Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт

Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи, заяви той
28 окт 2021 09:29, Нели Христова
666
Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха", започна срещата бившият премиер. "Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове", продължи още той.

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", допълни още Борисов относно COVID ситуацията.

"Едва ли Северна Македония има по-близък приятел от България", каза той и продължи: "Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен. По-скоро трябва да решим кризата в отношенията между двете държави, защото демократичният свят ни се подиграва - и на вашият инат и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

"Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри, защото са били чужди граждани. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който се е опитал да повлияе на решението на КС да не разглежда делото, защото министърът вече не е министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в подобни неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", коментира Борисов.

"В такава обстановка сте тук - това не е онази България, стабилна, лидер на Балканите преди години. Политиката се правеше в София", заяви лидерът на ГЕРБ. "Сега се намираме в ситуация, в която не знам преговорите биха могли да вървят, с цялата тази омраза, особено у младите хора в Северна Македония, които си мислят, че България е причината да не са в ЕС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
403
5
 
13
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Призивите за импийчмънт са от лакеи на ГЕРБ,които изпълняват командите на ББ.
402
11
 
7
 
! Отговори
Мирчо преди 2 години
А Кирчо и Кокорчо се ококорчиха.
401
4
 
20
 
! Отговори
преди 2 години
г-н Борисов, стига вече! Не сте интересен, лъжи, лъжи и пак лъжи. От време на време и някое демагогско изказване правите! : )
400
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юлиaн Пoпoв, cлужeбeн миниcтър нa oкoлнaтa cрeдa и вoдитe, нaзнaчeн oт Рoceн Плeвнeлиeв, e бил c двoйнo грaждaнcтвo (бритaнcкo) при вcтъпвaнeтo в длъжнocт, рaзкри BIG5.Въпрeки чe Пoпoв e бил пoдaл мoлбa зa ocвoбoждaвaнe oт бритaнcкoтo cи грaждaнcтвo, тoй дo крaя нa мaндaтa нa cлужeбнoтo прaвитeлcтвo нa Плeвнeлиeв, и дo мoмeнтa включитeлнo, cи зaпaзвa бритaнcкoтo грaждaнcтвo.
399
2
 
14
 
! Отговори
Доктор Психо преди 2 години
Бат Боко пак не си е пил илачите
398
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ръководителят на Софийския градски съд най-голямата правораздавателна институция в страната НЯМА и НЕ Е ИМАЛ българско гражданство, както нееднократно беше доказано, но продължава да заема своя пост, въпреки че е незаконно. А още по-странното е, че Висшият съдебен съвет и всички други органи на магистратурата се правят, че такъв казус няма и не вземат никакви мерки по него. В светлината на решението на Конституционния съд за Кирил Петков е важно да напомним това.
397
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такъв пр.остак и илитерат може да се гаври 12 години само с подобни нему. В нормална държава биха го освидилствали на петата минута.
396
12
 
3
 
! Отговори
0т Тенерифе преди 2 години
Тези Радевите другари са ,като изригналият вулкан на Канарите-остров Палма. Това чудо нанесе щети за милиарди на острова.Унищожи хиляди сгради и продължава да бъхти наляво и дясно с лавата си. А дано се спре.....
395
4
 
19
 
! Отговори
Слагайте минуси преди 2 години
Герберски калинки.....ама БаЦе ви е пътник....и вие сте пътници !!! Защо не излезете свободно пред народната люБоФ ....май не ви стиска ...
394
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отмъстително и злобно човече.Едно време такива даскалите ги пляскаха с показалката по ръцете.
393
3
 
15
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
Прочетох-Борисов изпадна в изолация заради Радев...
392
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно това е най важното за всички Българи, гражданството на един служебен министър, вместо откраднатите милиарди, корупцията, тежкото състояние на здравеопазването, съдебната система и куп други наслагвани проблеми .
391
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тъпотиите на ОПГ ГЕРБ-СДС-ДПС нямат край, ако се направи проверка в последните 12г. Кои от министрите и управлението са имали двойно гражданство ще стане много и тересно, чудя се само зщо няма официално подхванати жалби от паритиите да им скъст дупенцата .Да видим тогава кон боб яде ли !!
390
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президентът е най-умният в България. Гласувайте за Него. Кремацията ви ще е безплатна, а голодоморът - гарантиран.
389
17
 
6
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Прав е Баце, а онези, които все още си мислят, че разни Чорапи, БайРашковце, Маи, Чалгари и прочее ше ги опраят, да пият една хладка чешмяна и да хвърлят къчове по калдаръмите. При Борисов беше зле, но не чак толкова, а СЕГА е от зле по-зле и върви към най-зле. Само гладки мозъци не могат да го разберат, но като им абортират хладилниците и скочат двойн горивата и манджите, ще им прещрака в олигофренизираните мозъчни клетки.
388
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се оправим когато ни поробят германците!
387
5
 
17
 
! Отговори
Толкова е ПроЗд преди 2 години
Та дрънка !!!! Склонен е да обрече цял един народ на мизерия само и само неговото АЗ да е във властта !!! Защо така бе Бойко....и със задните си части лапахте всички от ГЕРБ , хайде вече...махнете се и оставете хората да се развиват !!!
386
3
 
15
 
! Отговори
джо преди 2 години
A, спрете го баце за малко. То както е тръгнало, човек и консерва не смее да си отвори. Ще вземе и от нея да излезе и да ръси тъпни.
385
8
 
17
 
! Отговори
факт,е преди 2 години
При "управлението "на Тиквоний Първи--- Румъния ни задмина, като малка селска гара....
384
6
 
19
 
! Отговори
уточнение преди 2 години
По делата ти те познаваме достатъчно.Не се мъчи да се доказваш колко си убав,честен и справедлив.