Стефан Янев: Целта на всички усилия е да няма локдаун

Изборите ще бъдат проведени както е планирано, увери премиерът
29 окт 2021 09:20, Красимир Ангелов
231
Стефан Янев: Целта на всички усилия е да няма локдаун
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всички усилия, които предприема служебният кабинет, са да не се стигне до локдаун. Това е една крайна мярка и ние работим да не се стига до нея, заяви премиерът Стефан Янев, който отговаря на въпроси на граждани и медии в рубриката "Властта говори! Открито".

"С основание хората са загрижени. Въпросите за здравето на всеки един отделен човек и състоянието на здравеопазването са от особена важност. Усилията са ни в тази посока - да пазим живота и здравето чрез повишаване на капацитета на здравната система", посочи Янев и продължи:

Още по темата
"Пикът на заболеваемостта може би е в някакво плато. Надявам се в следващите дни това да се потвърди. Зеленият сертификат спомогна много повече хора да се тестват и да се разкрие т.н. скрита заболеваемост".

Той заяви още, че изборите са конституционно право на българските граждани и те ще бъдат проведени, така, както са планирани.

"В това отношение не могат да бъдат взети други решения, освен тези, взети от Народното събрание. Подготовката върви нормално, нямаме непреодолими проблеми, така че те ще бъдат проведени на 14 ноември", каза премиерът. Той отново посочи, че властите не задължават никой да се ваксинира.

"Това е въпрос на личен избор, а зеленият сертификат е световна практика като начин за ограничаване на предаването на вируса", категоричен бе служебният министър-председател.

От думите му стана ясно, че в момента медицински специалисти, под егидата на МЗ, работят по вариант за разширяване действието на зеления сертификат и за преболедували с доказан лабораторен антигенен тест.

Възможно е подобно решение, но нека се произнесат хората, които се занимават с наука и обществено здраве. Това решение не е политическо, заяви Стефан Янев.

Той не се ангажира с отговор на въпроса откога ще се върнат в клас децата от 1 до 4 клас, но уточни, че утре предстои отварянето на офертите за щадящите тестове, които да бъдат използвани в училищата.

Янев припомни още веднъж, че родителите ще имат възможност – или да оставят детето си на онлайн обучение вкъщи, или да дадат съгласието си то да бъде тествано на входа на училище чрез щадящ тест.

Премиерът допълни още, че заради предизборната обстановка темата с коронавируса се използва от различни политически сили за различен начин на говорене.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
13
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
С тая зелена т ъ пот ия изпразнихте заведенията, големите магазини, развлекателните институции и косвено ги докара те до локдаун. Само дето като затворят поради липса на клиенти държавата, демек ВИЕ, няма да си мръдне пръста да ги обезщети.
28
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев: Целта на всички усилия е да ви принудим да се набодете с отварата.
27
1
 
7
 
! Отговори
Юрии гагарин преди 2 години
Ако правите локдаун трябва да давате помощи на хората,само болниците да работат,през това време трябва да се решават проблемите на обществото а именно глобалното затопляне,демогравската криза,пандемията от ковид19 ,рака спина еболата,птичия грип свинския грип преминаването към зелена енергия,трябва да се спре измирането на пчелите,и да се намали консумацията на месо и хората да преминат плавно към веганска диета,значи имаме няколко проблема за разрешаване трябва да започнем с наи важните.
26
1
 
12
 
! Отговори
Пророк Вуте преди 2 години
Абе кажи си правичката бе Янев! Кажи си че планирате като минат изборите да ни вкарате в пълен локдаун нали? Без да съм математик (и аз мога като Витанов да умножавам по числото четири), без да имам кристална топка ще ти прогнозирам че до две седмици ще ни вкарате в локдаун!На бас че ще стане факт!После пак ще си говорим!
25
7
 
8
 
! Отговори
Да преди 2 години
Така ще е, защото не се ваксинирахте лятото!
24
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е само началото на предстоящи много по страшни ограничения и тирания, за която и представа си нямате. Съвсем скоро на всички, които не искат да се ваксинират постепенно ще им бъдат отнети всякакви граждански права. Вече големи фирми, банки и институции са получили нареждания при сигнал да освободят хората нежелаещи да се ваксинират и да ги заменят с ваксинирани. Предстои икономическа катастрофа, която ще доведе до допълнителни " мерки". Задават се злокобни времена
23
2
 
14
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Локдаун трябваше да има преди седмици. Но се чака да минат изборите. Фактите говорят- на текущото правителство, подвластно на 100% на радев, не му пука за народа. Газят Конституцията най-безобразно, назначавайки министри с двойно гражданство, показват нулева заинтересованост към здравето на българина, кланят се на чалготеки и кръчмета, търсят само реваншизъм и унищожават. Е, то червен друго не може да прави де...
22
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НЕ на зелените сертификати!
21
1
 
6
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
При локдауна , кажете сбогом на подкрепата с парите от 60/40......ТЕ И СЕГА ЗАЕВАХА ДА ГИ ДАВАТ...А , ТОГАВА СЪВСЕМ!
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Га дино, май се надяваше, че ще ти се размине до изборите, ама пишман ще станеш и ти и фигуранта!
19
1
 
12
 
! Отговори
?!? преди 2 години
От няма да има кой Даун до всички усилия за да няма кой Даун. Има един тежък провал прикрит с много лъжи и престъпно бездействие !
18
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Давам под наем курник на село на 30 км от София за 50 лева месечно. Капацитет 50 пилета. Има хранилка и поилка за три дни и осветление. Наскоро е обезпаразитен и осламен с нова слама.
17
1
 
13
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
"локдауна"---ЩЕ Е СЛЕД ФАЛШИФИЦИРАНИТЕ ИЗБОРИ ---ВСИЧКО Е НАГЛАСЕНО И ПОДГОТВЕНО!...ДС/БКП---ЗНАЕ КАК...!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв локдаун ве, за кво? Отваряй всичко, писна ми да съм солидарен с локдаун ве, за кво? Отваряй всичко, писна ми да съм солидарен с хрантутници...хрантутници...
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некадърници целта ви е да си измиете ръцете защото за нищо не ви бива народа мре като мухи а они си чешат езиците вместо да вземат АДЕКВАТНИ ЗДРАВНИ ГРИЖИ за народа и знаем Бойко ви е виновен он ви е *** в гащите
14
1
 
0
 
! Отговори
До 15 преди 2 години
Траи бабо за хубуст
13
2
 
20
 
! Отговори
алоооо преди 2 години
целта ви е да добутате до изборите , за това и не смеете да въведете по строги мерки ! България пламна бе !!!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшилището от долната статия е този.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
з не знам какво чакат, пи 500 на ден да измират ли
10
4
 
22
 
! Отговори
Ghost преди 2 години
Да , до 14-ти няма да има. След балотажа, когато Радко биде избран с измама, веднага ще ни ударят с пълен lock down, в чест на българския Путин. Продължаваме промяната, нали така беше...