Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета

После дърпал ушите на министрите
203
Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основен проблем е политическата криза. Това, че нямаме работещ парламент много ни ограничава. Президентът Радев е в шизофренна ситуация - прави се, че няма нищо общо със служебното правителство, а после им дърпа ушите. Аз съм готов на всякакво правителство, за да излезем от кризата. Не съм нерешителен човек, но не размахвам юмрук, а протягам ръка. В момента зеления сертификат изглежда като репресивна мярка, а ваксинирането става насила. 30% от хората са готови да си купят сертификат без да са се ваксинирали". Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков пред NOVA NEWS.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

За него цените на електроенергията са проблем, защото от тях зависят цените на редица стоки и услуги. Той подкрепи предложението на Радев да се понижат временно емисиите. Но според него хаосът вече е създаден.

"Българският президент трябва да може да наложи нашата гледна точка, да има малко по-твърда политика. Реалистичният срок за преминаване към зелена енергия е 20 години, а в средносрочен план не можем без ТЕЦ "Марица - Изток". Трябва да отложим затварянето й с 15-20 години, до 2040 г. Да се върнем към развиване на ядрената енергетика", изрази мнение той.

Мнението му е, че сред мерките, които могат да се вземат сега са осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара, ограничаване на износа, ако се налага, както и помощ за производителите, които трябва да плащат висока цена на битовия ток, а и подпомагане на социално слабите.

Той смята, че те могат само да смекчат шока, истинският проблем е на европейско ниво.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

Проф. Герджиков смята, че битката с корупцията е наложителна и трябва да се наложи атмосфера на нетърпимост срещу нея.

Той подчерта, че не бива да се казва на България да не пречи на евроинтеграцията на РС Македония, а да приканват тях да спазват договорите за добросъседство.

Кандидат-президентът определи репликата на Румен Радев, че Борисов се е скрил под тогата му като "остроумна, но безвкусна". Той се надява след изборите България да бъде успокоена, обединена и изпълнена с надежди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: ГерджиковРуме Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя профанесор само се зъби на Радев,по поръчка на буци,който го издигна,защото е неграмотен и това му беше болката.Казвай какво ще правиш,а ние преценяваме кой какъв е.
111
10
 
16
 
! Отговори
КНСБ преди 2 години
Браво,господин професоре ! Във Вас ни е надеждата и затова заставаме зад ВаС ! Тоя е крайно време повече да не гледа така злобно и да се зъби за щяло и нещчло на народа !!!Стига му толкова нищо-правене - крайно време е да отиде някъде,където ще върши нещо,а не само да взема 1о шапки пари,ей така !
110
8
 
18
 
! Отговори
Доложи Янев! преди 2 години
Янев, ти доложи ли, че още при първото служебно правителство успя да уредиш децата си на работа в БЕХ и Булгаргаз? На това ли ви учат във военна академия? Да уреждате любовниците си и децата си, да получавате и препродавате държавни жилища? СРАМ сте за България!!!
109
6
 
18
 
! Отговори
Защо ? преди 2 години
Защо Радев се страхува и отказва срещи с опонентите си проф. Герджиков и Л. Панов?
108
10
 
22
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами няма...радеФ няма нищо общо и с ген.Решетников с който Импексова се срещна преди да да го издигне за преЦедент, няма нищо общо и с Черепа, който финансира метежът му и го нарече свой фигурант, няма общо и със стартегическите си съветници бивши кадри на ДС пръкнали се от тъмните времена на Прехода, няма нищо общо и с Кирчо и кокорчо, нито с двойното гражданство, нито и с офшорките, няма нищо общо и с Културиста, който беше назначчен от кокорчо, няма нищо общо и с издънките на рашкоФ и кацата
107
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е професора! Все трябва някой да го каже директно- фигуранта е непригоден за президент. Време е да си ходи!
106
11
 
4
 
! Отговори
Голям смях преди 2 години
До 118 Тодор,Жалък си, пише се "неОд\Ушевени предмети, идва от корена на думата "дУша", а с твоето ниво на правопис "неУдОшевени" само доказваш нивото на грамотност и култура на привържениците на ГЕРБ. То и главната ви Т.И.К.В.А отдавна си го призна: "Аз съм *** и вие сте порости, затова се разбираме."На празника на ТИКВИТЕ можем да си направим фенер с образа на Главната тиква, тя е по природа празна и няма какво да дълбаем в нея.
105
11
 
3
 
! Отговори
bebo преди 2 години
Бг версията на лейтенант Грубер ,няма кал да застане в строя ,до генерал от авиацията.
104
7
 
12
 
! Отговори
наистина жалко преди 2 години
Радев Терсенето е един мушморок, който е бил съгласен с "партийната политика" и се е водил от девза: "който не работи - той не греши". И защото не е правел нищо и не е грашал, той е изглеждал като човек който няма черни точки зад гърба си. Това му беше и тактиката първите три години. "Искал, ама нямал власт" и тинтири минтири. И в един момент, от глупост реши че летците са по-умни от пожарникарите. Видяхме какъв е резултата.
103
10
 
8
 
! Отговори
Муцката па я? преди 2 години
на човек уредил майка си с договор и после да я кара давръща парите никаква вяра заморал. Ректор позволил си нанегов еднополов служебен приятен другар комуто нищо не е казал запреписаните 80стр,а после го хълзулна да става МВР губи всякакъв моралитет.Е не достатъчно да си писал чалгарушни текстове за да гласуваме за него. Затова и нарича Радев шизофреник.Радев дай го на съд след изборите.Студентите сами ще изритат от СУ този лектор имаш отвратинелно пведение с/ у еднополов преписвач и майка си!
102
6
 
14
 
! Отговори
тест за нацията ни преди 2 години
Ако на Kиро и Радев им се се размине , чл.313 и чл.308 от НК отиват директно в дупката на нужника заедно с конституцията , където е записано че България е ПРАВОВА държава.
101
10
 
18
 
! Отговори
Тодор преди 2 години
Радев може и да може да управлява неудошевини предмети,да натиска назубрени копчета но да управлява жива маса-хората е пълен провал.Така,че достатъчно с упражненията на фигуранта -превърна България в блато ,изпълзяха много лъжци,некадърници,всякакви мошеници жадни да властват,като Радев и ченгетата му
100
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД СОЦИАЛИСТИТЕ Е ВИНАГИ БАНКРУТ
99
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев доказа, че държи на хората си, като е казал че иска всички министри да са като Кирил, а Борисов уволни хиляди свои съпартийци-като сталин който е избил милиони.
98
13
 
18
 
! Отговори
До 104 боец преди 2 години
Не бих се доверила на Радев! Всички видяхме как грозно "преметна" БСП, Първанов и Нинова. Тя пренесе на гръб никому неизвестния пенсионер Радев, а той как се отблагодари??? Какъв е този генерал, който се кълне в конституцията и после я нарушава???
97
11
 
15
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Питали проф. Герджиков : Професоре, ще излезете ли на диспут с г-н Радев ? На което професорът отговорил : " Разбира се , с удоволствие ще се изправя в интелектуален дуел с г- Радев ! Но като гледам, той е без оръжие."
96
7
 
13
 
! Отговори
До боец военен пилот преди 2 години
Истината е, че любимият ти каскет основно се е занимавал да опипва Деса из канцелариите, а напоследък и да направи по някоя лицева опора с рекламна цел. Като пилот е бил посредствен, пише го в досието му.
95
17
 
16
 
! Отговори
ЛУНА преди 2 години
ГЕРДЖИКА, Я НАПИШИ НЯКОЯ НОВА ЧАЛГА СПЯВКА , НЕ СЕ ЗАНИМАВАЙ С РАДЕВ И ДЪРЖАВАТА ,....НЕ ТИ СА ОТДАВА...!
94
17
 
13
 
! Отговори
121212 преди 2 години
Кандидат президента с лице на д****.
93
20
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв ректор и професор си ти бе, като използваш просташкия израз "ПАК КАЗВАМ" вместо "ще ПОВТАРЯ", уж си обединител, а плюеш началника си.