Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт

Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи, заяви той
28 окт 2021 09:29, Нели Христова
666
Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха", започна срещата бившият премиер. "Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове", продължи още той.

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", допълни още Борисов относно COVID ситуацията.

"Едва ли Северна Македония има по-близък приятел от България", каза той и продължи: "Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен. По-скоро трябва да решим кризата в отношенията между двете държави, защото демократичният свят ни се подиграва - и на вашият инат и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

"Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри, защото са били чужди граждани. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който се е опитал да повлияе на решението на КС да не разглежда делото, защото министърът вече не е министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в подобни неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", коментира Борисов.

"В такава обстановка сте тук - това не е онази България, стабилна, лидер на Балканите преди години. Политиката се правеше в София", заяви лидерът на ГЕРБ. "Сега се намираме в ситуация, в която не знам преговорите биха могли да вървят, с цялата тази омраза, особено у младите хора в Северна Македония, които си мислят, че България е причината да не са в ЕС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
423
5
 
24
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Йордан...това неговото е болест,драги!..Нарича се "Маниакална шизофрения"..Във вакуума м/у ушите му звучи САМО една дума:.."РАДЕВ"...Тя го подлудява и вместо да се лекува,го пускат да облъчва с болестта си цялата нация..
422
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко никой не ти вЕрва вече...Хабиш се напразно.С мръсните ти игри отвращаваш.Кражбите са си само твои, колкото и да отклоняваш вниманието от себе си и Пеевски.Правите се на мафиоти, разделихте земята и разни месни дерибеи се изживяват на безсмъртни.Ти какво не разбра, че се провали.Всяко твое показване добавя гласове за другите партии.На съседа детето казвало, че оня лудия пак го показват.Смятай...
421
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Василев предизвика на публичен дебат експремиера Бойко Борисов. Г-н Борисов, по повод на вашето изказване пред медиите от изминалите дни:Да кажеш, че се крадат 8 милиарда от България, означава, че си рядко неграмотен.,Ви каня официално на дебат, в който хората сами да преценят грамотността на всеки един от нас.Готов съм публично да се изправя срещу Вас и, базирано на грамотно четене и боравене с факти,документи и доклади да покажем на българския народ къде са техните 8 млрд. лева.
420
1
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До РАДЕВ-ПЪРВЕНЕЦ....а ти би бил/а любимеца на д-р Шипковенски,ако беше жив..
419
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прeз 2013 гoдинa Кoнcтитуциoнният cъд пoзвoли Дeлян Пeeвcки дa e нaрoдeн прeдcтaвитeл, cлeд кaтo бeшe нaзнaчeн зa шeф нa ДAНC, a cлeд тoвa пoдaдe ocтaвкa. - Aнaлoгиятa c рeшeниeтo нa КC oт 2013 гoдинa пo кaзуca c нecъвмecтимocттa нa Дeлян Пeeвcки e пoвeчe oт нeoбхoдимa. Тя пoкaзвa, чe КC ce ръкoвoди нe oт принципитe нa прaвoвaтa държaвa и нa кoнcтитуциoннocттa при cвoeтo функциoнирaнe, a oт тoвa, чии интeрecи cтoят нacрeщa при рeшaвaнe нa кoнкрeтния кaзуc, c кoйтo e ceзирaн.
418
7
 
20
 
! Отговори
Ванга 2 преди 2 години
Не само няма да има импийчмънт ами Президента Радев ще ви отнесе като дизел цинкова кофа.
417
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Казваш Бойко Борисов, махаш с ръка, цъкаш с уста и се прекръстваш три пъти, никога повече да не го виждаш в управлението!!!
416
3
 
15
 
! Отговори
ВВВ преди 2 години
Има ли ден този човек да не бълва змии и гущери?
415
1
 
21
 
! Отговори
Xa xa преди 2 години
Уважаеми г-н Борисов, необходими Ви са множество квалификационни курсове и обучения, за да се научите да говорите правилно родния си език и да изградите продажбени умения да продавате продукта ГЕРБ.
414
2
 
22
 
! Отговори
Йордан преди 2 години
Откъде такава наглост?Вместо да се скрие и да не си показва тлъстата мутра,той бълва злоба и лъжи.
413
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много нагъл Борисов, сипе лъжа след лъжа и окото му не трепва.
412
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до шопа Тоя път не му дадоха. Герб го убиха свои отвън и сега остава само да му хвърлят 2 лопати пръст.
411
12
 
7
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Радев и Киро ни показват нагледно, какво е корупция на най-високо политическо ниво и незачитане на Конституцията на РБ.
410
5
 
11
 
! Отговори
шопа преди 2 години
Тиква -кратуна! Ако бе подал оставка юли 2020 сега нямаше да виеш като вдовица за к...
409
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цъфффнал ГЕРБ, Цъффнал ГЕРБ...
408
2
 
2
 
! Отговори
омраза преди 2 години
Радев разделе Българите на -расти Гербер и *** сега се плюят един друг.
407
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министър на Плевнелиев с британски паспорт.Въпреки че Попов е бил подал молба за освобождаване от британското си гражданство, той до края на мандата на служебното правителство на Плевнелиев, и до момента включително, си запазва британското гражданство.След като Конституционният съд се произнесе по абсолютно същия казус с бившия министър от служебното правителство на Румен Радев Кирил Петков, би било редно да разгледа и този случай, макар и със задна дата.Иначе просто става въпрос за двоен стандарт при спазването на Конституцията и използването на казуса с
406
11
 
6
 
! Отговори
П 3.14 преди 2 години
Радев е психо..
405
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Подобен казус имаше с още двама министри досега- финансовия министър в кабинета на Бойко Борисов Симеон Дянков и с екоминистъра в служебния кабинет на Марин Райков - Юлиан Попов.За решаването на казуса с Дянков, за който имаше съмнение, че е и гражданин на САЩ, много помогна американското посолство. Дянков се закле като министър през юли 2009 г. Три седмици по-късно на въпрос за гражданството си той обясни, че има намерение да се откаже от него, за да изпълни изисканията на Конституцията.
404
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой е този дядка и кой се нуждае от неговото мнение?