Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета

После дърпал ушите на министрите
203
Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основен проблем е политическата криза. Това, че нямаме работещ парламент много ни ограничава. Президентът Радев е в шизофренна ситуация - прави се, че няма нищо общо със служебното правителство, а после им дърпа ушите. Аз съм готов на всякакво правителство, за да излезем от кризата. Не съм нерешителен човек, но не размахвам юмрук, а протягам ръка. В момента зеления сертификат изглежда като репресивна мярка, а ваксинирането става насила. 30% от хората са готови да си купят сертификат без да са се ваксинирали". Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков пред NOVA NEWS.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

За него цените на електроенергията са проблем, защото от тях зависят цените на редица стоки и услуги. Той подкрепи предложението на Радев да се понижат временно емисиите. Но според него хаосът вече е създаден.

"Българският президент трябва да може да наложи нашата гледна точка, да има малко по-твърда политика. Реалистичният срок за преминаване към зелена енергия е 20 години, а в средносрочен план не можем без ТЕЦ "Марица - Изток". Трябва да отложим затварянето й с 15-20 години, до 2040 г. Да се върнем към развиване на ядрената енергетика", изрази мнение той.

Мнението му е, че сред мерките, които могат да се вземат сега са осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара, ограничаване на износа, ако се налага, както и помощ за производителите, които трябва да плащат висока цена на битовия ток, а и подпомагане на социално слабите.

Той смята, че те могат само да смекчат шока, истинският проблем е на европейско ниво.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

Проф. Герджиков смята, че битката с корупцията е наложителна и трябва да се наложи атмосфера на нетърпимост срещу нея.

Той подчерта, че не бива да се казва на България да не пречи на евроинтеграцията на РС Македония, а да приканват тях да спазват договорите за добросъседство.

Кандидат-президентът определи репликата на Румен Радев, че Борисов се е скрил под тогата му като "остроумна, но безвкусна". Той се надява след изборите България да бъде успокоена, обединена и изпълнена с надежди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: ГерджиковРуме Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
9
 
30
 
! Отговори
ГГ преди 2 години
Ще гласувам за професор Герджиков !Радев доведе България до свършека.
151
17
 
0
 
! Отговори
на армвнския се опла преди 2 години
До До Муцката - две. някой да ти пречи за кого ще гласуваш?тиси знаеш.Борисов няма в репертуара си обвиненията които Муцката на Прехода взе да ръси.Ето и сега без да се познаваме погледи какво "Мускино" драскало синаписал(а).Ти самси отговори задоговора наРектарниа кандидат смайкаму,заМълчането на Ректалитетата по случая с гологлавия еднополов преписвач,както и за чалгашките му текстове. ноне тезитри неща меспират дагласувам занего.отгодини и сега заГЕРБ ще гласувам, но за президент - за Радев.
150
19
 
1
 
! Отговори
обективен преди 2 години
Само Възраждане с номер 5
149
27
 
11
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
ГЕРБержиков е новата Цецка Цачева! Вън!
148
6
 
18
 
! Отговори
izh преди 2 години
Цялата комунослугания в атака. Пазете Фуражката, спонсорите му могат да пуснат нещо. Е, могат и да не пуснат, все пак международното положение винаги може да е виновно, когато мисленето не е от най силните ти черти. Е, в такава държава ми се е паднало да живея, че вече ме избивате на прозявка
147
21
 
7
 
! Отговори
факти преди 2 години
На Бойко крадливия пудел да се прибере! ***
146
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юмручния и с ковида немаше нищо общо ама сега като яйцето му е на г--а друга песен пее !
145
9
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
какво сте ми заблъскали "минуси" бепримати?!..Аз САМО ЦИТИРАХ това,което И ВИЕ можете да прочетете в "Уикито" за Рашков и Гешев!..
144
34
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Радев жаалък...какви "закачки" бесмооотаааняяк?!..На всички ни втръсна от ЯВНОТО и ЗЛОБНО ЗАЯЖДАНЕ на Тиквата и неговите мажоретки с Радев!!..Явно обаче че Радев има железни нерви..Ако аз бях на негово място така безмозъчно-зверски атакуван от Тиквоприматите,...щях да извадя бухалката..Но Радев е воин,той е свикнал да издържа на ВРАЖЕСКИЯ ОГЪН...
143
9
 
36
 
! Отговори
Радев жаалък преди 2 години
Радев, остави закачките с Борисов и кажи защо се изплю върху Контитуцията?
142
19
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...продължение до "Нечиста сделка":..Иван Гешев:..-"През 1989 г. е приет в тогавашния Висш институт при МВР, във факултета "Държавна сигурност". През 1991 г. факултетът е закрит и Гешев продължава обучението си във факултета "Национална полиция"....Е,КОЙ Е МИЛИЦИОНЕРА бе,пилешкимозък?!
141
17
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До *** сделка..викаш "един милиционер ще замени друг"?..Симпатяго,чети:-"Бойко Рашков :-Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет.Наред с това развива и активна научна дейност в Юридическия факултет при УНСС, където от 2012 г е доцент по наказателно-процесуално право. В същия факултет е избран за ръководител на катедра Наказателноправни науки от 20.."..Иван Гешев:-"През 1989 г. е приет в тогавашния Висш институт при МВР, във факултета "Държавна сигурност". През 1991 г.
140
4
 
31
 
! Отговори
Мръсна сделка преди 2 години
Радев назначи Кирил Петков, Асен Василев, Рашков и за съжаление и Янаки Стоилов, когото уважавам, за да свършат мръсната работа. Въпросът е срещу какво и каква е сделката. За Янаки Стоилов- ясно, той води война срещу Гешев, а после Радев го назначава за съдия в КС, За Кирето и Асенчо ясно-те хвърлиха недоказани обвинения в пространството и сега оглавяват партията на Радев. Какво е обещано на добремана Рашков? Може би поста на Прокурор? Един милиционер ще замени друг?
139
16
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Реалист.....е,все пак за червила,пудри и помади се говори само в будоарите...А и се натяга нефелията..Понеже манията на тежко психясалата Тиква е Радев,за това и този просто не знае за какво да говори..
138
4
 
3
 
! Отговори
До Муцката - две преди 2 години
Баси неграмотния пич! Или си някакъв човек със забавено развитие или незнам... Чувство ли се опитваш да показваш, "грамотност" ли... Баси утайката!
137
21
 
6
 
! Отговори
До 144 Чудя се преди 2 години
Няма какво да се чудиш. След 12 години управление на мутрите, няма как нещата сега да не са зле. Бойко Борисов беше премиер до 12 май 2021 година. После имаме две служебни правителства и поти нямахме работещ парламент и до изборите ще станат шест месеца. За цената на газа - голяма част от поскъпването на газа се дължи на факта, че Бойко Борисов през 2018 отвърза формирането на цената на газа от цената на нефта. Ако не го беше направил, сега газа щеше да е много по-евтин.
136
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДОЛУ СТАТУКВОТО РАДЕВ- ДА СЕ ВРЪЩА БОРИСОВ ДА НАПРАВИ НЕЩО- ЧЕРВЕНИТЕ НЕКАДЪРНИЦИ СЪСИПАХА ДЪРЖАВАТА.
135
4
 
29
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
До Анонимен... Е защо пък точно сега???? Означава,че някой не може да се справи!!!!Ако беше ББ,той никога нямаше да допусне тази мизерия! Да не би да ти харесват цените?Радваш се на поскъпването ли????? Безумие!!!
134
3
 
24
 
! Отговори
Р.Радеф-балалайка преди 2 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
133
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Чудя сеЦената на газа е толкова висока по две причини . Първата е че боко дебелогъзи спря южен поток и сега трябва да плащаме рекет на Ердоган ,а втората е защото ЕС иска пазара да определя цените а не дългосрочни договори които България като първо кранче на южен поток можеше да слючи на най добрата цена както направиха германците със северен поток. герб и ЕС вредят на България .