Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел

Министър Кацаров е един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията, смята кандидатът за президент
23 окт 2021 16:12, Красимир Ангелов
388
Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на предстоящите на 14 ноември избори проф. Анастас Герджиков заяви, че ако бъде избран за държавен глава, основен приоритет за него ще бъде да отстоява националния интерес.

"Това е една от най-важните отговорности на президента“, заяви той при посещението си във Велико Търново. Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че на този етап това не се случва дори и в отношенията с европейските ни партньори и допълни, че „по собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония".

Още по темата
"България трябва да е пълноценен член на Европейския съюз, но трябва да отстоява националния ни интерес и да покаже достойнство и гръбнак", категоричен е ректорът на Софийския университет.

"Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите", смята проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС.

По думите му на такава среща българският президент "би трябвало не да слуша безмълвно Ангела Меркел, както призна самият Радев".

"„Трябва да обясним и да отстояваме българската позиция. Единственото, което искаме, е спазването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а това означава и спазване на европейските ценности. Вместо да допускаме противопоставяне на България на останалите страни-членки по този въпрос, следва да убедим страните-членки, че не България, а Европейският съюз трябва да постави това изискване към Република Северна Македония в рамките на преговорите по глава 35, посветена именно на добросъседските отношения и договори", обясни проф. Герджиков.

Според него е крайно време Румен Радев да поеме отговорност за здравната криза, "която назначеното от него служебно правителство допусна".

"Днес, в телевизионно интервю на министър Кацаров, видяхме един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията. В ефир той призна, че чак сега се сключват договори за безплатни тестове, че едва днес е питал за респиратори, че е необходимо време, за да се организират нещата както трябва. Какво прави правителството досега, какво правиха цяло лято, защо тепърва взимат мерки, които трябваше да са готови преди месеци. Действията на правителството са плод на паника и страх от изборите, защото Радев се уплаши от броя на заболелите и починалите", коментира още проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
12
 
5
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Радев раэделя държавата между парламент и преэидент, и това ще продължи, още доста. Но пък,' и ще видим освен Боко,' и друг как усвоява евро пари,' и колко му е рестоно.
125
12
 
7
 
! Отговори
Типични коментари! преди 2 години
Типично по-български масата приема възпитаните, успелите в своя бранш и образовани мъже като не достатъчно мъжкари! Интересно, не гнусно е, че за мъжкари се приемат злобни, комплексари и развяващи си онаяработа наляво и надясно мъже!
124
7
 
9
 
! Отговори
студент преди 2 години
ти пък кой беше
123
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слаба ракия ! Лозан може да вземе повече от теб
122
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже,пази България!
121
13
 
16
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
мижитурката-марионетка на ГЕРБ Гербджиков се напъва излишно - оставя си безличен
120
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A той що не върти коребно и полулицеви опори с повечко грухтене и такива ми ти шменти капели?
119
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За това че си наведен пред крадливото гуру е видно и е разбираемо,ама да му правиш Услуга използвайки тая "чума"която върлува, говори,че не си читав човек!
118
14
 
12
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
В инициативния комитет на Герджиков са доказани интелектуалци, учени ,хора на изкуството без ченгета-проф.Овчаров,Стефан Цанев,Калин Сърменов, Валя Балканска, Тончо Токмакчиев,Тони Димитрова, даже барда на червените-Михаил Белчев и много други достойни българи радетели за нормална България. А вие ,които ще гласувате против професора може би сте по- умни и достойни от изброените и всички останали в комитета.
117
10
 
4
 
! Отговори
и тоя преди 2 години
от червисанятя джуна ,личи ! близане отзаде за постове!!!
116
8
 
8
 
! Отговори
До 135 Анонимен преди 2 години
В Инициативния комитет на проф. Герджиков са много други, освен изброените от вас, например певците Михаил Белчев и Тони Димитрова!
115
7
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
..та: За политиката отговарят "партиите" и Правителството...Ще му се на Гербджиков да е некакъв фактор и той,ама...качил се е на самолета без парашут..Обаче виждам с учудване,че съчетанието на "м" и "а",което литературно означава "ме","мене",е..някакси срамотно понятие тук..Ни га пущат..
114
4
 
1
 
! Отговори
Балкански Чобанин преди 2 години
До Анонимен146 Дайте ми ги тия френските контета че цело лето сме по Балкана с овците и както съм загорел...
113
6
 
14
 
! Отговори
Петър Илиев - Плаги преди 2 години
Като ректор на СУ "Св. Климент Охридски", Анастас Герджиков допринесе за превръщането на първото ни Висше училище в място, където разкриването на случай на плагиатство е опасно не за извършителя, а за пострадалия от деянието.
112
4
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
ромът "Мечо" /по "Ванката"/ фанал да са дави в морето..И са замолил:-"Господи,ако *** спасиш,и жъ ти запала свеш колкото копраля"..А от брека "Марулка" го попитала:-"Е от къде ша земеш пари за такава свеш бе?"..Оня отговорил:-"Абе той да *** спаси,па я паля свещ,я не"....Та така и наш Гербджиков:.-"Аку *** избирети и жъ отстоявам националнити интиреси"..А си мисли:..-"Абе вия *** избирети,па я ги защитава,я не"..И този не разбра,че президента САМО СИМВОЛИЗИРА ЕДИНСТВОТО НА НАЦИЯТА!!!..За политиката
111
7
 
15
 
! Отговори
До153 преди 2 години
Вярно бе,Цурка Цачева изглеждаше къде,къде по мъжествено от тия льооохмани Герджиков и Плевнелиев!
110
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цялото ми семейство и приятели ще гласуваме за този достоен професор Герджиков на 14 ноември успех Професоре. А болшевиката мафия да хваща гората и да правят лицеви опори че ни дотегна живота от тях щумкари проклети
109
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе, тия от ГЕРБ, как намират все някакви меки китки?!?
108
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не само не го направи в Брюксел. Айде като е некадърен - простено му е. Ние сме си виновни, че го избрахме. Радев откровено лобираше за Русия. Което е трагично за България. Не се научихме да сме изправени, не се научихме да не сме под-лога на Русия.
107
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не можеш *** метна !