Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт

Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи, заяви той
28 окт 2021 09:29, Нели Христова
666
Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха", започна срещата бившият премиер. "Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове", продължи още той.

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", допълни още Борисов относно COVID ситуацията.

"Едва ли Северна Македония има по-близък приятел от България", каза той и продължи: "Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен. По-скоро трябва да решим кризата в отношенията между двете държави, защото демократичният свят ни се подиграва - и на вашият инат и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

"Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри, защото са били чужди граждани. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който се е опитал да повлияе на решението на КС да не разглежда делото, защото министърът вече не е министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в подобни неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", коментира Борисов.

"В такава обстановка сте тук - това не е онази България, стабилна, лидер на Балканите преди години. Политиката се правеше в София", заяви лидерът на ГЕРБ. "Сега се намираме в ситуация, в която не знам преговорите биха могли да вървят, с цялата тази омраза, особено у младите хора в Северна Македония, които си мислят, че България е причината да не са в ЕС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
383
8
 
3
 
! Отговори
old stupid retard преди 2 години
До Анонимен социологическите агенции казваш, аз съм дрът и помня избори много на брой на които БКП печелеше с 99%, та сега с машините можеш и същия резултат да постигнеш, та след 30 години стигнахме БСП да управлява със 10-15 % изборен резултат. Жалко за тоя народ...
382
7
 
16
 
! Отговори
Сериозни ли е тоя ?! преди 2 години
Преди 12 годишното управление на БуЦи и ГерП , помните ли че бензина беше 1.25лв ....а че в Турция и тогава и сега е 1,40лв /л ?!?!?! Как става тоя номер , ами много просто колкото и да се недолюбват с Руснаците , икономиката им е по важна !!! Вместо от нас руснаците да купуват качествени плодове и зеленчуци примерно ....те ги взимат от Турците , съответно пък те си получават горивата !!! Та да благодарим на БуЦи за това че ни докара на дъното !!!
381
5
 
8
 
! Отговори
old stupid retard преди 2 години
До Анонимен но Крадев писа до КС да прекрати делото.... защо ли.....
380
8
 
11
 
! Отговори
Нещастник преди 2 години
Е БаЦе...продаде ни на Евроатлантическата вампирска общност !!! Заради него цените са нагоре !!! Марешки му показа , как се вкарват евтино горива от Руската федерация , ама и той му клекна , пред мутренската 90-тарска нелицеприятна физиономия !!!
379
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За призиви за импийчмънт не съм чувал, но виж, площадите ехтяха от викове "Оставка" в продължение на една година докато ти се криеше по села и паланки.
378
6
 
15
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
Предизборни кални номера. Дотук нищо интересно.
377
14
 
9
 
! Отговори
КЪДЕ Е БАТКО? преди 2 години
който иска да стои на тъмно и студено може и да глаДува за Румен Радев
376
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На баце балканския газов хъб ше ни спаси сега го пълнят с газ от азербейджан чрез конектора с транс каспийския газопровод
375
15
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Искам Бойко да ме краде(според някои манипулирани)и да забогатявам, искам Бойко да трупа кюлчета и пачки (според някои манипулирани) и България да просперира, искам Бойко да подслушва булевардните превратаджии (според Бойко Рашков исие) и народа да е спокоен от управлението ,искам Бойко и щаба да ръководят обстановката с ковида , за да не сме първи по смъртност в света ,искам хора на ГЕРБ да ме рекетират(според облъчените) и бизнеса ми да се разраства,а не като сега. С две думи-искам нормалното.
374
10
 
18
 
! Отговори
Джони преди 2 години
Този мразешен Агент,, БУДА,, Тулупа от Банкя е невменяем, няма ли вече да го затворят в Лудница. Той говори против Комунисти, а самият той е бил член на БКП, той говори за ваксинация, а по негово време нямаше такава, освен чекмеджета, Мис,, Бикини,, на която е купил къща, подаръци за Братиню, крайно време е това *** Гов. о да влезе в затвора да си плати за всичките тези 12 години на унижожение на Българския народ.
373
13
 
10
 
! Отговори
Световните промени! преди 2 години
Не е изключено на предстоящите избори политически неграмотното население отново да избере Фигуранта за президент, а метежниците му и чалгарите отново да доминират в парламента, но това ще бъде поредното доказателство за ощетените мозъци от крепостния комунизъм. Въпреки това, надеждата на грамотните българи идва от очакваните световни промени, които завинаги ще ни избавят от чугунените глави на русо-робите.
372
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв лъжец! Точно той подписа неясния договор, който днес дава шанс на БЮРМ да се измъква и да клинчи така. Направи го, за да може да се снима пред медиите като едва ли не обединител, а после кой ще вади кестените от огъня не го интересуваше. Той тегли дългове много по-големи от сегашното правителство, той даже въведе тази опция със закон правителството да може да тегли дългове. Ако трябва някой да отговаря за дългове, това е само ББ.
371
18
 
7
 
! Отговори
ЕНП преди 2 години
Бойко ходи на срещи на партиите членки на ЕНП, а рундю никъде не го канят, защото е никой по отношение на правомощията в България, той ходи вместо фигуранта на фигуранта, който е нещо като премиер
370
8
 
12
 
! Отговори
403 преди 2 години
Няма значение кой е Президента на САЩ, важното е какво е отношението към нашия Президент. И то е повече от ПОЛОЖИТЕЛНО! Радев е човека на САЩ в България. Който не го е разбрал е бавен гербероиден отпаден елемент. Който иска Пеевски и Тиквун на власт е против Радев и Кирил Петков. На Щатите не им пука много за нас, затова не са раздали справедливост още. Но и това време е наближило. Тиквун е бита карта.
369
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тоя егоцентрик все Радев му е в устата. Радев така го е дестабилизирал психически, че всеки негов ход от известно време насам е емоционален и грешен. Не може да преживее, че подкрепата за Радев е около 3 пъти по-висока от тази за него. Това го удря право в най-слабото му място - егоцентризма и го съсипва. Сигурно вечер не може да спи, върти се, поти се и единственото му успокоение е кешовата наличност в чекмеджето.
368
0
 
2
 
! Отговори
old stupid retard преди 2 години
До Анонимен другарю костинбродски, знаеш ли как една бюлетина може да бъде преброена като валидна.... виждам че си страшно мъдър...Ако щете и 100 млн бюлетини да отпечатате - все тая
367
5
 
10
 
! Отговори
Бойко Бойко .... преди 2 години
А къде бяха приказките за Елена Йончева че ТОПИ БЪЛГАРИЯ пред ЕС. Къде се нареждаш сега ти Бойко? Надмина и Елена Йончева като ходиш като цветарка къде ли не до Хърватия за среща с лидерите на ЕНП до села и паланки за да КЛЕПИШ БЪЛГАРИЯ правиш срещи с някакви МАЛЦИНСТВА ЗА КОИТО АКО ИМАШЕ ТОПКИ ЩЕШЕ ДА НАРИЧАШ БЪЛГАРИ. ГЕРБ АКО ИМАТЕ ВСЕ ОЩЕ СМЕЛОСТ ИЗЛЕЗТЕ СРЕЩУ ББ И МУ КАЖЕТЕ ИСТИНАТА В ОЧИТЕ: С ВСЯКА СВОЯ ИЗЯВА В МЕДИИТЕ СВАЛЯ РЕЗУЛТАТИТЕ НА ИЗБОРИТЕ С 1%.Озаптете го този човек с ОГРОМНО ЕГО!
366
1
 
7
 
! Отговори
Барцелончо преди 2 години
Искам мезонетче на Сан Стефано 23,мола теее,бац!
365
2
 
6
 
! Отговори
До 397 :) преди 2 години
Видяхме докъде докара Щатите и целия свят твоя Байдън ! По-смешен и трагичен президент от него не знам да е имало !
364
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадецът вика - Дръжте Канадеца!