОЛЕН ПСИХОПАТ като Борисов !! НИКОГА ГЕРБ и този снешник - САМО РАДЕВ !!!
143
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев строи магистрали с доверени фирми,Радев санира жилища с доверени фирми,Радев управлява Евро Средствата които идват в България,Радев построи Турски(руски)поток!Много лош тоя Радев,целият е една "Мафия"
142
11
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...Тоя симпатяга НЕ е дефинирал ясно и конкретно какво разбира под "национални интереси",обаче..ЩЯЛ ДА ГИ ЗАЩИТАВА..!!!...Да са смее ли чиляк,да плаче ли..
141
14
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Аз ще гласувам за Радев , ако посочите едно полезно нещо което е направил за България изключая коремните преси и лицевите опори. Ако ми изтъкнете борба с мафията , огледайте се добре около кого се е усукала.
140
13
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Като хвърлих един поглед на коментарите тук стигнах до извода,че българинът си заслужава президент като Радев или министър на здравеопазването като Кацаров,или вътрешния като Рашков,или регионалната Комитова.Все пълни не'кадърници и лоши шоумени,които дори на публиката не могат да работят.Какво пък!Да гласуват пак за фуражката,а после да се бият по челото-уж искахме да стане по-добре,а то стана както винаги.
139
11
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...абе аз отначало "са кавардисах",обаче после ми стана смешно...Тояклоун дори не е чел Конституцията!!..Ако си беше направил труда да я попрегледа ,особено в частта "Президент" щеше да забележи,че НЯМА ДОРИ И НАМЕК в правомощията на президента,от който да произлиза задължение да.."защитава националните интереси"!!..НЯМА!...Правомощията на президента са доста орязани и твърдо конкретизирани..Но тоя ..,а и другите популисти,са задрънкали И мантрата "национален интерес"..При това БЕЗ ДА СА ГО ФОРМ
138
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато чуя поне една дума от това лице против наглият Лоест крадец от Банкя може и да се замисля за моят вот,досега виждаме само критики към служебното правителство,хайде към Радев са разбираеми той му е пряк опонент ама това да не обелиш и една дума срещу онова нещо което ни"управляваше"повече от 12 години и направи толкова много поразии,говори за дълбока зависимост!
137
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е слуга на ДПС и герба
136
5
 
13
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Всички говорят така преди да ги изберът а после стават секретарки на брюксел и вдигат телефоните за да кажат да разбрах ще се испьлни веднага
135
6
 
7
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Наивнициии, който и да иэберете, все е эависим от някъде!! Що не си иэвадите главите от эaдницитe и да се примирите, че сте прецакани.
134
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е ясно,че и до балотаж няма да стигне тоя,ама поне да призове хората които да гласували за него да подкрепят Лозан Панов
133
11
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Само питам..и аз ще попитам:..-Боб ли фърля,карти Таро ли реди,в кристалното кълбо ли се взря та си толкова "сигурен",че следващия президент е Гербджиков?..."Не казвай "хоп" преди да си скочел!"..
132
5
 
15
 
! Отговори
До175 преди 2 години
А как според теб,трябва да приемем фаворитът за президент на един болен нарцистичен крадец?
131
20
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-сетне един интелигентен, ерудиран и авторитетен кандидат за Президент - проф. Герджиков !Президент на всички българи, а не само на русофилската диаспора в България !
130
15
 
12
 
! Отговори
Само питам преди 2 години
До ПроСоТо......... А радювитипомияри защо толкова истерично лаете по следващият президент Герджиков? Фигуранта изтича в канализацията, това да ви е ясно. На 21.11. ще изберем нормален президент, фашиста Радев си отива!
129
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, вервам ти. Нямаш топки да защитиш собствената си чест, ама национални интереси ще защитаваш. Ти, ако се качиш на изтребител, ще оакаш целио самальот.
128
10
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
иначе,ако ви прави впечатление,Боковитекучета основно лаят с/у Радев,това им е предназначението . А ако изръсят и нещо друго извън мантрата "Радев",то ще е някаква безсмислица..Партиите останаха на много,много заден план защото БОЛЕСТТА на Тиквата е Радев!!!...А ПОСЛУШКОВЦИТЕ МУ не се интересуват от друго,освен от това,да му се натегнат..Вижте до къде паднахме!..Предстоят ПАРЛАМЕНТАРНИ избори,но освен "Радев е виновен за.-",друго НЕ СЕ ЧУВА.../съвсем сме я фтасали,съвсем.../
127
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По темата Македония Радев изпълнява плана на Кремъл за Балканите. Е как да го каже това на Меркел, като тя и без това знае, че Фигуранта е просто един троянски кон !? Затова ще го натискат докато най-сетне Заев му пусне да подпише един анекс по съществуващия договор, че вече всико условия са изпълнени и *** ще го развее на Зайчарника си като "победа" !!