Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета

После дърпал ушите на министрите
203
Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основен проблем е политическата криза. Това, че нямаме работещ парламент много ни ограничава. Президентът Радев е в шизофренна ситуация - прави се, че няма нищо общо със служебното правителство, а после им дърпа ушите. Аз съм готов на всякакво правителство, за да излезем от кризата. Не съм нерешителен човек, но не размахвам юмрук, а протягам ръка. В момента зеления сертификат изглежда като репресивна мярка, а ваксинирането става насила. 30% от хората са готови да си купят сертификат без да са се ваксинирали". Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков пред NOVA NEWS.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

За него цените на електроенергията са проблем, защото от тях зависят цените на редица стоки и услуги. Той подкрепи предложението на Радев да се понижат временно емисиите. Но според него хаосът вече е създаден.

"Българският президент трябва да може да наложи нашата гледна точка, да има малко по-твърда политика. Реалистичният срок за преминаване към зелена енергия е 20 години, а в средносрочен план не можем без ТЕЦ "Марица - Изток". Трябва да отложим затварянето й с 15-20 години, до 2040 г. Да се върнем към развиване на ядрената енергетика", изрази мнение той.

Мнението му е, че сред мерките, които могат да се вземат сега са осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара, ограничаване на износа, ако се налага, както и помощ за производителите, които трябва да плащат висока цена на битовия ток, а и подпомагане на социално слабите.

Той смята, че те могат само да смекчат шока, истинският проблем е на европейско ниво.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

Проф. Герджиков смята, че битката с корупцията е наложителна и трябва да се наложи атмосфера на нетърпимост срещу нея.

Той подчерта, че не бива да се казва на България да не пречи на евроинтеграцията на РС Македония, а да приканват тях да спазват договорите за добросъседство.

Кандидат-президентът определи репликата на Румен Радев, че Борисов се е скрил под тогата му като "остроумна, но безвкусна". Той се надява след изборите България да бъде успокоена, обединена и изпълнена с надежди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: ГерджиковРуме Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
8
 
23
 
! Отговори
Чудя се преди 2 години
До ха ха....Чудя се на многото писачи!Колко месеца го нама ББ? А след него сме още по-зле,зле,зле...Е,драги управници,защо тока е толкова скъп,защо цената на газа е беумно висока,защо се очаква още и още поскъпване ?????След ББ хазната беше пълна!Защо сме толкова зле? Спрете вече,много лошо стана за народа-този народ,който Ви гласува доверие,а Вие го предадохте на мизерията и болестите
131
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ананс Арпаджиков пише че Президентът е в шизофренична ситуация. Ректалтът на Университета е *** за две нужди. Веднъж се самоизнужди върху себе си с майка си. Втори път с еднополовия преписвач а преди това "творил" или преписвал чалгарните си текстове.
130
4
 
26
 
! Отговори
боклук преди 2 години
Радев убива собствения си електорат, хората над 60, защото не въведе Локдаун когато трябва, а чака да минат изборите и тогава и това всичко от страх да не загуби гласове. Юмручето не се справя с кризисни ситуации. Не става за президент.
129
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 138 Какви починали ???????? Тоя на снимката е политически труп ве . Толкова ли си т.п и мал.о.умен че не можа да разбереш ????? Предлагат ни се хора от партиите и избора вече не е на идеи и личности а на партии . Мал.о.ум.ника да ми вика на ман така :)))))))
128
3
 
14
 
! Отговори
до 138 преди 2 години
Колко са починалите Октомври 2020 и колко са Октомври 2021 ? Погледни чартовете малоуумник, през Октомври 2021 са починали 5 пъти повече хора от Октомври 2020
127
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Труповете вън. Този не може и крушката си в къщи да завие сам иска президент да става. Това пост комунистическо поколение трябва да си ходи вече . Доказаха се като последни по всичко и първи в навеждането пред запада. Нищо не са направили за страната . Изборите трябва да са надпревара на идеи а не на мафии . Нали трябваше да е мажоритарен вота ?
126
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Засега смъртността от Ковид-19 в България е по-ниска от смъртността през ноември-декември 2020, въпреки много по-заразния Делта вариант и заслугата за това е на служебното правителство назначавано по Конституция от президента. През 2020 стигнахме до 140 починали средно на ден за седем последователни дни, сега имаме 126 починали средно на ден. Мутренските трoлове лъжат, че сега умирали повече хора, отколкото при мутрите.
125
22
 
7
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Тази пионка на мутрите защо не каже нещо за себе си, а говори все за Радев? Явно няма какво да каже за себе си.
124
19
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 2 години
Най- жалки в България за хората с научни степени ,титли и претенции за ум ,които нямат грам достойнство и са готови и правят всичко - абсолютно всичко за власт ,почести и слава!Г-н Герджиков ,няма как да се бори с корупцията ,той е част от нея и е издигнат от партията ,която е постави на най- високото място на "почетната стълбица" и основен фактор ,за издигане на всякакви ръководни постове в държавата не на хора с морал и професионални качества , а такива ,които са склонни на корумпиране!
123
7
 
21
 
! Отговори
izh преди 2 години
Червените мутри и близачите на задните им части ако не се изхвърлят сега от икономиката и политиката /платената/ то България няма бъдеще. Утре Путин ще назначи Фуражката за Генерал губернатор , Копейкин за министър председател, а вътрешния министър ще си запази коматчето . Светлото бъдеще на останалите в България.
122
6
 
15
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 2 години
Когато смъртността през миналата година ни беше отредила едно от първите места в Европа,президент(чето) радев проглуши света като злословеше срещу тогавашното правителство,а сега,когато смъртността в България е значително по-голяма, същото това президент(че) е "онемяло",прави се на ни лук яло,ни лук мирисало и че няма нищо общо с неговото правителство,с което пося бури и пожъна хаос и недоверие.
121
20
 
7
 
! Отговори
юмруквдзурлата преди 2 години
Тоз мазен обединител протягал ръка а не юмрук!Интересно как не си спомня казаното преди дни,че се гордел как бил подкрепил окупацията на СУ като пом.ректор!Само това е достатъчно мазньо да отидеш на бунището!Второ гмо издание на веселиновския философ не ни трябва!Спомни си и как окупантите пускаха в СУ бившия американски посланик Пардю да се разхожда между тях и да им пълни кратуните с глупотеви.Мазньо забравили и това А ЗА РАДЕВ-МАФИЯ СЕ СВАЛЯ С ЮМРУК В ДЗУРЛАТА!РАБРА ЛИ МАЗНЬО?
120
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелен чорап или розор чорапогащник? Обратните ще се преброят скоро.
119
14
 
9
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
на глуповатият Бойко Борисов ако му откраднеш листчетата с клишета, писани от разните пиари..... и името няма да си каже правилно
118
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Филолози не правят икономиката.Трябват ни други специалисти.А такива да си пишат романи и комедии-Винету 3,примерно.
117
15
 
5
 
! Отговори
България над всичко преди 2 години
дебат Радев - Борисов.. да!но дебат Радев - куклата на конци на Борисов.. няма смисъл!!
116
15
 
4
 
! Отговори
ха ха преди 2 години
До Защо ?Защо Борисов се страхува и отказва среща с Асен Василев? Той изобщо освен по нагласени срещи в села и паланки и манастирчета и църквички с верни попчета нямаше кураж веднаж да излезе пред МС.па дори и с вдигнат юмрук и свалени г...щи.
115
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не трябва да се допускат такива образовани българи да управляват държавата.Има опасност България да стане нормална държава.
114
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И радев и герб неструват, и тия и ония искат да ни ваксинират с експериментална течност с неясни съставки,а този който въведе скапания сертификат бел ден днешен види
113
5
 
6
 
! Отговори
служил2години редник преди 2 години
тия са срам за пагона...!